Κυνόδοντας

Κυνόδοντας

  • Γιώργος Λάνθιμος
  • 2009
  • 1 ώ 37 λ
  • Ελλάδα

Ιστορικής σημασίας πλέον για το ελληνικό σινεμά, έστρεψε το βλέμμα ολόκληρου του πλανήτη στο Γιώργο Λάνθιμο, έφτασε μέχρι τα Όσκαρ, έγινε η κορωνίδα του ρεύματος που ονομάστηκε weird και παραμένει ένας κατάμαυρα σαρδόνιος και μεταμοντέρνα πολυεπίπεδος γρίφος.

Σύνοψη

Μια οικογένεια αποτελείται από τους γονείς, δύο κόρες κι ένα γιο, μεταξύ 20 και 30 ετών. Τα "παιδιά" ζουν υπό καθεστώς αιχμαλωσίας σε ένα απομονωμένο σπίτι, χωρίς επαφή με τον έξω κόσμο. Εκπαιδεύονται μέσω μαγνητοφωνημένων μαθημάτων και για να πειστούν ότι δεν πρέπει να ξεμυτίσουν, τους λένε ότι είχαν έναν αδελφό που έφυγε από το σπίτι και τον κατασπάραξε μία γάτα. Σύμφωνα με τον πατέρα, ένα παιδί είναι έτοιμο να φύγει από το σπίτι μόνο αν πέσει ο αριστερός ή ο δεξιός κυνόδοντάς του.

Κυνόδοντας
Στοιχεία ταινίας

Υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Όσκαρ

2011

Είπαν για την ταινία
3.5
/5

Είπαν για την ταινία
3.5
/5

Ό,τι χειρότερο έχω δει

Η δεύτερη ταινία που βλέπω από τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη και ήταν χειρότερη από την πρώτη. Βλέποντας υψηλή βαθμολογία από πολλού χρήστες το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι μάλλον σε αυτούς που ...
dwtrrt

25 Μαΐ 2023

Δυνατή και αξίζει

Ως θαυμάστρια των ταινιών του Λάνθιμου, νομίζω η συγκεκριμένη είναι από τις αγαπημένες μου. Μια σφαλιάρα στο να δεις πραγματικά αυτή την πατριαρχική οικογένεια της κοινωνίας μας που υπάρχει εκεί έξω.
tserita

08 Μαρ 2023

Τροφή για σκέψη!

Τρομερή αλληγορία του Λάνθιμου για την κλασική, πατριαρχική, ελληνική οικογένεια.
katpips0717

26 Φεβ 2023

Ο ορισμός του "Λανθιμικού"

Κοινωνικό πείραμα όπου η πατριαρχία... το παράκανε.
vaggelis-leros

21 Ιαν 2023

Παρόμοιες προτάσεις

Σχετικά Journal posts

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web