Journal

«Γυναίκα από...»: Μια Ριζοσπαστική Ματιά

«Γυναίκα από...»: Μια Ριζοσπαστική Ματιά

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
3 Σεπ 2024
Κατηγορία
Tags

Το πολωνικό σινεμά έχει μακρά παράδοση στην καταγραφή των κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών της χώρας, και το "Γυναίκα Από…" συνεχίζει αυτή την παράδοση με τολμηρό τρόπο. 

Με φόντο το τοπίο της πολωνικής μεταμόρφωσης από τον κομμουνισμό στον καπιταλισμό, η ταινία εκτείνεται σε 45 χρόνια από τη ζωή της Ανιέλα και το ταξίδι της να βρει την προσωπική ελευθερία ως τρανς γυναίκα. 

Μια ριζοσπαστική σπουδή trans χαρακτήρα με δάνεια από το σινεμά του Αντρέι Βάιντα και ένα τίτλο σαφή αναφορά στο έργο του μεγάλου πολωνού σκηνοθέτη και τις ταινίες του "Ο Άνθρωπος από Σίδερο" και "Ο Άνθρωπος από Μάρμαρο". Ένα έργο που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι τρανς, να δώσει κουράγιο σε νέους ανθρώπους που φοβούνται να εκφραστούν δημόσια και να ενθαρρύνει την αλλαγή σε μία χώρα που δεν έχει καμία σχετική νομοθεσία. 

Το "Γυναίκα Από…" είναι ένα σημαντικό φιλμ, όχι μόνο για την ιστορία που αφηγείται, αλλά και για τη συμβολή του στη συνεχιζόμενη συζήτηση για την ταυτότητα και την αποδοχή στην Πολωνία και πέρα από αυτήν.

image1.jpeg .webp

H ταινία «Γυναίκα από...» είναι διαθέσιμη στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web