Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: Η άλλη πλευρά του τρόμου και τα Χελιδόνια της Καμπούλ

Η εβδομάδα στο Cinobo: Η άλλη πλευρά του τρόμου και τα Χελιδόνια της Καμπούλ

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 16 ως 22 Νοεμβρίου.

Η εβδομάδα στο Cinobo: Η άλλη πλευρά του τρόμου και τα Χελιδόνια της Καμπούλ

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 16 ως 22 Νοεμβρίου.

Τα Χελιδόνια Της Καμπούλ

Αυτή την εβδομάδα το Cinobo φέρνει στους συνδρομητές το πανέμορφο animation από τα “Χελιδόνια της Καμπούλ” λίγες μόνο μέρες μετά την κυκλοφορία της ταινίας στις αίθουσες και ύστερα από την πρεμιέρα στις Κάννες. Ενώ στις συλλογές προστίθεται και μια εναλλακτική ματιά στον τρόμο μέσα από ταινίες που δεν ανήκουν στο είδος, αλλά κοιτούν την αγωνία και την ένταση μέσα από το βλέμμα άλλών κινηματογραφικών ειδών.

Μαζί, δύο εξαιρετικά ντοκιμαντέρ του Ηλία Γιαννακάκη (το ένα μαζί με την Εύη Καραμπάτσου), ένας από τους καλύτερους ρόλους στην καριέρα της Ελίζαμπεθ Μος, ένα ακόμα πολύ δυνατό ισπανόφωνο θρίλερ, και το αριστουργηματικό “Transit” του Κρίστιαν Πέτζολντ.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Συλλογές

The Other Side of Horror
Το Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ (The House that Jack Built)

Ας φανταστούμε την ταινία τρόμου, αλλιώς. Δίχως τινάγματα. Δίχως τέρατα. Δίχως ουρλιαχτά. Αυτά είναι κάποια βασικά στοιχεία που έχουμε συνδέσει με το είδος, πόσο συχνά μπορεί όμως ο τρόμος να ελλοχεύει στην παραμικρή γωνιά της απλής καθημερινότητας; Στην αγωνία της ψηφιακής επικοινωνίας. Στην κρίση ταυτότητας μιας παραμυθένιας ζωής που εξελίσσεται σε βίαιο εφιάλτη. Στον ψυχολογικό πανικό της απομόνωσης. Στην ασφυξία μιας οικογενειακής τραγωδίας. Στην υπαρξιακή απόγνωση του έρωτα και της δημιουργίας.

Τον Νοέμβριο στο Cinobo αναζητούμε τις διαφορετικές μορφές του τρόμου μέσα από ταινίες κοινωνικές, βιογραφικές, δραματικές, αλληγορικές. Από τον Ολιβιέ Ασαγιάς ως τον Γιώργο Λάνθιμο κι από την Λιν Ράμσεϊ ως τον Ξαβιέ Ντολάν, η άλλη πλευρά του τρόμου ζωγραφίζεται με πολλά χρώματα και έρχεται από κάθε κινηματογραφικό είδος.

Το Cinobo παρουσιάζει τη συλλογή Η Άλλη Πλευρά του Τρόμου, διαλέγοντας 15 σύγχρονες ταινίες εναλλακτικού τρόμου από κάθε είδος.

Στη συλλογή συμπεριλαμβάνονται οι ταινίες:

  • Personal Shopper: η Βοηθός
  • Η Ψυχή και το Σώμα (On Body and Soul)
  • Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου (It’s Only the End of the World)
  • Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν (We Need to Talk About Kevin)
  • Το Τέρας Μέσα της (Compliance)
  • Μητέρα (Mother)
  • Thelma
  • Ο Άνθρωπος Αντίγραφο (Enemy)
  • Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού (The Killing of a Sacred Deer)
  • Jackie
  • Διακοπές Πολυτελείας (Holiday)
  • Interruption
  • Το Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ (The House That Jack Built)
  • Ο Ύποπτος Κόσμος του Τουίν Πικς (Twin Peaks: Fire Walk With Me)
  • Βασίλισσα της Γης (Queen of Earth)​

Spotlight στον Ηλία Γιαννακάκη

Ένα Αργοπορημένο Ευχαριστώ / Μακρόνησος

Στο “Αργοπορημένο Ευχαριστώ”, Ο Ηλίας Γιαννακάκης ρίχνει φως σε μια σκοτεινή πτυχή της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας και δίνει το λόγο στους αφανείς πρωταγωνιστές της, για την περίοδο από την έναρξη του Εμφυλίου, το 1946, μέχρι και το 1955, όταν τα στρατοδικεία είχαν στείλει στο απόσπασμα χιλιάδες νέους ανθρώπους που βρίσκονταν στις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ. Και για το πώς ανθρώπινα δίκτυα, κυρίως γυναικών, επιχειρούσαν με τους πιο απίθανους και συγκινητικούς τρόπους να επηρεάσουν τους στρατοδίκες, να δώσουν θάρρος στους καταδικασμένους που περίμεναν και να φροντίσουν τα παιδιά των κρατουμένων.

Ενώ στη “Μακρόνησο”, μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης Ελλάδας ξεδιπλώνεται στην κάμερα του Ηλία Γιαννακάκη και της Εύης Καραμπάτσου, μέσα από τις διηγήσεις προσώπων που έζησαν το στρατόπεδο της Μακρονήσου. Ένα συγκλονιστικό και διαχρονικά αναγκαίο μάθημα Ιστορίας.

Cinobo πρεμιέρες

Τα Χελιδόνια της Καμπούλ (The Swallows of Kabul)

Καλοκαίρι του 1998 στην Καμπούλ υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν. Η Ζουνάιρα και ο Μόσεν είναι νέοι και ερωτευμένοι. Παρά την καθημερινή βία και τη δυστυχία, ελπίζουν για ένα καλύτερο μέλλον. Μια μέρα, μια ανόητη χειρονομία κάνει τη ζωή τους να πάρει μια αμετάκλητη στροφή και όλα θα αλλάξουν. Η εταιρεία παραγωγής της ταινίας “Το Τρίο της Μπελβίλ” του Σιλβέν Σομέ παρουσιάζει μια συγκλονιστική ιστορία νεανικής αγάπης με φόντο την Καμπούλ, αποτυπωμένη με μια εντυπωσιακή τεχνική χειροποίητου κινουμένου σχεδίου βασισμένου σε κινήσεις αληθινών ηθοποιών.

New in Cinobo

Transit

Σε μια απροσδιόριστη χρονικά Ευρώπη που μαστίζεται από τον πόλεμο, ένας καταζητούμενος άντρας έχει στην κατοχή του το τελευταίο χειρόγραφο ενός νεκρού συγγραφέα, ένα γράμμα από τη γυναίκα του που του ζητά να τη συναντήσει ξανά στην Μασσαλία κι ένα ακόμη από το προξενείο του Μεξικό που του προσφέρει βίζα και ταξιδιωτικά έγγραφα για να φύγει. Ο Κρίστιαν Πέτζολντ (“Barbara”, “Το Τραγούδι του Φοίνικα”) μετατρέπει ένα από τα σημαντικότερα γερμανικά βιβλία κατά του ναζισμού σε μια (δι)αχρονική δυστοπική αλληγορία για την αντίσταση απένάντι στον (κάθε) φασισμό.

Βασίλισσα της Γης (Queen of Earth)

Η Κάθριν περνά μια εξαιρετικά σκοτεινή φάση της ζωής της: πρόσφατα έχασε τον πατέρα της, έναν διάσημο καλλιτέχνη του οποίου τις υποθέσεις χειριζόταν προσωπικά, και αμέσως μετά ο φίλος της ο την παράτησε. Αναζητώντας γιατρειά, σπεύδει στο εξοχικό της καλύτερής της φίλης, δίπλα στη λίμνη, για να βρει την ηρεμία που τόσο χρειάζεται. Ωστόσο, όταν φτάνει εκεί, αποδεικνύεται πως της είναι αδύνατον να χαλαρώσει, καθώς πλημμυρίζεται από αναμνήσεις. Με ευθύ βλέμμα στον Μπέργκμαν, ο Άλεξ Ρος Πέρι υπογράφει ένα εσωτερικό ψυχολογικό θρίλερ βραδυφλεγούς έντασης και ρετρό αισθητικής, δίνοντας ευκαιρία σε δύο από τις καλύτερες αμερικανίδες ηθοποιούς (Ελίζαμπεθ Μος και Κάθριν Γουότερστον) της εποχής να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

Μαύρο Χιόνι (Nieve Negra / Black Snow)

Ο Σαλβαδόρ ζει απομονωμένος στην Παταγονία, έχοντας κατηγορηθεί για τη δολοφονία του αδερφού του, όταν ήταν έφηβοι. Ο αδερφός του, Μάρκο, και η νύφη του, Λάουρα, θα έρθουν να τον βρουν με σκοπό να τον πείσουν να πουλήσει το πατρικό τους σπίτι στο οποίο ζει. Αυτή η συνάντηση θα φέρει στην επιφάνεια μνήμες και μυστικά από το παρελθόν. Ο αγαπημένος του κοινού Ρικάρντο Νταρίν κι ο Λέο Σμπαράλια (του “Ιστορίες για Αγρίους”) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα καθηλωτικό θρίλερ μυστηρίου της μοντέρνας Αργεντίνικης παράδοσης στο είδος.

Checklist εβδομάδας

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

«Santa Sangre»: η καλύτερη εισαγωγή στην ψυχο-μαγεία του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι

Παραισθησιογόνο, σουρεαλιστικό αλλά και χιτσκοκικό ως βάση του, το φιλμ του μοναδικού Αλεχάντρο Χοδορόφσκι στέκεται επάξια πλάι στα cult αριστουργήματα που έδωσε στα 70s, με ένα σύνολο ονειρικών εικόνων να χτίζουν μια διαφορετική προσέγγιση στο είδος του θρίλερ.

H ταινία Ένα Αργοπορημένο Ευχαριστώ είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web