Δυσκολεύομαι να ακυρώσω τη συνδρομή μου

Μπορείς να ακυρώσεις τη συνδρομή σου εύκολα και γρήγορα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου, μέσω της ιστοσελίδας του Cinobo. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

– Μπες στην ιστοσελίδα cinobo.com και συνδέσου στο λογαριασμό σου με το email και τον κωδικό πρόσβασής σου
– Κάνε κλικ στο μενού ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
– Πήγαινε στην καρτέλα Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΟΥ
– Κάνε κλικ στο Ακύρωση συνδρομής
– Επίλεξε τον λόγο που επιθυμείς να ακυρώσεις τη συνδρομή σου

Για να μη χρεωθείς τον επόμενο μήνα, θα πρέπει να ακυρώσεις εγκαίρως, προτού γίνει ανανέωση της συνδρομής, δηλαδή τουλάχιστον μία ημέρα πριν από την ημερομηνία ανανέωσης συνδρομής. Εάν δεν μπορείς να δεις την επιλογή ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, σημαίνει πως ο λογαριασμός σου περνάει από τη διαδικασία ανανέωσης τη δεδομένη στιγμή. Προσπάθησε ξανά σε λίγο και η επιλογή ακύρωσης θα είναι ξανά διαθέσιμη.

Αφού ακυρώσεις, θα έχεις πρόσβαση στον κατάλογο του Cinobo και την ευκαιρία να επαναφέρεις τη συνδρομή σου μέχρι τη λήξη της μηνιαίας συνδρομής που διανύεις. Έπειτα, η συνδρομή σου θα λήξει. Αν θες να επιστρέψεις, μπορείς να ξανά ενεργοποιήσεις και πάλι τη συνδρομή σου, από την καρτέλα Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΟΥ. Δες εδώ πώς.

Εάν ακύρωσες τη συνδρομή σου αλλά έχεις ακόμα πρόσβαση στον κατάλογο του Cinobo, μην ανησυχείς! Αυτό δε σημαίνει πως δεν έχει πραγματοποιηθεί η ακύρωση, αλλά ότι απομένουν ημέρες στο μηνιαίο πακέτο σου. Θα έχεις πρόσβαση στον κατάλογο του Cinobo έως την επόμενη ημερομηνία προγραμματισμένης ανανέωσης της συνδρομής σου, στην οποία όμως δεν θα πραγματοποιηθεί η ανανέωση.

Εάν θέλεις να επιβεβαιώσεις ότι η συνδρομή σου έχει ακυρωθεί, πήγαινε στο μενού ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ, στην καρτέλα Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΟΥ. Εκεί θα δεις εάν η συνδρομή σου έχει ακυρωθεί και την ημερομηνία έως την οποία θα έχεις πρόσβαση στο Cinobo.