Cinobo – Cinema No Borders – σημαίνει σινεμά χωρίς όρια. Σινεμά με όραμα και πολυμορφία. Σινεμά που αψηφά κανόνες και στερεότυπα και ψηλαφεί πολιτισμούς. Σινεμά που διασκεδάζει. Σινεμά που σε κάνει να αισθανθείς, να γελάσεις, να προβληματιστείς. Cinema No Borders σημαίνει κινηματογραφική εμπειρία και ψυχαγωγία χωρίς όρια.

Τι είναι το Cinobo;

Το Cinobo είναι η νέα ελληνική streaming πλατφόρμα που ειδικεύεται στον ανεξάρτητο και arthouse κινηματογράφο. Μία πλατφόρμα που φτιάχτηκε από λάτρεις του σινεμά για λάτρεις του σινεμά. Το δημιουργήσαμε με στόχο να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ ποσότητας και ποιότητας στο χώρο του streaming, δίνοντας πρόσβαση στον μεγαλύτερο επιμελημένο κατάλογο ανεξάρτητου κινηματογράφου. Συγκεντρώνει περιεχόμενο από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, που είναι συχνά διάσπαρτο ή και δυσεύρετο, σε ένα χώρο για εξερεύνηση για όλους όσους αγαπούν ή θέλουν να ανακαλύψουν την 7η τέχνη.

Η δραστηριότητα του Cinobo, ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο στις οθόνες. Η φιλοδοξία του είναι να λειτουργήσει ως πυλώνας υποστήριξης και διάδοσης του ανεξάρτητου κινηματογράφου στην Ελλάδα. Με προβολές, εκδηλώσεις και συνέργειες με φορείς που δραστηριοποιούνται στον κινηματογραφικό χώρο Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και μέσω της διανομής επιλεγμένων τίτλων, επιδιώκει να προσφέρει μία ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία στους συνδρομητές του!

Tι προσφέρει;

Φοίνικες, άρκτοι, λέοντες και λεοπαρδάλεις, Ευρώπη και Ελλάδα, Βόρεια και Νότια Αμερική, Ασία και Αυστραλία, κωμωδίες, θρίλερ, ερωτικές ιστορίες, οικογενειακά δράματα, ντοκιμαντέρ και όχι μόνο. Η ταινιοθήκη του Cinobo φιλοξενεί εκατοντάδες ταινίες επιλεγμένες από όλο τον κόσμο με προσεγμένη παρουσίαση και θεματικά αφιερώματα. Η ταινιοθήκη εμπλουτίζεται εβδομαδιαία με νέες προσθήκες, μεταξύ των οποίων και μία πρεμιέρα, δηλαδή μια ταινία που δεν έχει κυκλοφορήσει ξανά στην Ελλάδα. Ταινίες βραβευμένες από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, ταινίες πολυαγαπημένες σε βραδιές θερινού σινεμά και μικρά φεστιβαλικά διαμαντάκια που παίχτηκαν για μικρό χρονικό διάστημα στις αίθουσες και δεν πρόλαβες να δεις. Από τον Τσάπλιν και τον Κίτον, έως τον Τριφό και τον Κισλόφσκι, στο Cinobo θα βρεις και κλασσικές ταινίες που σημάδεψαν την 7η τέχνη. Το Cinobo δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να βρεις συγκεντρωμένο τον πλούτο αυτό.

Πώς ξεκίνησε το Cinobo;

Η ιστορία του Cinobo είναι δίχως άλλο μια κινηματογραφική ιστορία. Μια ιστορία που ξεκινά τώρα, έχοντας όμως γερά θεμέλια στην εμπειρία δεκαετιών στο χώρο του κινηματογράφου. Η αγάπη μας για το ανεξάρτητο σινεμά και η αβεβαιότητα για τις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στο τοπίο του κινηματογράφου διεθνώς, έδωσαν το έναυσμα για τη δημιουργία αυτού του εγχειρήματος. Ένα πρότζεκτ σύγχρονο, φρέσκο και αναγκαίο που θα εισάγει το κινηματογραφόφιλο κοινό, και όχι μόνο, σε μια εποχή άμεσης πρόσβασης στον κινηματογράφο και θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή στο ελληνικό κινηματογραφικό γίγνεσθαι.

Χρόνια τώρα, όραμα μας υπήρξε το να καταφέρουμε να κάνουμε προσβάσιμες στο ευρύ κοινό της Ελλάδας και της Κύπρου, τις ταινίες που μας αγγίζουν στα φεστιβάλ, ξέρουμε ότι θα αγαπηθούν από το κοινό, κι όμως δεν φτάνουν εύκολα στα μάτια του θεατή. Ταινίες που δεν ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα ή και ταινίες που ήρθαν αλλά τους δόθηκε χρονικά μια πολύ μικρή ευκαιρία προβολής με τα δεδομένα στην εγχώρια κινηματογραφική αγορά. Θέλουμε, λοιπόν, να δώσουμε ζωή στις ταινίες που εξαφανίστηκαν από τις αίθουσες νωρίς και πιθανώς δεν είναι καν διαθέσιμες μέσω BLU RAY ή DVD. Μέσω του Cinobo φιλοδοξούμε να δώσουμε πρόσβαση σε όλα αυτά τα φιλμ που το κοινό τους δεν ξέρει που να τα βρει.

Η ομάδα του Cinobo

Πίσω από το Cinobo βρίσκεται μια ομάδα επαγγελματιών ποικίλων ειδικοτήτων με διάφορα ενδιαφέροντα και εμπειρίες, που ένωσαν τις δυνάμεις και το κέφι τους κάτω από έναν κοινό παρανομαστή: την αγάπη τους για το σινεμά. Εκτός από την ομάδα-πυρήνα του Cinobo, αναπόσπαστο κομμάτι του είναι και οι εξωτερικές συνεργασίες. Από την αρχή της λειτουργίας μας, συνεργαζόμαστε και επιδιώκουμε διαρκώς νέες συνέργειες με φορείς και προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται τόσο στον κινηματογραφικό χώρο, όσο και ευρύτερα στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

Δάφνη Μπεχτσή

Managing director

Aquarius

Αλέξης Βούκαλης

E-commerce manager

Only Lovers Left Alive

Μαρίνα Λιμπέρη

Marketing & communications manager

Force Majeure

Κωνσταντίνος Τσίγκος

Digital product manager

Heartbeats

Τάσος Μελεμενίδης

Head of programming

The General

Νιόβη Βουδούρη

Publicity manager

Medianeras

Βαγγέλης Δημόπουλος

Βαγγέλης Δημόπουλος

Content & social media coordinator

Moonlight

Σοφία Μπεχτσή

Operations officer

Toni Erdmann

Θοδωρής Δημητρόπουλος

Curation

Like Someone in Love

Τάσος Χατζηευφραιμίδης

Curation

The Piano Teacher

Ευτυχία Τερζή

Programming assistant

Cleo from 5 to 7

Karina Shabanova

Graphic Designer

Paterson

Ηλίας Τσιάρας

Distribution Assistant

The Red Turtle