Τίτλος

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Πέντε συλλογές μετά, αυτός ο κύκλος παρουσίασης των βραβευμένων ταινιών και δημιουργών της πρώτης δεκαετίας των Ίρις ολοκληρώνεται με τον πιο ταιριαστό τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτών των αφιερωμάτων, με τη συνεργασία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, το Cinobo παρουσίασε μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες της περασμένης δεκαετίας του ελληνικού σινεμά. Έργα διαφορετικών ειδών, τεχνοτροπιών και προσεγγίσεων. Έργα μικρού μήκους και μεγάλου μήκους, έργα μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης, έργα αναγνωρισμένων και πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών.

Ένα όχι ολοκληρωτικό αλλά πλήρως αντιπροσωπευτικό σύνολο έργων που καλύπτει από άκρη σε άκρη τα ’10s του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, μιας εκπληκτικής δεκαετίας κατά την οποία οι δημιουργοί της χώρας αναγνωρίστηκαν από -και απασχόλησαν- το διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα. Ένα σύνολο έργων που, συγκεντρωμένο και εύκολα προσβάσιμο, αγκαλιάστηκε από το κοινό.

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Πρόσφατα άρθρα

Dance: Θυμάστε όταν χορεύαμε;

Το Cinobo συγκεντρώνει στη νέα του συλλογή με τίτλο: “When We Were Dancing” ταινίες στις οποίες ο χορός και η τριβή είναι κεντρικά αφηγηματικά και αισθητικά στοιχεία.

«Η Φωτογραφία» του Ριτές Μπάτρα: Στην υπηρεσία του σινεμά της καλοσύνης

Ο Ινδός σκηνοθέτης Ριτές Μπάτρα -που με το «Lunchbox», ξεπέρασε άμεσα τα σύνορα της χώρας του και λατρεύτηκε σε όλο τον πλανήτη- φτιάχνει μια γλυκόπικρη ιστορία που θα συγκινήσει στον ίδιο βαθμό τον θεατή που θέλει να συγκινηθεί, είτε αυτός βρίσκεται στην Ινδία είτε στην Αλάσκα.