Η εβδομάδα στο Cinobo: «Η Χρονιά της Οργής», Στιβ Καρέλ και Μπράιαν Κράνστον

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 29 Νοεμβρίου ως 5 Δεκεμβρίου.

Σε πρώτη πανελλήνια προβολή έρχεται στο Cinobo «Η Χρονιά της Οργής», το συναρπαστικό, πολιτικό θρίλερ που αποτυπώνει το ταραχώδες κλίμα στους δρόμους της Ουρουγουάης, έναν χρόνο πριν το πραξικόπημα του 1973.

Μαζί, παρακολουθούμε το κλασικό «Μια Νύχτα με τη Μωντ» του Ερίκ Ρομέρ, το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Πατρίσιο Γκουσμάν «Το Μαργαριταρένιο Κουμπί», και το πολιτικό δράμα χαρακτήρων «Η Τελευταία Σημαία» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, με τους Μπράιαν Κράνστον, Στιβ Καρέλ και Λόρενς Φίσμπερν.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Cinobo Exclusives

Η Χρονιά της Οργής (The Year of Fury | El año de la Furia)
Ράφα Ρούσο
Αναπαραγωγή Βίντεο

Στο ξεκίνημα της περιόδου της δικτατορίας στην Ουρουγουάη, δύο δημιουργοί μιας δημοφιλούς κωμικής τηλεοπτικής εκπομπής προσπαθούν να διατηρήσουν την ηθική τους ακεραιότητα μέσα από τις πιέσεις που δέχονται για ελάττωση της σάτιρας κατά του στρατού. Από την άλλη μεριά, ένας στρατιωτικός ορίζεται ως βασανιστής όσων νέων θεωρούνται απειλή για το σύστημα και βρίσκει συναισθηματικό καταφύγιο για τις τύψεις του σε μία πόρνη. Σταδιακά, οι ζωές όλων ζσυνδέονται και επηρεάζονται από τον δικτατορικό ζυγό.

Τα πολιτικά θρίλερ δεν ορίζονται μόνο από τους βίους και τις πράξεις των πολιτικών αλλά και από τη στάση των απλών ανθρώπων σε ταραγμένες περιόδους. Το τελευταίο παρουσιάζει με εξαιρετικό τρόπο το σφιχτοδεμένο φιλμ του Ράφα Ρούσο, ψάχνοντας αφανείς ήρωες στην αυγή της δικτατορίας στην Ουρουγουάη.

Από τις 30 Νοεμβρίου στο Cinobo

New in Cinobo

Μια Νύχτα με τη Μωντ (My Night at Maud's | Ma Nuit chez Maud)
Ερίκ Ρομέρ

Ένας πιστός καθολικός κι ένας καθηγητής φιλοσοφίας περνούν το βράδυ στο σπίτι μιας χειραφετημένης γυναίκας και η ολονύχτια συζήτηση θα καταλήξει σε εκμυστηρεύσεις και ανομολόγητες αλήθειες. Δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ και μια από τις πιο όμορφες ασπρόμαυρες διευθύνσεις φωτογραφίας για την ταινία που έκανε διάσημο τον Ερίκ Ρομέρ και αποκρυστάλλωσε με τον καλύτερο τρόπο το ιδιαίτερο, διαλογικό σινεμά του.

Από τις 29 Νοεμβρίου στο Cinobo

Η Τελευταία Σημαία (Last Flag Flying)
Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ
Αναπαραγωγή Βίντεο

Τριάντα χρόνια μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, ένας πρώην γιατρός του Ναυτικού Σώματος συναντιέται με δύο πρώην συμπολεμιστές του ζητώντας τη βοήθεια και την ψυχολογική υποστήριξή τους προκειμένου να θάψει τον μοναχογιό του που έχασε στον πόλεμο του Ιράκ. Πιο πολιτικός από ποτέ, ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ μιλά με τη μοναδική συναισθηματική αμεσότητα του σινεμά του και με τρεις εξαιρετικούς πρωταγωνιστές (Στιβ Καρέλ, Μπράιαν Κράνστον και Λόρενς Φίσμπερν) για τα ανοιχτά ακόμα τραύματα της Αμερικής.

Από τις 3 Δεκεμβρίου στο Cinobo

Το Μαργαριταρένιο Κουμπί (The Pearl Button | El Botón de Nácar)
Πατρίσιο Γκουσμάν
Αναπαραγωγή Βίντεο

Το νερό είναι το μεγαλύτερο σύνορο της Χιλής και ταυτόχρονα κρύβει το μυστικό δύο κουμπιών που βρέθηκαν στο βάθος του ωκεανού. Στην τεράστια ακτογραμμή της Χιλής συναντά κανείς ηφαίστεια, βουνά και παγετώνες. Μέσα στο νερό βρίσκονται παγιδευμένες οι φωνές των ντόπιων ιθαγενών από περασμένους αιώνες, των ναυτικών που κατέφθασαν από την Αγγλία, μα και των πολιτικών κρατουμένων των σύγχρονων καθεστώτων. Το νερό έχει μνήμη, μα έχει και φωνή. Ολόκληρη η Ιστορία της Χιλής μετατρέπεται σε έναν αποστομωτικής ομορφιάς στοχασμό που ξεκινά από τη θάλασσα και τις άγριες περιπέτειες που κρύβουν τα νερά της και φτάνει ως τον ουρανό και τη γένεση του ίδιου του σύμπαντος. Στο κέντρο όλων, ένας ταξιδιώτης στο χρόνο ονόματι Τζέρεμι Μπάτον.

Άτυπη συνέχεια του «Νοσταλγώντας το Φως» που συνδέει αυτή τη φορά το έγκλημα της εξαφάνισης των ιθαγενών της Χιλής με τα μυστικά που κρύβει ως σήμερα ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της χώρας, το νερό. Ιδιόμορφη καταγραφή της ιστορίας, θρήνος μέσω μιας αφήγησης που ταξιδεύει μαγικά στον χωροχρόνο.

Από τις 2 Δεκεμβρίου στο Cinobo

Checklist εβδομάδας

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα
Summer Survivors

«Οδηγός Καλοκαιρινής Επιβίωσης»: ψυχική υγεία και απενοχοποίηση

Η Λιθουανή σκηνοθέτις Μαρία Καβταράτζε μιλά για την ταινία της που ακολουθεί μία ψυχολόγο, δύο ασθενείς ψυχιατρικής κλινικής και μία νοσοκόμα σε ένα ασυνήθιστο, αστείο και τρυφερό road trip, και στριμάρει στο Cinobo.