Η εβδομάδα στο Cinobo: «Ιστορίες του Καλοκαιριού» και Μαριόν Κοτιγιάρ με σασπένς

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 16 ως 22 Αυγούστου.

Η Σεζόν Ρομέρ κορυφώνεται με τις κλασικές «Ιστορίες του Καλοκαιριού», ό,τι πρέπει για την περίοδο αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο. Μαζί, απολαμβάνουμε το υπέροχο ντοκιμαντέρ «Irving Park» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη και τα «Φαντάσματα του Ισμαήλ» με τη Μαριόν Κοτιγιάρ και τον Ματιέ Αμαλρίκ.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Σεζόν Ερίκ Ρομέρ

Ιστορίες του Καλοκαιριού (A Summer’s Tale | Conte d'Eté)
Ερίκ Ρομέρ

Ένας αναποφάσιστος φοιτητής μαθηματικών περιμένει τη φίλη του για να κάνουν μαζί τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Η γνωριμία του, όμως, με δύο ακόμα κοπέλες θα περιπλέξει τα πράγματα. Το τρίτο μέρος του κύκλου των «Τεσσάρων Εποχών» είναι αφιερωμένο στο καλοκαίρι, στην εποχή, δηλαδή, που έγινε συνώνυμη με το έργο του Ρομέρ, και είναι γεμάτο από νιάτα, ανεμελιά και αισθηματικά μπερδέματα.

New in Cinobo

Τα Φαντάσματα του Ισμαήλ (Ismael’s Ghosts | Les Fantômes d'Ismaël)
Αρνό Ντεπλεσάν
Αναπαραγωγή Βίντεο

Η ζωή ενός σκηνοθέτη που βρίσκεται εν μέσω της παραγωγής μιας ταινίας αναστατώνεται όταν η πρώην σύζυγός του που όλοι νόμιζαν πως ήταν νεκρή εμφανίζεται και πάλι στη ζωή του. Η θολή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη ζωή και την τέχνη, στην πραγματικότητα και τη δημιουργία, ιχνηλατείται μαεστρικά από τον έμπειρο Γάλλο σκηνοθέτη Αρνό Ντεπλεσάν με τη βοήθεια του λαμπερού και χαρισματικού κουαρτέτου των Ματιέ Αμαλρίκ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Σαρλότ Γκενσμπούργκ και Λουί Γκαρέλ.

Irving Park
Παναγιώτης Ευαγγελίδης
Αναπαραγωγή Βίντεο

Η ιστορία τεσσάρων γκέι αντρών μεταξύ 60 και 70 ετών, που ζουν ως Κύριοι και Σκλάβοι στο σημερινό Σικάγο. Μια οικογένεια που βασίζεται στην ελεύθερη επιλογή και τη συναίνεση στην απώλεια της προσωπικής ελευθερίας προς χάριν της επιθυμίας του Άλλου. Ζωές που μοιάζουν περιθωριακές με ελευθερία που πηγάζει μέσα από ρόλους που παραπέμπουν στο αντίθετο και μια καθημερινότητα απλή παρά την όποια αντισυμβατικότητα. Αντιθέσεις και ειλικρίνεια στον φακό του Παναγιώτη Ευαγγελίδη που εξερευνά τα όρια της ατομικής ελευθερίας σε μια σχέση με τρόπο που εκπλήσσει.

Checklist εβδομάδας

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

On the Road: Οι ταινίες πήραν τους δρόμους

Ένα καθοριστικό συμβάν, μια κρίση ηλικίας, μια σημαντική απόφαση. Γι’ αυτούς και για πολλούς ακόμη λόγους, κινηματογραφικοί ήρωες βγαίνουν στους δρόμους και ετοιμάζονται για περιπλανήσεις που θα αλλάξουν τις ζωές τους, μέσα από 13 road movies.

«Ο Ορίζοντας»: Νεανικοί έρωτες, ορμητική θέληση και κλιματική αλλαγή

Η ιστορία ενηλικίωσης μιας νέας γενιάς μέσα από την καθημερινή ζωή στις εργατικές κατοικίες των βόρειων προαστίων του Παρισιού, στο μεγάλου μήκους ντεμπούτο της Εμιλί Καρπεντιέ που στριμάρει στο Cinobo.