Η εβδομάδα στο Cinobo: Athens Biennale, «Πάτερσον» και τρομακτικές ιστορίες στο σκοτάδι

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 20 ως 26 Σεπτεμβρίου.

Μια συλλογή κινηματογραφικής ομορφιάς έρχεται να κάνει πιο όμορφα τα βράδια του Σεπτέμβρη στο Cinobo. Μαζί, μια από τις κορυφαίες σύγχρονες ταινίες του μεγάλου Τζιμ Τζάρμους, το «Πάτερσον» με τον Άνταμ Ντράιβερ.

Βλέπουμε επίσης το εντυπωσιακό και ευφάνταστο φιλμ τρόμου «Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι» με την υπογραφή του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και το δράμα «Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία», μια απαραίτητα ματιά στην ελληνική κρίση.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Συλλογή Cinobo

Athens Biennale ECLIPSE

Το Cinobo εγκαινιάζει τη νέα του συλλογή εμπνευσμένη από την 7η Μπιενάλε της Αθήνας ECLIPSE. Η συλλογή αυτή αποτελείται από 10 ταινίες που παρουσιάζουν, όπως και η AB7: ECLIPSE, έναν κόσμο σε μετάβαση. Ταινίες για την επαναδιερεύνηση των ταυτοτήτων, τα όρια της εγγύτητας, την ενηλικίωση και την ελευθερία που διαμορφώνουν έναν αποκαλυπτικό κόσμο μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας.

Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη από 24 Σεπτεμβρίου έως 28 Νοεμβρίου.

New in Cinobo

Πάτερσον (Paterson)
Τζιμ Τζάρμους
Play Video

Η ομορφότερη ταινία που γύρισε ο Τζάρμους στα 10s ψάχνει την ποίηση μέσα από τις εικόνες μιας καθημερινότητας χωρίς εξοντωτικούς ρυθμούς, ραψωδώντας την επαναληπτικότητα, τη ραθυμία και την πηγαία καλοσύνη των ηρώων της, ένα υπέροχο ζευγάρι όπως το ερμηνεύουν ο Άνταμ Ντράιβερ και η Γκολσιφτέ Φαραχανί.

Ο Πάτερσον είναι οδηγός λεωφορείου στην ομώνυμη πόλη του Πάτερσον, στο Νιου Τζέρσι. Κάθε μέρα, ο Πάτερσον ακολουθεί μια ρουτίνα: κάνει το καθημερινό του δρομολόγιο, παρατηρώντας την πόλη καθώς αυτή περνά μπροστά από το παρμπρίζ του και κρυφακούγοντας αποσπασματικά τις συζητήσεις γύρω του. Γράφει στίχους σ’ ένα τετράδιο. Βγάζει βόλτα τον σκύλο του. Σταματά σ’ ένα μπαρ και πίνει μία μόνο μπίρα. Και γυρνά σπίτι στη γυναίκα του, τη Λόρα. Αντίθετα, ο κόσμος της Λόρα αλλάζει διαρκώς. Βλέπει νέα όνειρα σχεδόν καθημερινά. Ο Πάτερσον αγαπά τη Λόρα, κι αυτή τον αγαπά. Αυτός επικροτεί τις νεόκοπες φιλοδοξίες της. Αυτή υποστηρίζει το ταλέντο του στην ποίηση.

Από τις 23 Σεπτεμβρίου στο Cinobo

Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι (Scary Stories to Tell in the Dark)
Αντρέ Εβρενταλ
Play Video

Αμερική 1968. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα μυρίζει αλλαγή… αλλά όχι στη μικρή πόλη της Μιλ Βάλεϊ, όπου για γενιές, η σκιά της οικογένειας Μπέλοους πέφτει βαριά. Στην έπαυλή τους στην άκρη της πόλης, η Σάρα, ένα μικρό κορίτσι με φριχτά μυστικά, μετέφερε τη ζωή της σε μία σειρά από τρομαχτικές ιστορίες, γραμμένες σε ένα βιβλίο που έχει υπερβεί τον χρόνο. Ιστορίες που έχουν έναν τρόπο να ζωντανέψουν σε βάρος μίας παρέας εφήβων που θα ανακαλύψει το τρομαχτικό βιβλίο της Σάρα.

Τα κλασικά και άκρως τρομαχτικά βιβλία του Άλβιν Σβαρτζ μεταφέρονται στο σινεμά σε ιστορία με την υπογραφή του μετρ Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο (Η Μορφή του Νερού). Ζοφερές ιστορίες λογοτεχνικού τρόμου ζωντανεύουν με αναπάντεχους τρόπους σε ένα απολαυστικό φιλμ για κάθε φαν του είδους.

Από τις 24 Σεπτεμβρίου στο Cinobo

Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία (Next Stop Utopia)
Απόστολος Καρακάσης
Play Video

Όταν το εργοστάσιο κατασκευής υλικών οικοδομής της ΒΙΟ.ΜΕ. στη Θεσσαλονίκη κλείνει, ορισμένοι από τους εργάτες του αντιμέτωποι με τη χρόνια ανεργία αποφασίζουν να κάνουν κάτι επαναστατικό: να το καταλάβουν και να το λειτουργήσουν μόνοι τους με τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας. Το εγχείρημα τους εμπνέει ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο, ενώ η πρώην διευθύντρια του εργοστασίου έκπληκτη παρακολουθεί την οικογενειακή επιχείρηση να μετατρέπεται σε σύμβολο αντίστασης και αλληλεγγύης, μια ουτοπία ισότητας στα ερείπια της πιο διαλυμένης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Όλα τα πρώτα χρόνια της ελληνικής κρίσης μπορούν να συσσωρευτούν σε αυτή τη λεπτομερή αφήγηση ενός θαρραλέου εργασιακού πειράματος που συνέβη στη Θεσσαλονίκη, με ήρωες μια ομάδα απολυμένων ενός εργοστασίου που ψάχνουν την ουτοπία και έρχονται αντιμέτωποι με τις προσωπικές τους αντιφάσεις και τα επαγγελματικά αδιέξοδα.

Από τις 20 Σεπτεμβρίου στο Cinobo

Checklist εβδομάδας

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

Ποιο είναι επιτέλους το «Κόλπο της Νυφίτσας»

O σκηνοθέτης του βραβευμένου με Όσκαρ Το Μυστικό στα Μάτια της επιστρέφει με πολύ διαφορετική διάθεση. Σπαρταριστό μαύρο χιούμορ, twists και παρατράγουδα μέσα σε μια έπαυλη που βασιλεύουν οι μνήμες του ένδοξου παρελθόντος όσο παραμονεύουν οι συνέπειες μιας χρόνιας παρακμής.

«The Classics»: Μερικοί το προτιμούν κλασικό

Κατηγορία με ταινίες-θρύλους, έτοιμες να σου προσφέρουν ανεξάντλητη απόλαυση, μια μεθυστική δόση νοσταλγίας, και τροφή για την επόμενη κινηματογραφική συζήτηση στην οποία θα παρευρεθείς.