Η εβδομάδα στο Cinobo: Χιτσκοκικό αστυνομικό θρίλερ από Γαλλία, Λούις Μπουνιουέλ κι ένα ντεμπούτο οικολογίας και ιδεαλισμού

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 27 Ιουνίου ως 3 Ιουλίου.

Με το καλοκαίρι να έχει μπει για τα καλά, το Cinobo παίρνει τους δρόμους. Μέσα από το αφιέρωμα On the Road ακολουθούμε κινηματογραφικούς ήρωες στα μεγάλα τους ταξίδια καθώς μαθαίνουν τον εαυτό τους και τον κόσμο τους.

Στις νέες αφίξεις, συναντάμε το «Υπόθεση: Χαμένο DNA», ένα αγωνιώδες αστυνομικό θρίλερ από τη Γαλλία στην καλύτερη παράδοση του είδους, must για τους φανς σειρών σαν το «Mindhunter». Στο πανέμορφο φιλμ κινουμένων σχεδίων «Ο Μπουνιουέλ στο Λαβύρινθο με τις Χελώνες» παρακολουθούμε ένα εναλλακτικό βιογραφικό φιλμ που δεν μοιάζει με κανένα.

Ενώ σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα, το υπέροχο γαλλικό ντεμπούτο «Ο Ορίζοντας» διακατέχεται από οικολογικές ανησυχίες που γίνονται όλο και πιο επίκαιρες.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Συλλογή Cinobo

On the Road

Ένα καθοριστικό συμβάν, μια κρίση ηλικίας, μια σημαντική απόφαση. Γι’ αυτούς και για πολλούς ακόμη λόγους, κινηματογραφικοί ήρωες παίρνουν τους δρόμους και ετοιμάζονται για περιπλανήσεις που θα αλλάξουν τις ζωές τους, μέσα από 13 ταινίες.

Από τις 29 Ιουνίου στο Cinobo

Cinobo Premieres

Ο Ορίζοντας (L’Horizon / The Horizon)
Αναπαραγωγή Βίντεο

Στα περίχωρα του Παρισιού, μια αφρικανικής καταγωγής 18χρονη προσπαθεί να βρει τη θέση της στον κόσμο και να παλέψει για ένα καλύτερο αύριο, συνδυάζεται όμως ο οικολογικός ακτιβισμός με τον έρωτα; Ο αγνός ιδεαλισμός και οι ερωτικές, υπαρξιακές και οικολογικές ανησυχίες μιας νεολαίας που ψάχνει να βρει την ταυτότητά της, σε ένα φρέσκο και αρχετυπικά γαλλικό σκηνοθετικό ντεμπούτο μιας πολλά υποσχόμενης δημιουργού.

Από τις 28 Ιουνίου στο Cinobo

New in Cinobo

Υπόθεση: Άγνωστο DNA (L'Affaire SK1 / SK1)
Φρεντερίκ Τελιέ
Αναπαραγωγή Βίντεο

Παρίσι, 1991. Ο Φρανκ Μανιέ, ένας νεαρός επιθεωρητής κάνει τα πρώτα του βήματα στο Τμήμα Διερεύνησης Εγκλημάτων. Η πρώτη του υπόθεση αφορά στη δολοφονία μιας κοπέλας. Σιγά-σιγά, παρόμοιες υποθέσεις, αρχίζουν να ενώνουν τις κουκίδες και να σχηματίζουν το προφίλ ενός κοινού δράστη. Είναι όμως;

Λίγα χρόνια πριν το «Mindhunter», ένα φιλμ κουβάλησε την παράδοση του γαλλικού policier αλλά και του χιτσκοκικού σινεμά δίνοντας χρόνο στη διαδικασία της έρευνας και της δημιουργίας ψυχολογικών προφίλ, βασισμένο σε μια αληθινή υπόθεση serial killer που συγκλόνισε τη χώρα στα ‘90s.

Ο Μπουνιουέλ στο Λαβύρινθο με τις Χελώνες (Buñuel en el Laberinto de las Tortugas / Bunuel in the Labyrinth of the Turtles)
Σαλβαδόρ Σιμό
Αναπαραγωγή Βίντεο

Παρίσι, 1930.  Ο Λουίς Μπουνιουέλ μένει χωρίς χρήματα μετά το σκάνδαλο που περιβάλλει την ταινία του «Χρυσή Εποχή». Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, δεν μπορεί να ξεκινήσει το ντοκιμαντέρ του για μία από τις φτωχότερες ισπανικές περιφέρειες, τη Λας Ούρδες. Ο καλός του φίλος, ο γλύπτης Ραμόν Ασίν, αγοράζει ένα λαχείο με την υπόσχεση ότι, αν κερδίσει, θα πληρώσει για την ταινία. Απίστευτα και αναπάντεχα, η τύχη είναι στο πλευρό τους.

Animated κινηματογραφική βιογραφία του Λουίς Μπουνιουέλ που ακριβώς επειδή γυρίστηκε έτσι ανοίγει ορίζοντες για να τονιστεί το υπερρεαλιστικό σύμπαν που τον συνόδευε. Βασισμένη σε γεγονότα μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, γοητεύει με τις δεκάδες αναφορές στο συνολικό έργο του σκηνοθέτη.

Checklist εβδομάδας

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

«Ξεσφίγγοντας τις Γροθιές» από την ασφυκτική λαβή της πατριαρχίας

Η ανερχόμενη σκηνοθέτις Κίρα Κοβαλένκο μάς μιλά για την ταινία της που αποτέλεσε την πρόταση της Ρωσίας για τα Όσκαρ του 2022, αφού προηγουμένως τιμήθηκε με το Βραβείο της επιτροπής στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα των Καννών. Από τους παραγωγούς του Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ (Λεβιάθαν, Χωρίς Αγάπη).