Journal

Η νοσταλγική «Χίμαιρα» με τον Τζος Ο’Κόνορ και η «Φυλή», μια συνταρακτική φιλμική εμπειρία από την Ουκρανία

Η νοσταλγική «Χίμαιρα» με τον Τζος Ο’Κόνορ και η «Φυλή», μια συνταρακτική φιλμική εμπειρία από την Ουκρανία

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
27 Μαΐ 2024
Κατηγορία

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 27 Μαΐου ως 2 Ιουνίου.

Μια ταινία που κέρδισε ύμνους από την διεθνή κριτική έρχεται στο Cinobo, καθώς η αγαπημένη μας auteur από την Ιταλία, η Αλίτσε Ρορβάχερ, σκηνοθετεί ένα ανατριχιαστικό, νοσταλγικό παραμύθι μαγικού ρεαλισμού με τον Τζος Ο’Κόνορ («Challengers», «The Crown») στο ρόλο ενός τυμβωρύχου που μπορεί να έχει μαγικές ιδιότητες, κι αυτό που πραγματικά ψάχνει είναι η γυναίκα που αγάπησε, και έχασε.

Λίγο πριν έρθει στις αίθουσες η απολαυστική queer ρομαντική κομεντί «Το Καλοκαίρι της Κάρμεν», βλέπουμε στο Cinobo το βραβευμένο κοινωνικό δράμα «Απόστρατος» του Ζαχαρία Μαυροειδή, με τον Μιχάλη Σαράντη σε μια εξαιρετική πρωταγωνιστική ερμηνεία.

Δεν χάνουμε ακόμη τη «Φυλή», ένα σοκαριστικό δράμα από την Ουκρανία, γυρισμένο εξ ολοκλήρου στην ουκρανική νοηματική γλώσσα, που θα μας παρασύρει σε έναν κόσμο εγκλήματος και πρόκληση.

Μαζί, βλέπουμε το πλήρες «Somewhere Boy», που ολοκληρώνεται με τα επεισόδια 7 και 8.


 

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:
 

 

Cinobo Series

ΠΛΗΡΗΣ ΣΕΙΡΑ: Somewhere Boy

Από τότε που ο Ντάνι ήταν μωρό, ο μπαμπάς του τον κρατούσε κλειδωμένο σε ένα σπίτι στη μέση του πουθενά, ασφαλή από τα τέρατα(;) εκεί έξω. Όμως μια μοιραία νύχτα, όλα όσα γνωρίζει ο Ντάνι θα αλλάξουν σε μια στιγμή. Τα πάντα μέσα του καταρρέουν. Κι ο Ντάνι συνειδητοποιεί ότι άλλοι άνθρωποι μπορεί να μην αγαπούσαν τον μπαμπά του, τον Στιβ, όσο τον αγαπούσε εκείνος. Για την ακρίβεια, όλοι έχουν μια πολύ διαφορετική ανάγνωση των γεγονότων.

Πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσεις την αλήθεια; Μια ιστορία ενηλικίωσης όπως δεν την έχουμε ξαναδεί, παιγμένη σαν θρίλερ επιβίωσης όπου ποτέ τίποτα δεν είναι ασφαλές και τίποτα δεν είναι αυτό ακριβώς που μοιάζει. Μια από τις πιο ξεχωριστές και αξέχαστες σειρές της πρόσφατης βρετανικής τηλεόρασης. Η πλήρης σειρά είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

 

 

Cinobo Exclusives

Η Χίμαιρα (La Chimera)

Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του Χίμαιρα. Έχοντας μόλις βγει από τη φυλακή, ο αρχαιολόγος Άρθουρ συνεχίζει να ψάχνει την χαμένη του αγάπη, τη Μπενιαμίνα. Ο Άρθουρ θα επανασυνδεθεί με τη συμμορία των τομπαρόλι, τυμβωρύχων που μαζί λεηλατούν ετρουσκικούς τάφους και συγκεντρώνουν τους αρχαίους θησαυρούς τους. Η ικανότητά του είναι να τους εντοπίζει, η ικανότητά τους είναι να τους λεηλατούν. Όμως ο στόχος τους διαφέρει. Εκείνοι θέλουν τα χρήματα – ο Άρθουρ θέλει τη Μπενιαμίνα. Ό,τι κι αν πρέπει να κάνει για να ενωθεί ξανά μαζί της.

Η Αλίτσε Ρορβάχερ δημιουργεί ένα στοιχειωτικό, περιπετειώδες ταξίδι ανάμεσα στον κόσμο ζωντανών και νεκρών, ανάμεσα στη φύση και στο τσιμέντο των πόλεων, μια αναζήτηση ανάμεσα στην έκσταση και τη μοναξιά. Πρωταγωνιστεί ο Τζος Ο’Κόνορ του «The Crown» και του «Challengers».

 

 

New in Cinobo

Απόστρατος

Ο Άρης, ένας τριαντάρης επιχειρηματίας στα όρια της χρεοκοπίας, μετακομίζει στο σπίτι του εκλιπόντος παππού του, του Αριστείδη, ο οποίος ήταν απόστρατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Σύντομα ξανασμίγει με παιδικούς φίλους αλλά και με έναν πρώην συναγωνιστή του Αριστείδη. Προσπαθώντας να φανεί αντάξιος του ονόματός του, ο Άρης σταδιακά παίρνει τον ρόλο του παππού του.

Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής κατορθώνει να κοιτάξει κατάματα και ανοιχτόκαρδα το ελληνικό ιστορικό παρελθόν, χωρίς διδακτισμούς με βλέμμα σύγχρονο και αναζωογονητικό. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και δύο αξέχαστα συγκινητικές ερμηνείες από τον Μιχάλη Σαράντη και τον Θανάση Παπαγεωργίου.

 

Η Φυλή (The Tribe / Plemya)

Ο Σεργκέι μπαίνει σε ένα εξειδικευμένο οικοτροφείο για κωφάλαλους. Σε αυτό το νέο μέρος, πρέπει να βρει τη θέση του στην ιεραρχία της σχολής, δηλαδή τη Φυλή, ένα δίκτυο οργανωμένου εγκλήματος που εμπλέκεται σε ληστείες και στην πορνεία. Συμμετέχοντας σε πολλές ληστείες, προωθείται ψηλότερα στην οργάνωση. Στη συνέχεια όμως συναντά μια από τις γυναίκες του Αρχηγού, την Άννα, και άθελά του παραβιάζει όλους τους άγραφους κανόνες της Φυλής.

Μια συνταρακτική φιλμική εμπειρία από την Ουκρανία, μια ταινία γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην ουκρανική νοηματική γλώσσα, που όσο όμως περισσότερο βυθίζεσαι στον κόσμο της τόσο περισσότερο ξεχνάς τις δικές σου προκαταλήψεις. Πολυβραβευμένο και μνημειώδες, ένα φιλμ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

 

 

 

Checklist εβδομάδας:

✓ Δευτέρα 27 Μαΐου: Somewhere Boy (Επεισόδια 7+8)
✓ Τρίτη 28 Μαΐου: Η Χίμαιρα
✓ Πέμπτη 30 Μαΐου: Απόστρατος
✓ Παρασκευή 31 Μαΐου: Η Φυλή
 

Οι ταινίες και οι σειρές είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web