Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: «Η Λέιλα και τα Αδέρφια της» και το σπουδαίο «First Cow» της Κέλι Ράιχαρντ

Η εβδομάδα στο Cinobo: «Η Λέιλα και τα Αδέρφια της» και το σπουδαίο «First Cow» της Κέλι Ράιχαρντ

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 22 ως 28 Μαΐου.

Ένα απρόβλεπτο οικογενειακό δράμα που γέννησε συζητήσεις στο φεστιβάλ Καννών έρχεται αποκλειστικά στο Cinobo. Ο σκηνοθέτης του καθηλωτικού «6.5 Εκτός Ελέγχου», Σαΐντ Ρουστάγι, επιστρέφει με τη «Λέιλα και τα Αδέρφια της», με πρεμιέρα στο διαγωνιστικό των Καννών.

Μαζί, σημαντικοί τίτλοι του ανεξάρτητου σινεμά έρχονται στην πλατφόρμα. Το «First Cow» είναι μια από τις καλύτερες ταινίας της σπουδαίας σκηνοθέτη Κέλι Ράιχαρντ και μας ταξιδεύει στο Όρεγκον του 19ου αιώνα. Το βουκολικό ρομάντζο «Μένοντας Όρθιος» του Αλέν Γκιροντί αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για έναν σκηνοθέτη που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο queer cinema. Και το «Με Άλλο Πρόσωπο» έρχεται με την Αργυρή Άρκτο του Βερολίνου αποτελώντας μια αιχμηρή και πολυεπίπεδη σάτιρα από τη σκηνοθέτη Μαλγκοράτα Ζουμόφσκα.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

 

Συλλογή Cinobo

Directors Next Gen

DIRECTORS NEXT GEN THUMB.jpg

Το Cinobo εγκαινιάζει αυτή την άνοιξη μια νέα συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τον διαγωνισμό φοιτητικών ταινιών μικρού μήκους Directors Next Gen. Τα υποψήφια φιλμ θα στριμάρουν στην πλατφόρμα και ο νικητής που θα προκύψει από ψηφοφορία του κοινού, θα βραβευτεί με χρηματικό έπαθλο και διανομή της ταινίας στη μεγάλη οθόνη και στην πλατφόρμα του Cinobο.
 

Cinobo Exclusives

Leila’s Brothers (Η Λέιλα και τα Αδέρφια της)

Σαΐντ Ρουστάγι

Μια σαραντάχρονη γυναίκα που ζει στο ασφυκτικό περιβάλλον του πατέρα και των τεσσάρων αδερφών της προσπαθεί να ορθώσει το ανάστημά της και να βρει τρόπους για να επιβιώσει η οικογένεια από την οικονομική κρίση που μαστίζει το Ιράν. Ο Ιρανός Σαΐντ Ρουστάγι αναδεικνύεται σε έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της χώρας του με ένα σαρωτικό οικογενειακό δράμα που αποκαλύπτει τα αδιέξοδα μιας βαθύτατα πατριαρχικής κοινωνίας.

 

New in Cinobo

First Cow

Κέλι Ράιχαρντ

Ένας έμπειρος, τυχοδιώκτης μάγειρας και ένας Κινέζος μετανάστης εργάτης, στήνουν στο Όρεγκον του 1820 μια επιτυχημένη και επικερδή επιχείρηση αρμέγοντας παράνομα την αγελάδα ενός μεγαλοκτηματία. Η Κέλι Ράιχαρντ («Γουέντι και Λούσι», «Το Πέρασμα του Μικ», «Κινήσεις στο Σκοτάδι») συνεχίζει την κινηματογραφική χαρτογράφηση μιας άγνωστης Αμερικής, αναζητώντας τις απαρχές της καπιταλιστικής υπερδύναμης, του ρατσισμού και της εκμετάλλευσης μέσα από μία… αγελάδα.

 

Μένοντας Όρθιος (Rester Vertical / Staying Vertical)

Αλέν Γκιροντί

Ο ντοκιμαντερίστας Λεό αναζητά έναν λύκο στα νότια της Γαλλίας. Κατά τη διάρκεια μιας ανίχνευσης, ξελογιάζεται από τη Μαρί, μια δυναμική βοσκοπούλα με ελεύθερο πνεύμα. Εννιά μήνες αργότερα, αυτή γεννάει το παιδί τους. Αλλά η Μαρί πάσχει από κατάθλιψη και δεν έχει πια πίστη στον Λεό που πάει κι έρχεται, έτσι εγκαταλείπει τόσο αυτόν, όσο και το παιδί. Ο Λεό επιστρέφει και πρέπει να αναθρέψει μονάχος το μωρό.

Κάτι περισσότερο από βουκολικό ρομάντζο, μια σουρεαλιστική αναζήτηση ταυτότητας απέναντι σε ανθρώπους και λύκους με φόντο την επαρχία, από ένα σκηνοθέτη που έχει γράψει το δικό του κεφάλαιο στο queer cinema, τον Αλέν Γκιροντί.
 

Με Άλλο Πρόσωπο (Mug / Twarz)

Μαλγκορζάτα Σουμόφσκα

Νεαρός εργάτης στην Πολωνία τραυματίζεται σοβαρά στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή ενός γιγαντιαίου αγάλματος του Ιησού. Η μεταμόσχευση προσώπου στην οποία θα υποβληθεί θα τον οδηγήσει σε υπαρξιακή κρίση αλλά και θα αποκαλύψει το αληθινό πρόσωπο των ανθρώπων γύρω του. Αργυρή Άρκτος - Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στη Berlinale του 2017 για την Πολωνή Μαλγκορζάτα Ζουμόφσκα, που στηλιτεύει για άλλη μια φορά τα κακώς κείμενα στη χώρα της με μια φιλόδοξη και πολυεπίπεδη σάτιρα.

 

Checklist εβδομάδας:

✓ Δευτέρα 22 Μαΐου: Μένοντας Όρθιος
✓ Τρίτη 23 Μαΐου: Η Λέιλα και τα Αδέρφια της
✓ Τετάρτη 24 Μαΐου: ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΗ - Directors Next Gen
✓ Πέμπτη 25 Μαΐου: First Cow
✓ Παρασκευή 26 Μαΐου: Με Άλλο Πρόσωπο

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web