70 ταινίες των Όσκαρ

Το Cinobo παρουσιάζει 70 σπουδαία φιλμ από τη συλλογή του, κλασικά, ανεξάρτητα και πολύγλωσσα που κέρδισαν την εκτίμηση και τις ψήφους της Αμερικανικής Ακαδημίας κατά το παρελθόν.

*Οι ταινίες της συλλογής είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

Και το Όσκαρ πάει… στο Cinobo. Εγκαινιάζουμε την καινούρια μας συλλογή, με όλες τις ταινίες μας που έχουν κατά καιρούς φλερτάρει με το χρυσό αγαλματίδιο. Παρά το αδιαμφισβήτητο γκλάμουρ τους, πόλο έλξης των μεγαλύτερων ονομάτων του Χόλιγουντ, τα Όσκαρ είναι μία τελετή όπου, αρκετές φορές, οι ανεξάρτητοι Δαυίδ έχουν υπερισχύσει έναντι των στουντιακών Γολιάθ. Στα φετινά Όσκαρ, ειδικά, κυριαρχεί η αίσθηση πως οι μικρότερες ταινίες εκδικούνται, με την απουσία υπερπαραγωγών των στούντιο. Πέρυσι, λίγο πριν η πανδημία αλλάξει τη ζωή μας, ο φοβερός και τρομερός Μπονγκ Τζουν-χο έφευγε από την τελετή με 4 αγαλματίδια, ανάμεσά τους και με αυτό της καλύτερης ταινίας.

Γιατί τα Όσκαρ έχουν αλλάξει εδώ και χρόνια και δεν είναι συνώνυμα μόνο του Χόλιγουντ, γι’ αυτό και οι ταινίες που κερδίζουν μπορούν να βρίσκονται σε μια πλατφόρμα ανεξάρτητου και διεθνούς κινηματογράφου. Το Cinobo παρουσιάζει 70 σπουδαία φιλμ από τη συλλογή του, κλασικά, ανεξάρτητα και πολύγλωσσα. Από ταινίες-σημεία αναφοράς του παγκόσμιου κινηματογράφου, όπως οι Ομπρέλες του Χερβούργου ή ο Μεγάλος Δικτάτορας, μέχρι σύγχρονα διαμάντια που εντυπωσίασαν, συγκίνησαν ή σόκαραν, όπως ο Αστακός, το Florida Project ή το Una Mujer Fantastica. Ταινίες που η υποψηφιότητά τους και μόνο άλλαξε τα δεδομένα. Ταινίες που δεν θαμπώθηκαν από τα φώτα, αλλά έμειναν πιστές στην ουσία και τη μαγεία του κινηματογράφου, κερδίζοντας την εκτίμηση και τις ψήφους της Αμερικανικής Ακαδημίας κατά το παρελθόν. Απολαύστε τες!

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

Μισοφαγωμένα γλυκά και ξεχασμένα κλειδιά: Οι «Blueberry Nights» του Γουόνγκ Καρ-Γουάι στις ΗΠΑ

Ο αγαπημένος σκηνοθέτης του Cinobo έζησε για μια χρονική στιγμή το δικό του αμερικανικό όνειρο, χαρτογραφώντας μοναδικά τη χώρα και εστιάζοντας σε μια χούφτα μοναχικών εκπεσόντων αγγέλων.

To παγκόσμιο μήνυμα του «Περσέπολις» και η χειραφέτηση των γυναικών με κάθε κόστος

Η ήδη κλασική για το είδος του animation μεταφορά του graphic novel της Μαρζάν Σατραπί στη μεγάλη οθόνη από την ίδια τη δημιουργό του, παραμένει ακόμα και σήμερα μια πανέμορφη και διαχρονικά επίκαιρη καταγγελία για την καταπίεση των γυναικών και την επαναστατική ανάγκη για δημιουργία και έκφραση.