Η Καρδιά του Κτήνους: η πρεμιέρα, ένα βίντεο και ένα γράμμα του Ρένου Χαραλαμπίδη στο Αττικόν

Ο σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης ξαναβλέπει το συγκινητικό βίντεο από την πρεμιέρα της ταινίας του "Η Καρδιά του Κτήνους" το 2005 στο Αττικόν, και γράφει ένα γράμμα στην αγαπημένη του αίθουσα, με αφορμή την προβολή της ταινίας στο Cinobo.

*Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobo

Το σιωπηλό ΑΤΤΙΚΟΝ μας στέλνει χαιρετίσματα από άλλες εποχές.

Πάντα με γοήτευε το ότι χτίστηκε σε σχέδια του Τσίλερ στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το ότι ξεκίνησε με βουβό κινηματογράφο και το ότι εκεί προβλήθηκε η πρώτη ομιλούσα ταινία. Υλικά μιας κινηματογραφικής μαγείας που ρίζωσε μέσα μου.

Με συγκινεί το ότι η πρώτη προβολή της ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ έγινε σε μια οθόνη που την έχει φωτίσει ένας ολόκληρος αιώνας.

Περιμένω την επιστροφή του ΑΤΤΙΚΟΝ σαν παιδί που περιμένει να γυρίσει ο πατέρας του από μακρύ ταξίδι. Και ίσως θα ταίριαζε πολύ να ξεκίναγε με την προβολή μιας βουβής ταινίας. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η απόλυτη πρεμιέρα!

Ρένος Χαραλαμπίδης
Δεκέμβριος 2021

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2005. 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας. Κινηματογράφος Αττικόν. Η Καρδιά του Κτήνους χτυπά για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό.

Ένα βίντεο υπό τις νότες του Ηρακλή Βαβάτσικα που υπογράφει τη μουσική της ταινίας, μας γυρίζει πίσω στη sold out πρεμιέρα της τρίτης ταινίας του Ρένου Χαραλαμπίδη. Κόσμος, αγκαλιές, χαιρετισμοί, λίγο έξω από τη σκοτεινή αίθουσα, και μέσα ο σκηνοθέτης ευχαριστεί την πολύτιμη ομάδα του.

16 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή, η -ψηφιακά αποκατεστημένη- Καρδιά του Κτήνους ξυπνά ξανά για το Cinobo.

Η ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη Η Καρδιά του Κτήνους είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobo.

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

«Ο Τυφλός που δεν Ήθελε να Δει τον Τιτανικό» δεν μοιάζει με τίποτα που έχετε δει

Απαράμιλλο επίτευγμα κινηματογράφησης που δίνει άλλη έννοια στην ταινία δράσης, μια περιπέτεια γυρισμένη από τη σκοπιά ενός τυφλού ανθρώπου με πείσμα ικανό να αλλάξει τη μοίρα του δικού του Τιτανικού, να προσπεράσει τα παγόβουνα και να οδηγηθεί στη λύτρωση, πλάι στη δική του αγαπημένη.

Food & Cinema: Γιατί το σινεμά περνά από το στομάχι

Η συλλογή Food & Cinema του Cinobo, μας ανοίγει την όρεξη συγκεντρώνοντας 13 ταινίες με θέμα ένα γεύμα, ένα πιάτο, μια κουζίνα, ένα ταξίδι γαστρονομίας, που εξετάζουν τη σχέση του σινεμά με το φαγητό από κάθε πλευρά και σε κάθε στάδιο.