Journal

Η Χρυσή Άρκτος της Κρίστεν Στιούαρτ στον Νικολά Φιλιμπέρ, και η Λίλα Αβιλές πριν το «Τοτέμ»

Η Χρυσή Άρκτος της Κρίστεν Στιούαρτ στον Νικολά Φιλιμπέρ, και η Λίλα Αβιλές πριν το «Τοτέμ»

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
20 Μαΐ 2024
Κατηγορία
Tags

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 20 ως 26 Μαΐου.

Μια από τις πιο τολμηρές βραβεύσεις του πρόσφατου φεστιβαλικού σινεμά έρχεται στο Cinobo. Το βραβευμένο με Χρυσή Άρκτο «Στο Ποταμόπλοιο» του Νικολά Φιλιμπέρ, κέρδισε την επιτροπή της Κρίστεν Στιούαρτ στο Βερολίνο εξερευνώντας την καθημερινότητα ενηλίκων που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές, σε ένα πλωτό σταθμό φροντίδας στον Σηκουάνα.

Η ρετροσπεκτίβα Σατιατζίτ Ράι συνεχίζεται καθώς ο σπουδαίος auteur δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην κωμωδία αλλά και στο παραδοσιακό whodunnit, με μια ινδική βερσιόν ενός α λα Σέρλοκ Χολμς ντετέκτιβ.

Μαζί, έρχεται το εξαιρετικό ντεμπούτο της Λίλα Αβιλές του «Τοτέμ», το κοινωνικό δράμα «Η Υπηρέτρια», ενώ συνεχίζεται και η αγγλική σειρά «Somewhere Boy».


 

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:
 

 

Cinobo Series

Συνεχίζεται

Αυτή την εβδομάδα συνεχίζεται η σειρά «Somewhere Boy» με τα επεισόδια 5 και 6.

 

 

Σατιατζίτ Ράι

Ο Άγιος (The Holy Man / Mahapurush)

Mahapurush_Images_000014.webp

Ο Μπιρίντσι Μπάμπα ισχυρίζεται πως έχει κοντινή σχέση με τον Ιησού Χριστό και τον Βούδα, αλλά και πως ήταν εκείνος που δίδαξε στον Αϊνστάιν την εξίσωση E=mc2. Στόχος του είναι να προσελκύσει ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που είναι τυφλωμένοι από τη θρησκευτική πίστη, όπως ο δικηγόρος Μίτρα, που βρίσκεται σε βαθύ πένθος μετά τον θάνατο της γυναίκας του. Η κόρη του Μίτρα, που είναι απογοητευμένη από τον αγαπητικό της, αποφασίζει να τον εκδικηθεί λέγοντάς του ότι θα γίνει ακόλουθος του Μπάμπα.

Σε αυτή την κωμωδία που ισορροπεί περίτεχνα ανάμεσα στη φάρσα και την κοινωνική σάτιρα, ο Ράι στηλιτεύει τον θρησκευτικό τσαρλατανισμό και σχολιάζει αυθάδικα την ταυτοτική πάλη της Ινδίας ανάμεσα στην παράδοση και τη νεωτερικότητα.

 

 

Ο Θεός Ελέφαντας (The Elephant God / Joi Baba Felunath)

Jaibaba_Images_Linear_000038.webp

Ο ντετέκτιβ Φελούντα  βρίσκεται σε διακοπές στην ιερή πόλη του Βαρανάσι μαζί με τον βοηθό του, τον Ταπές, και έναν συγγραφέα βιβλίων μυστηρίου. Εκεί, συναντάει την οικογένεια Γκοσάλ, η οποία τον προσλαμβάνει αμέσως για να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης του χρυσού αγαλματίδιου του Θεού Γκανέσα, ένα οικογενειακό κειμήλιο που είχε χαρίσει στον πρόγονό τους ο βασιλιάς του Νεπάλ.

Η αγάπη του Ράι για το αστυνομικό μυθιστόρημα τον οδήγησε στην επινόηση του ντετέκτιβ Φελούντα, του Ινδού Σέρλοκ Χολμς, πρωταγωνιστή σε μια σειρά από διηγήματα του σκηνοθέτη. Αυτή είναι η δεύτερή του εμφάνιση στη φιλμογραφία του, ένα έξυπνο και άκρως διασκεδαστικό whodunnit.

 

 

Cinobo Exclusives

Στο Ποταμόπλοιο (Sur l’Adamant / On the Adamant)

Το Adamant είναι ένας μοναδικός σταθμός φροντίδας. Μια πλωτή κατασκευή που βρίσκεται στον Σηκουάνα στην καρδιά του Παρισιού, καλωσορίζει ενήλικες που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές, προσφέροντας το είδος της φροντίδας που τους γειώνει στο χρόνο και στο χώρο και τους βοηθά να αναρρώσουν ή να διατηρήσουν τη διάθεσή τους. Η ομάδα που το διευθύνει προσπαθεί να αντισταθεί στην υποβάθμιση και την απανθρωποποίηση της ψυχιατρικής όσο καλύτερα μπορεί.

Ο διακεκριμένος ντοκιμαντερίστας Νικολά Φιλιμπέρ («Nénette») κερδίζει τη Χρυσή Άρκτο του Βερολίνου εισάγοντάς μας στον μικρόκοσμο μιας κοινότητας ψυχολογικής υποστήριξης με βλέμμα καθαρό και ψύχραιμο. Ανεκτίμητο ντοκουμέντο, διαφωτιστική ταινία ή πολύ απλά, μια καθηλωτική συλλογική εμπειρία.

 

New in Cinobo

Η Υπηρέτρια (The Chambermaid / La Camarista)

Η Εύα εργάζεται πολλές ώρες ως καμαριέρα σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Πόλη του Μεξικού. Μια νεαρή, ανύπαντρη μητέρα που ταξιδεύει μακριά για να φτάσει στον τόπο εργασίας της, η Εύα έχει φιλοδοξίες για το μέλλον και ελπίζει ότι η αφοσίωσή της θα της φέρει μια πολυπόθητη θέση ως καθαρίστρια στον πιο πολυτελή όροφο. Εγγράφεται στο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων, αλλά γρήγορα ανακαλύπτει ότι δεν είναι απαραίτητα οι πιο σκληρά εργαζόμενοι εκείνοι που καταφέρνουν να προχωρήσουν.

Η ζωή μέσα στα ασφυκτικά όρια ενός ξενοδοχείου, όπου η μόνη ελπίδα για το μέλλον είναι, απλώς, το ανέβεις πιο ψηλά. Το ντεμπούτο της Λίλα Αβιλές («Τοτέμ»), μια από τις πιο ελπιδοφόρες φωνές του νέου παγκόσμιου σινεμά, είναι ένα λεπτομερές κοινωνικό δράμα μέσα από τα μάτια μιας επίμονης ηρωίδας.

 

 

 

Checklist εβδομάδας:

✓ Δευτέρα 20 Μαΐου: Somewhere Boy (Επεισόδια 5+6)
✓ Τρίτη 21 Μαΐου: Στο Ποταμόπλοιο
✓ Πέμπτη 23 Μαΐου: Ο Άγιος
✓ Πέμπτη 23 Μαΐου: Ο Θεός Ελέφαντας
✓ Παρασκευή 24 Μαΐου: Η Υπηρέτρια

Οι ταινίες και οι σειρές είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web