«Η Οδύσσεια του Βάση»: Road movie α λα Τζάρμους και Πάσχα στην ελληνική επαρχία

Μια διαδρομή από την Ισπανία στην Ελλάδα γίνεται ταινία δρόμου γεμάτη χιούμορ και καρδιά και φτάνει σε εορταστική πρεμιέρα στο Cinobo.

*Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming αποκλειστικά στο Cinobo

Πάσχα στην ελληνική επαρχία.

Αλλά μετά από μερικές στάσεις.

O Bάση είναι ένας νεαρός Καρδιτσιώτης, που τα τελευταία 10 χρόνια ζει στο Αλικάντε της Ισπανίας. Φιλόδοξος κινηματογραφιστής, κάνει όνειρα για μεγάλη καριέρα αλλά δεν έχει καταφέρει να πουλήσει ούτε ένα σενάριο. Δουλεύει στο πλυντήριο αυτοκινήτων του κολλητού του, ενός καπάτσου Ισπανού φαφλατά που, αναλαμβάνοντας χρέη παραγωγού, του μπολιάζει συνεχώς τις ελπίδες για το αμερικάνικο όνειρο, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να τον βουλιάζει περισσότερο στα χρέη.

Οταν η μητέρα του τού ζητάει να επιστρέψει στην Καρδίτσα για το Πάσχα, ο Βάση σκέφτεται ότι οι γονείς του είναι η τελευταία του ελπίδα: να πουλήσουν κάτι στρέμματα του παππού, να ξεχρεώσει, να κάνει την ταινία του. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: δεν έχει χρήματα για αεροπορικό εισιτήριο, ούτε μπορεί να οδηγήσει το αυτοκινούμενο τροχόσπιτό του. Βάζει μια αγγελία και του απαντά η Άλε, μια 25χρονη σερβιτόρα. Βάση και Άλε ξεκινούν από το Αλικάντε της Ισπανίας για την Καρδίτσα, περνώντας από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Αλβανία.

Με επιρροές από τις ταινίες δρόμου του Τζάρμους και του Βέντερς, ο Βασίλης Παπαθεοχάρης στήνει ένα ασπρόμαυρο ταξίδι στη γαστρονομία, στο φολκλόρ, στις παλιές παραδόσεις και στη δυσκολία επικοινωνίας ανάμεσα σε διαφορετικές γλώσσες. Δυο ζωές, δυο διαφορετικοί κόσμοι, δυο ανόμοια μέρη.

Δυο ξένοι, ο Βάση και η Αλεξάνδρα, σε μία Οδύσσεια όπου θα μάθουν να κοιτάζουν τα λάθη τους κατάματα και θα βουτήξουν στις προσωπικές και τις οικογενειακές τους σχέσεις. Ένα ταξίδι έξω και μέσα τους, που δεν θα τελειώσει ούτε όταν φτάσουν στον προορισμό τους. Μια αναζήτηση χαράς, ονείρων και ελπίδας.

«Το να κάνει η ταινία μας την πρεμιέρα της στο ευρύ Ελληνικό κοινό την περίοδο του Πάσχα, μας κάνει όλους πολύ χαρούμενους», λέει ο σκηνοθέτης ενόψει της πρεμιέρας της ταινίας στο Cinobo. «Έτσι εκπληρώνεται μία υπόσχεση που δώσαμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα της ταινίας, τα οποία πάντα περίμεναν το Πάσχα για να μας δουν από κοντά. Τώρα θα είναι η δική μας ευκαιρία να τους ξαναδούμε αυτή τη φόρα στην πλατφόρμα του Cinobo».

«Ελπίζουμε να απολαύσετε αυτό το ταξίδι, που ξεκινάει τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Ισπανία και τελειώνει την Κυριακή του Πάσχα στην Ελλάδα. Ένα ταξίδι που θα προσπαθήσει να φέρει μία διαφορετική Ανάσταση στις ζωές των πρωταγωνιστών», καταλήγει.

Για μια ταινία που, έχοντας τιμηθεί με βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ξεκινάει την διαδρομή της, σαν τους ήρωές της: Μέρες του Πάσχα, και με μια διάθεση για χιούμορ, εγγύτητα και ανθρωπιά καθώς κοιτάζει τον δρόμο μπροστά.

Play Video

*Η ταινία «Η Οδύσσεια του Βάση» του Βασίλη Παπαθεοχάρη είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobo.

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

Επιστροφή στο μέλλον: Το Cinobo ταξιδεύει στο Sci-Fi

Ταξίδια στο διάστημα, στον χρόνο και σε εικονικούς κόσμους. Φοβίες και όνειρα για το μέλλον. Γκοντάρ και σύγχρονοι geeks. Το Cinobo εξερευνά το πιο φιλόδοξο, ευρύ και μεγαλοπρεπές κινηματογραφικό είδος και κοιτά προς το άπειρο μέσα από 17 ταινίες, σε ένα πολυποίκιλο αφιέρωμα στις διαφορετικές εκφάνσεις του.

«Αγέλη Προβάτων»: τελικά είστε λύκοι ή πρόβατα;

Μια ομάδα ντόπιων και δυο ξένοι, ένα καφενείο, ένα μπαρ, ένα παρηκμασμένο μοτέλ, μερικά αυτοκίνητα και μια γερή δόση τοξικής αρρενωπότητας συνθέτουν ένα σύγχρονο φιλμ νουάρ στην ελληνική επαρχία του σήμερα, κι εμείς διαβάζουμε τα λόγια του σκηνοθέτη Δημήτρη Κανελλόπουλου για την ταινία.