Η εβδομάδα στο Cinobo: Αντιπολεμικό σινεμά και ένα καθηλωτικό νεο-νουάρ από την Κίνα

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 25 ως 30 Απριλίου.

Το «Τροπικό Παρελθόν», ένα εντυπωσιακό νεο-νουάρ από την Κίνα έρχεται αποκλειστικά στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, έχοντας προηγουμένως κάνει την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Καννών. Ενώ η μεγάλη συλλογή της εβδομάδας ρίχνει το φως στο πολυεπίπεδο και πολυσυλλεκτικό αντιπολεμικό σινεμά που μπορεί να αποκτά πολλές μορφές και να έχει διαφορετικά μέρη προέλευσης, μα υπογραμμίζει την ανάγκη για ειρήνη.

Μαζί, δύο πολύ ενδιαφέροντες νέοι τίτλοι στην πλατφόρμα. Το «RBG. Μια Ζωή για τη Δικαιοσύνη» σκιαγραφεί το πορτρέτο της διασημότερης ίσως ανώτατης δικαστή της σύγχρονης ιστορίας των ΗΠΑ, της προοδευτικής Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ. Ενώ η «Τρύπα» αποτελεί μια σιωπηλά καθηλωτική πρόταση θρίλερ, όπου ο τρόμος πηγάζει από τους ίδιους τους οικογενειακούς δεσμούς.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Συλλογή Cinobo

Anti-war: Let us all unite!

Το Cinobo παρουσιάζει 10 ταινίες που μέσα από τον ρεαλισμό, το χιούμορ, την αλληγορία, τις μικρές ανθρώπινες ιστορίες, στέκονται στο προφανές: την ανουσιότητα και την τραγικότητα του πολέμου και την παγκόσμια και παντοτινή ανάγκη για ειρήνη. 

Από τις 27 Απριλίου στο Cinobo

Cinobo Exclusives

Τροπικό Παρελθόν (Are You Lonesome Tonight? | Re dai Wang Shi)
Σιπέι Γουέν
Play Video

Ένας οδηγός εγκαταλείπει τον πεζό που χτύπησε με το αυτοκίνητό του. Γεμάτος ενοχές προσεγγίζει τη γυναίκα του θύματος. Ένας αστυνομικός ερευνά την υπόθεση. Χρόνια μετά, το παρελθόν εξακολουθεί να στοιχειώνει αυτό το αναπάντεχο τρίγωνο και η αλήθεια περιμένει να αποκαλυφθεί.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Γουεν Σιπέι αναμειγνύει την αισθητική του neon νουάρ του Ντιάο Γινάν με τον φαταλιστικό ρομαντισμό του Γουόνγκ Καρ Γουάι και τη μεταφυσική αύρα του Κριστόφ Κισλόφσκι για να παραδώσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνοθετικά ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων.

Από τις 26 Απριλίου στο Cinobo

New in Cinobo

RBG. Μια Ζωή για τη Δικαιοσύνη (RBG)
Τζούλι Κοέν, Μπέτσι Γουέστ
Play Video

Το φαινόμενο RBG ή πώς μια δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ έγινε δικαίως ένα είδωλο της ποπ κουλτούρας, σε ένα διασκεδαστικό όσο και διαφωτιστικό ντοκιμαντέρ για την αξία και τη σημασία του έργου της. Η ζωή και το έργο της θρυλικής δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, η οποία άλλαξε με μια σειρά ιστορικών αποφάσεων το χάρτη των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων στη χώρα της.

Από τις 27 Απριλίου στο Cinobo

Η Τρύπα (The Hole in the Ground)
Λι Κρόνιν
Play Video

Ο μεγαλύτερος εφιάλτης κάθε ενός από εμάς: Κι αν κάποια μέρα, ένας άνθρωπός μας ήταν ξαφνικά κάποιος… άλλος; Ένα βράδυ, ο μικρός γιος της Σάρα εξαφανίζεται στο δάσος πίσω από το αγροτικό τους σπίτι. Όταν επιστρέφει, μοιάζει ίδιος με πριν, αλλά η συμπεριφορά του γίνεται όλο και πιο ενοχλητική. Η Σάρα αρχίζει να πιστεύει ότι το αγόρι που επέστρεψε μπορεί να μην είναι τελικά ο γιος της. Ένα ανατριχιαστικό μεταφυσικό θρίλερ ριζωμένο στον τόπο του και στις χειρότερες ενδόμυχες φοβίες που κρύβονται στους δεσμούς κάθε οικογένειας. Όσο συνηθισμένη κι αν φαίνεται.

Από τις 28 Απριλίου στο Cinobo

Checklist εβδομάδας

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

Επιστροφή στο μέλλον: Το Cinobo ταξιδεύει στο Sci-Fi

Ταξίδια στο διάστημα, στον χρόνο και σε εικονικούς κόσμους. Φοβίες και όνειρα για το μέλλον. Γκοντάρ και σύγχρονοι geeks. Το Cinobo εξερευνά το πιο φιλόδοξο, ευρύ και μεγαλοπρεπές κινηματογραφικό είδος και κοιτά προς το άπειρο μέσα από 17 ταινίες, σε ένα πολυποίκιλο αφιέρωμα στις διαφορετικές εκφάνσεις του.

«Αγέλη Προβάτων»: τελικά είστε λύκοι ή πρόβατα;

Μια ομάδα ντόπιων και δυο ξένοι, ένα καφενείο, ένα μπαρ, ένα παρηκμασμένο μοτέλ, μερικά αυτοκίνητα και μια γερή δόση τοξικής αρρενωπότητας συνθέτουν ένα σύγχρονο φιλμ νουάρ στην ελληνική επαρχία του σήμερα, κι εμείς διαβάζουμε τα λόγια του σκηνοθέτη Δημήτρη Κανελλόπουλου για την ταινία.