70 ταινίες των Όσκαρ

Το Cinobo παρουσιάζει 70 σπουδαία φιλμ από τη συλλογή του, κλασικά, ανεξάρτητα και πολύγλωσσα που κέρδισαν την εκτίμηση και τις ψήφους της Αμερικανικής Ακαδημίας κατά το παρελθόν.

*Οι ταινίες της συλλογής είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

Και το Όσκαρ πάει… στο Cinobo. Εγκαινιάζουμε την καινούρια μας συλλογή, με όλες τις ταινίες μας που έχουν κατά καιρούς φλερτάρει με το χρυσό αγαλματίδιο. Παρά το αδιαμφισβήτητο γκλάμουρ τους, πόλο έλξης των μεγαλύτερων ονομάτων του Χόλιγουντ, τα Όσκαρ είναι μία τελετή όπου, αρκετές φορές, οι ανεξάρτητοι Δαυίδ έχουν υπερισχύσει έναντι των στουντιακών Γολιάθ. Στα φετινά Όσκαρ, ειδικά, κυριαρχεί η αίσθηση πως οι μικρότερες ταινίες εκδικούνται, με την απουσία υπερπαραγωγών των στούντιο. Πέρυσι, λίγο πριν η πανδημία αλλάξει τη ζωή μας, ο φοβερός και τρομερός Μπονγκ Τζουν-χο έφευγε από την τελετή με 4 αγαλματίδια, ανάμεσά τους και με αυτό της καλύτερης ταινίας.

Γιατί τα Όσκαρ έχουν αλλάξει εδώ και χρόνια και δεν είναι συνώνυμα μόνο του Χόλιγουντ, γι’ αυτό και οι ταινίες που κερδίζουν μπορούν να βρίσκονται σε μια πλατφόρμα ανεξάρτητου και διεθνούς κινηματογράφου. Το Cinobo παρουσιάζει 70 σπουδαία φιλμ από τη συλλογή του, κλασικά, ανεξάρτητα και πολύγλωσσα. Από ταινίες-σημεία αναφοράς του παγκόσμιου κινηματογράφου, όπως οι Ομπρέλες του Χερβούργου ή ο Μεγάλος Δικτάτορας, μέχρι σύγχρονα διαμάντια που εντυπωσίασαν, συγκίνησαν ή σόκαραν, όπως ο Αστακός, το Florida Project ή το Una Mujer Fantastica. Ταινίες που η υποψηφιότητά τους και μόνο άλλαξε τα δεδομένα. Ταινίες που δεν θαμπώθηκαν από τα φώτα, αλλά έμειναν πιστές στην ουσία και τη μαγεία του κινηματογράφου, κερδίζοντας την εκτίμηση και τις ψήφους της Αμερικανικής Ακαδημίας κατά το παρελθόν. Απολαύστε τες!

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

On the Road: Οι ταινίες πήραν τους δρόμους

Ένα καθοριστικό συμβάν, μια κρίση ηλικίας, μια σημαντική απόφαση. Γι’ αυτούς και για πολλούς ακόμη λόγους, κινηματογραφικοί ήρωες βγαίνουν στους δρόμους και ετοιμάζονται για περιπλανήσεις που θα αλλάξουν τις ζωές τους, μέσα από 13 road movies.

«Ο Ορίζοντας»: Νεανικοί έρωτες, ορμητική θέληση και κλιματική αλλαγή

Η ιστορία ενηλικίωσης μιας νέας γενιάς μέσα από την καθημερινή ζωή στις εργατικές κατοικίες των βόρειων προαστίων του Παρισιού, στο μεγάλου μήκους ντεμπούτο της Εμιλί Καρπεντιέ που στριμάρει στο Cinobo.