Η εβδομάδα στο Cinobo: «Ιστορίες του Καλοκαιριού» και Μαριόν Κοτιγιάρ με σασπένς

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 16 ως 22 Αυγούστου.

Η Σεζόν Ρομέρ κορυφώνεται με τις κλασικές «Ιστορίες του Καλοκαιριού», ό,τι πρέπει για την περίοδο αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο. Μαζί, απολαμβάνουμε το υπέροχο ντοκιμαντέρ «Irving Park» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη και τα «Φαντάσματα του Ισμαήλ» με τη Μαριόν Κοτιγιάρ και τον Ματιέ Αμαλρίκ.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Σεζόν Ερίκ Ρομέρ

Ιστορίες του Καλοκαιριού (A Summer’s Tale | Conte d'Eté)
Ερίκ Ρομέρ

Ένας αναποφάσιστος φοιτητής μαθηματικών περιμένει τη φίλη του για να κάνουν μαζί τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Η γνωριμία του, όμως, με δύο ακόμα κοπέλες θα περιπλέξει τα πράγματα. Το τρίτο μέρος του κύκλου των «Τεσσάρων Εποχών» είναι αφιερωμένο στο καλοκαίρι, στην εποχή, δηλαδή, που έγινε συνώνυμη με το έργο του Ρομέρ, και είναι γεμάτο από νιάτα, ανεμελιά και αισθηματικά μπερδέματα.

New in Cinobo

Τα Φαντάσματα του Ισμαήλ (Ismael’s Ghosts | Les Fantômes d'Ismaël)
Αρνό Ντεπλεσάν
Αναπαραγωγή Βίντεο

Η ζωή ενός σκηνοθέτη που βρίσκεται εν μέσω της παραγωγής μιας ταινίας αναστατώνεται όταν η πρώην σύζυγός του που όλοι νόμιζαν πως ήταν νεκρή εμφανίζεται και πάλι στη ζωή του. Η θολή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη ζωή και την τέχνη, στην πραγματικότητα και τη δημιουργία, ιχνηλατείται μαεστρικά από τον έμπειρο Γάλλο σκηνοθέτη Αρνό Ντεπλεσάν με τη βοήθεια του λαμπερού και χαρισματικού κουαρτέτου των Ματιέ Αμαλρίκ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Σαρλότ Γκενσμπούργκ και Λουί Γκαρέλ.

Irving Park
Παναγιώτης Ευαγγελίδης
Αναπαραγωγή Βίντεο

Η ιστορία τεσσάρων γκέι αντρών μεταξύ 60 και 70 ετών, που ζουν ως Κύριοι και Σκλάβοι στο σημερινό Σικάγο. Μια οικογένεια που βασίζεται στην ελεύθερη επιλογή και τη συναίνεση στην απώλεια της προσωπικής ελευθερίας προς χάριν της επιθυμίας του Άλλου. Ζωές που μοιάζουν περιθωριακές με ελευθερία που πηγάζει μέσα από ρόλους που παραπέμπουν στο αντίθετο και μια καθημερινότητα απλή παρά την όποια αντισυμβατικότητα. Αντιθέσεις και ειλικρίνεια στον φακό του Παναγιώτη Ευαγγελίδη που εξερευνά τα όρια της ατομικής ελευθερίας σε μια σχέση με τρόπο που εκπλήσσει.

Checklist εβδομάδας

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

«Ο Τυφλός που δεν Ήθελε να Δει τον Τιτανικό» δεν μοιάζει με τίποτα που έχετε δει

Απαράμιλλο επίτευγμα κινηματογράφησης που δίνει άλλη έννοια στην ταινία δράσης, μια περιπέτεια γυρισμένη από τη σκοπιά ενός τυφλού ανθρώπου με πείσμα ικανό να αλλάξει τη μοίρα του δικού του Τιτανικού, να προσπεράσει τα παγόβουνα και να οδηγηθεί στη λύτρωση, πλάι στη δική του αγαπημένη.

Food & Cinema: Γιατί το σινεμά περνά από το στομάχι

Η συλλογή Food & Cinema του Cinobo, μας ανοίγει την όρεξη συγκεντρώνοντας 13 ταινίες με θέμα ένα γεύμα, ένα πιάτο, μια κουζίνα, ένα ταξίδι γαστρονομίας, που εξετάζουν τη σχέση του σινεμά με το φαγητό από κάθε πλευρά και σε κάθε στάδιο.