Journal

Αν κάνω «Παράφορη Ζωή» δικός μου είναι λογαριασμός

Αν κάνω «Παράφορη Ζωή» δικός μου είναι λογαριασμός

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
1 Νοε 2022
Κατηγορία

Με το μαύρο χιούμορ να κυριαρχεί και τις δραματικές σκηνές να εναλλάσσονται με τις κωμικές σε μια αντίστιξη που αναδεικνύει το γλυκόπικρο της ζωής, μια δραμεντί οικογενειακών δεσμών μας καλεί να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής με περίσσεια αυτοπεποίθηση.

Ο Αλέξ και η Νοεμί, ζευγάρι γύρω στα 30, θέλουν ένα παιδί. Αλλά τα σχέδιά τους ανατρέπονται όταν η μητέρα του Αλέξ, η Σουζάν, αρχίζει να συμπεριφέρεται αρκετά περίεργα. Οφείλεται στο ότι πάσχει από Σημασιολογική Άνοια, μια προοδευτική νευροεκφυλιστική διαταραχή που επηρεάζει τη συμπεριφορά της. Ξοδεύει αλόγιστα χρήματα, επισκέπτεται τους γείτονές της μες στα μεσάνυχτα για να φάει φέτες ψωμί και φτιάχνει μια ψεύτικη άδεια οδήγησης για την ίδια, με ψαλίδι και κόλλα. Η Σουζάν γίνεται ένα ανεξέλεγκτο μικρό παιδί. Ένα απροσδόκητο και ασυνήθιστο γονεϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης για τη Νοεμί και τον Αλέξ.

Στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους, οι βέλγοι δημιουργοί Ραφαέλ Μπαλντονί και Αν Σιρό, που συνεργάζονται από το 2007, αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό θέμα με ευαισθησία και χιούμορ: τι κάνουμε όταν οι γονείς μας επιστρέφουν στην παιδική ηλικία; Πρέπει να βάλουμε τη ζωή μας σε αναμονή όσο περιμένουμε να τελειώσει η δική τους; Εδώ, μας μιλούν για τη δημιουργική διαδικασία που ακολουθούν: «Η ταινία αντιμετωπίζει μια κατάσταση που είναι στην πραγματικότητα τραγική: ένα ζευγάρι που υποφέρει επειδή τα σχέδιά τους να κάνουν οικογένεια παρεμποδίζονται από την ξαφνική ασθένεια ενός από τους γονείς τους. Αλλά εμείς προσπαθήσαμε να διασχίσουμε τη γραμμή μεταξύ της δραματικής πλευράς της κατάστασης και της χαράς και του φωτός που επίσης συνοδεύουν αυτή την εμπειρία.

Όσον αφορά τη διαδικασία που ακολουθούμε όταν γράφουμε τις ταινίες μας, ξεκινάμε με ένα πρώτο προσχέδιο, μια γενική ιδέα της ιστορίας. Στη συνέχεια γράφουμε ένα δεύτερο προσχέδιο, αφήνοντας κενά. Στόχος δεν είναι να συνδυάζονται τέλεια τα πράγματα, από το Α έως το Ω. Δουλεύουμε σκηνές-κλειδιά και αφήνουμε τους ηθοποιούς να τις “τρέξουν”. Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε τα κενά, κατασκευάζουμε, αποδομούμε, ανακατασκευάζουμε, σαν να παίζουμε με παιδικά τουβλάκια. Αυτό συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Επιπλέον, επιτρέπουμε να συμβούν “ατυχήματα” και τα ενσωματώνουμε στην ιστορία. Θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή την ελαστικότητα και την ψυχική ενέργεια. Προσπαθούμε να παραμείνουμε πολύ οργανικοί, πολύ ανοιχτοί, για να καταγράψουμε αυτό που συμβαίνει. Κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων!»

H ταινία Παράφορη Ζωή είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web