Η εβδομάδα στο Cinobo: Κέιτ Μπλάνσετ, «Μικρός Πρίγκιπας» και Ιμέλντα Μάρκος

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 26 Οκτωβρίου ως 1 Νοεμβρίου.

Manifesto Κέιτ Μπλάνσετ

Αυτή την εβδομάδα το Cinobo φέρνει ένα καθηλωτικό, πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ σε πανελλήνια πρεμιέρα. Το «Ιμέλντα Μάρκος: Βασίλισσα Χωρίς Θρόνο» σκιαγραφεί το απίστευτο πορτρέτο της Ιμέλντα Μάρκος και της προσπάθειας να επανέλθει ξανά στην εξουσία.

Μαζί, το «Μανιφέστο» μας φέρνει την Κέιτ Μπλάνσετ ως art installation σε μια μοναδική πολυ-ερμηνεία, τον μαγευτικό «Μικρό Πρίγκιπα» για όλη την οικογένεια, και τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ σε μια αγωνιώδη μαύρη κωμωδία με το χιόνι να βάφεται κόκκινο.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Cinobo πρεμιέρες

Ιμέλντα Μάρκος: Βασίλισσα Χωρίς Θρόνο (The Kingmaker)

Με επίκεντρο τον αδάμαστο χαρακτήρα της Ιμέλντα Μάρκος, και έχοντας στενή πρόσβαση, η ταινία εξετάζει την απίθανη επιστροφή της οικογένειας Μάρκος στις Φιλιππίνες, διερευνά την ταραχώδη κληρονομιά του καθεστώτος Μάρκος και περιγράφει τη σημερινή προσπάθεια της Ιμέλντα να βοηθήσει τον γιο της, Μπόνγκμπογκ, να κερδίσει την αντιπροεδρία. Για το σκοπό αυτό, η Ιμέλντα ουσιαστικά ξαναγράφει το ιστορικό διαφθοράς της οικογένειάς της, αντικαθιστώντας την με μια αφήγηση μητρικής αγάπης για τη χώρα της. Σε μια εποχή που τα fake news επηρεάζουν εκλογές, η ιστορία επιστροφής της Ιμέλντα χρησιμεύει ως μια σκοτεινή ιστορία προειδοποίησης.

New in Cinobo

Μανιφέστο (Manifesto)

Η Κέιτ Μπλάνσετ όχι σε έναν, αλλά σε 13 ρόλους, ερμηνεύει τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα: Φουτουρισμό, Ντανταϊσμό, Fluxus, Καταστασιασμό, Δόγμα 95 και άλλα. Η βραβευμένη αυστραλή ηθοποιός ενσαρκώνει μοναδικά διαφορετικούς χαρακτήρες, μεταξύ των οποίων μία δασκάλα, μία παρουσιάστρια, μία εργάτρια, έναν άστεγο και μία ναρκομανή. Η φιλμική εκδοχή ενός αληθινού art installation με τη σπουδαιότερη ίσως ηθοποιό της γενιάς της σε μια ερμηνεία καριέρας.

Με Σειρά Εξαφάνισης (Kraftidioten / In Order of Disappearance)

Χειμώνας στη Νορβηγία. Ένας εσωστρεφής και εργατικός άντρας οδηγεί το εκχιονιστικό του, διατηρώντας τους δρόμους καθαρούς και τα βουνά προσβάσιμα στo αφιλόξενο παγωμένο τοπίο. Έχει μόλις ανακηρυχθεί πολίτης της χρονιάς για τον ζήλο του, όταν μαθαίνει ότι ο γιος του πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης. Αρνείται όμως να αποδεχτεί την επίσημη εκδοχή του θανάτου και ξεκινά μια μυστική έρευνα που τον οδηγεί στους δολοφόνους του παιδιού του. Μια σειρά από αναπάντεχα γεγονότα τον μετατρέπουν σε αδίστακτο ήρωα του υποκόσμου. Ο μοναδικός Στέλαν Σκάρσγκαρντ οδηγεί ένα εκχιονιστικό μηχάνημα και μετρά σταυρούς σε ένα κατάμαυρο θρίλερ εκδίκησης μες στο κατάλευκο του νορβηγικού χιονιού.

Ο Μικρός Πρίγκιπας (The Little Prince)

Η κινηματογραφική μεταφορά ενός από τα πιο αγαπημένα βιβλία στον κόσμο ενέχει ρίσκα. Ο Μαρκ Όσμπορν περνάει τη δοκιμασία με άριστα, διατηρεί ατόφια τη μαγεία του κειμένου και των σχεδίων του Σεντ-Εξιπερί, εμπλουτίζοντάς την με μια σύγχρονη διάσταση που ενισχύει τη δύναμη του πρωτότυπου.

Checklist εβδομάδας

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

Επιστροφή στο μέλλον: Το Cinobo ταξιδεύει στο Sci-Fi

Ταξίδια στο διάστημα, στον χρόνο και σε εικονικούς κόσμους. Φοβίες και όνειρα για το μέλλον. Γκοντάρ και σύγχρονοι geeks. Το Cinobo εξερευνά το πιο φιλόδοξο, ευρύ και μεγαλοπρεπές κινηματογραφικό είδος και κοιτά προς το άπειρο μέσα από 17 ταινίες, σε ένα πολυποίκιλο αφιέρωμα στις διαφορετικές εκφάνσεις του.

«Αγέλη Προβάτων»: τελικά είστε λύκοι ή πρόβατα;

Μια ομάδα ντόπιων και δυο ξένοι, ένα καφενείο, ένα μπαρ, ένα παρηκμασμένο μοτέλ, μερικά αυτοκίνητα και μια γερή δόση τοξικής αρρενωπότητας συνθέτουν ένα σύγχρονο φιλμ νουάρ στην ελληνική επαρχία του σήμερα, κι εμείς διαβάζουμε τα λόγια του σκηνοθέτη Δημήτρη Κανελλόπουλου για την ταινία.