Journal

«Fellini Forward»: Ένα ρομπότ ονειρεύεται Φελίνι

«Fellini Forward»: Ένα ρομπότ ονειρεύεται Φελίνι

Το Cinobo, σε συνεργασία με το Campari φέρνει το μέλλον του σινεμά στις οθόνες μας με την ταινία Fellini Forward, την πρώτη μικρού μήκους ταινία φτιαγμένη με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, εμπνευσμένη από την καλλιτεχνική ιδιοφυία του Φεντερίκο Φελίνι.

Ποιο είναι το μέλλον της δημιουργίας; Τι θα γινόταν αν η τεχνολογία μπορούσε να αναβιώσει την κληρονομιά ενός καλλιτέχνη; Ο θρυλικό ιταλικός οίκος απεριτίφ, Campari, σε μια προσπάθεια να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, συμμετείχε σε ένα πρωτοφανές πείραμα, στο οποίο άνθρωπος και Τεχνητή Νοημοσύνη συνεργάστηκαν για να επιτύχουν το ακατόρθωτο: να αναβιώσουν την καλλιτεχνική ιδιοφυία ενός από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες όλων των εποχών, του Φεντερίκο Φελίνι.

Πρωτοπόροι επιστήμονες, κινηματογραφιστές, η ανιψιά του Φελίνι Φραντσέσκα, αλλά και επί χρόνια συνεργάτες του σκηνοθέτη, όπως ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνογράφος, Ντάντε Φερέτι, ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας συναρπαστικής μικρού μήκους ταινίας, που διαδραματίζεται στην καρδιά της Ρώμης και εξερευνά τη ζωή και τα όνειρα του Φελίνι με χαρακτήρες και εικαστικές συνθέσεις που ενσαρκώνουν τον όρο Felliniesque, σήμα κατατεθέν του μοναδικού στιλ του μεγάλου δημιουργού.

Το στούντιο καινοτομίας και παραγωγής UNIT9 ηγήθηκε της διαδικασίας δημιουργίας της ταινίας. Σε πρώτη φάση αναλύθηκε εκτενώς η δουλειά του Φελίνι, ταινίες και σενάρια, για να δημιουργηθεί μια ενημερωμένη βάση δεδομένων. Έπειτα δημιουργήθηκαν τεχνολογικά εργαλεία ειδικά για την περίσταση για να μπορέσουν να χειριστούν τα δεδομένα και να εκπαιδεύσουν τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης.

Στην τρίτη και τελευταία φάση, με βάση τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης και τα δεδομένα, δημιουργήθηκε νέο πρωτότυπο υλικό με felliniesque στιλ.

Το αποτέλεσμα; Μία μοναδική ματιά στο δημιουργικό DNA του Φελίνι και μία εξερεύνηση της ιδιοφυίας του, ένα εγχείρημα που μας εισάγει σε έναν νέο κόσμο όπου η έρευνα, ο πειραματισμός, το σασπένς και οι εκπλήξεις αναζητούν αυτό που μας κάνει πραγματικά ανθρώπους, δημιουργώντας ένα νέο έργο τέχνης που θα εμπνεύσει τις επόμενες γενιές να κοιτάξουν μπροστά.

Εμπνευσμένη από τη ζωή του Φεντερίκο Φελίνι, η ταινία αποκαλύπτει μια μεταφορική ιστορία για το ξεκίνημα και την εξέλιξη του Maestro του κινηματογράφου, όπου το κοινό τον ακολουθεί στο ταξίδι του από την πρώτη σπίθα του πάθους του μέχρι τις αξεπέραστες δημιουργίες του. Ακροβατώντας μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας και με οδηγό μια αινιγματική γυναίκα ντυμένη στα κόκκινα, ο ήρωάς μας ξεκινά ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στη Ρώμη, γεμάτο εκπλήξεις, οράματα και γέλιο, συναντώντας πολύχρωμους χαρακτήρες και τοποθεσίες, χτίζοντας σιγά σιγά το κουράγιο να ακολουθήσει το πάθος του και να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα, ώστε να γίνει μία από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές ιδιοφυίες όλων των εποχών.

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web