Journal

Most Watched 2020: Τα 20 δημοφιλέστερα της χρονιάς

Most Watched 2020: Τα 20 δημοφιλέστερα της χρονιάς

Ποιες είναι οι ταινίες που είδαν οι περισσότεροι συνδρομητές του Cinobo στη διάρκεια του 2020; Από την «Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά» μέχρι την «Τέλεια Ομορφιά», η πρώτη 20άδα αποκαλύπτεται εδώ.

Με το 2020 να φτάνει στο τέλος του, το Cinobo ξεχωρίζει τα αγαπημένα των συνδρομητών. Ταινίες κάθε είδους και γλώσσας, αγαπημένα των Φεστιβάλ, αγαπημένα του κοινού, πρεμιέρες ή και παλιές ανακαλύψεις, η 20άδα των most watched του 2020 διαθέτει κάτι από όλα. Δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο την κινηματογραφική ποικιλία που μπορεί κανείς να ανακαλύψει εκεί έξω… και εδώ στο Cinobo.

Αυτή είναι μια ευκαιρία να θυμηθείτε και να ξαναδείτε τις ταινίες που αγαπήθηκαν περισσότερο φέτος ή να τις ανακαλύψετε αν σας είχαν ξεφύγει. Από το ντοκιμαντέρ που έγραψε οσκαρική ιστορία, «Honeyland», που σύστησε την πλατφόρμα στο κοινό μέχρι το «Όντως Φιλιούνται;» που αγαπήθηκε από τους θεατές, κι από κλασικά σύγχρονα φιλμ του αμερικάνικου ανεξάρτητου σινεμά σαν το «Moonlight» μέχρι την φιλμογραφία του Μπονγκ Τζουν-χο με φιλμ σαν το «Μνήμες Φόνων», αυτή είναι μια most watched κινηματογραφική playlist για συνεχή repeats.

Ακολουθήστε την αντίστροφη μέτρηση του φετινού μας top-20!

 

20. Η Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά

Πάνου Χ. Κούτρα

Η queer sci-fi extravaganza που το ελληνικό σινεμά πάντοτε χρειαζόταν αλλά δεν τολμούσε ποτέ να φανταστεί, έγινε πραγματικότητα από τον Πάνο Χ. Κούτρα το 1999 κι από τότε αποτελεί μία από τις πιο γνήσιες κι απολαυστικές cult εμπειρίες εντός κι εκτός συνόρων.


19. Μικρά Αγγλία

Παντελή Βούλγαρη

Από τα πιο συγκινητικά έργα του Βούλγαρη, γυρίστηκε σε μια αγέρωχη, μελαγχολική Άνδρο και βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Ι. Καρυστιάνη. Μια ταινία για την αδελφική αγάπη και τον έρωτα, μια ταινία με βαθιά ψυχή, σμιλεμένη σαν άγριο κύμα.

Δες την ταινία εδώ 

 

18. Η Τέλεια Ομορφιά | La Grande Bellezza

Πάολο Σορεντίνο

Ο Πάολο Σορεντίνο κέρδισε πανάξια το ξενόγλωσσο Όσκαρ γι’ αυτόν τον φελινικό ύμνο στην Αιώνια Πόλη, έναν κινηματογραφικό διονυσιασμό που κρύβει πίσω από τις πανέμορφες εικόνες του τη θλίψη και το κενό της ύπαρξης και μετατρέπει τον πόνο σε ένα ξέφρενο πάρτι δικαιώνοντας πλήρως τον τίτλο του.

Δες την ταινία εδώ 

 

17. Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου | It's Only the End of the World

Ξαβιέ Ντολάν​

Εκρηκτικό ντόμινο αποκαλύψεων και οικογενειακών παθών. All-star καστ γαλλικού σινεμά και βραβείο στις Κάννες.

Δες την ταινία εδώ 

 

16. Η Ψυχή και το Σώμα | On Body and Soul

Ίλντικο Ενιέντι

Η Ουγγαρέζα Ίλντικο Ενιέντι επέστρεψε μετά από 18 χρόνια στο σινεμά, με μια ανέλπιστη και ιδιόρρυθμη ιστορία αγάπης που κέρδισε πανάξια τη Χρυσή Άρκτο στο Βερολίνο.

 

15. Παρίσι, Τέξας | Paris, Texas

Βιμ Βέντερς 

O Βέντερς ιχνογραφεί μοναδικά την Αμερική μεταφέροντας τις εμπειρίες του από αντίστοιχες ταινίες δρόμου που έκανε στην Ευρώπη, αλλά και το δέος προς ένα πολύ μεγαλύτερο και αχανές τοπίο που καταπλακώνει τους τυχοδιώκτες ήρωές του.

 

14. Η Λιακάδα Μέσα Μου | Let the Sunshine in

Κλερ Ντενί

Η ρομαντική κομεντί όπως δεν την έχετε ξαναδεί. Η σπουδαία Κλερ Ντενί σκηνοθετεί την Ζιλιέτ Μπινός σε μια one-woman-show ερμηνεία, στο ρόλο μιας χωρισμένης καλλιτέχνιδας που αναζητά επιτέλους τον αληθινό έρωτα.

Δες την ταινία εδώ 

 

13. Το Μυστικό στα Μάτια της | The Secret in Their Eyes

Χουάν Χοσέ Καμπανέλα

Μια μεγάλη στιγμή για το σινεμά της Αργεντινής, για τον Ρικάρντο Νταρίν και για το είδος του αστυνομικού θρίλερ παγκοσμίως, μια ωδή στους ηττημένους ενός φασιστικού συστήματος, μια δαιδαλώδης πλοκή γεμάτη από μνημειώδεις στιγμές και φυσικά ένα αξέχαστο φινάλε.

 

12. Η Μάγκι Έχει Σχέδιο | Maggie's Plan

Ρεμπέκα Μίλερ

Ίθαν Χοκ, Τζούλιαν Μουρ και Γκρέτα Γκέργουιγκ είναι αριστουργηματικοί σε αυτή τη ρομαντική, νεοϋορκέζικη κομεντί που θυμίζει Γούντι Άλεν σε κέφια. Χαρακτήρες γοητευτικά νευρωτικοί ερωτεύονται και χωρίζουν, μιλώντας ο ένας στον άλλο με ατάκες πνευματώδεις και ευφυείς. Απολαυστικό.

Δες την ταινία εδώ 

 

11. Κάιρο Εμπιστευτικό | The Nile Hilton Inciden

Ταρίκ Σαλέχ

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία καταφέρνει να ισορροπήσει ανάμεσα στα πολιτικά στοιχεία και το κινηματογραφικό μυστήριο. Δυναμικοί και καλογραμμένοι χαρακτήρες με καταπληκτικές ερμηνείες θα σε κρατήσουν κολλημένο στην οθόνη μέχρι το τέλος. Ιδανική για όποιον του αρέσει να βρίσκει το δολοφόνο.

Δες την ταινία εδώ 

 

10. Όντως Φιλιούνται;

Γιάννη Κορρέ

Η ρομαντική κομεντί της δικής μας γενιάς. Κάπου στην Αθήνα, αγόρια και κορίτσια ερωτεύονται, τσακώνονται, γελάνε, τσαντίζονται, στο άκρως γοητευτικό και σινεφιλικό ντεμπούτο του Γιάννη Κορρέ, με την Ηρώ Μπέζου και τον Θανάση Πετρόπουλο. Γιατί η αλήθεια μπορεί να κρύβεται τελικά στην απλότητα.


9. Moonlight

Μπάρι Τζένκινς

Ο πιο επεισοδιακός οσκαρικός θρίαμβος που έχουμε δει. Νεαρό μαύρο αγόρι μεγαλώνει κι ανακαλύπτει τη σεξουαλικότητά του μέσα από τρεις καθοριστικές στιγμές της ζωής του. Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Μαχέρσαλα Άλι (Το Πράσινο Βιβλίο) σε μία ιστορική στιγμή του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά.

Δες την ταινία εδώ 

 

8. Τετάρτη 04:45

Αλέξη Αλεξίου

Μια νέον νουάρ Αθήνα όπως δεν την έχετε ξαναδεί. Στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, ιδιοκτήτης τζαζ μπαρ έχει 32 ώρες για να ξεχρεώσει και όλη η πόλη μοιάζει με απειλή. Ο Στέλιος Μάινας καθηλώνει σε ένα μοναδικό ρόλο, ενώ η ταινία θριάμβευσε με 9 βραβεία Ίρις (και το Καλύτερης Ταινίας).

Δες την ταινία εδώ 

 

7. Μητέρα | Mother

Μπονγκ Τζουν-χο

Ένα ακόμη λαμπρό δείγμα του συναρπαστικά αταξινόμητου σινεμά του Μπονγκ Τζουν-χο, ο οποίος αναμειγνύει μαεστρικά αστυνομικό θρίλερ, φιλμ νουάρ, οικογενειακό δράμα και κοινωνική σάτιρα για να συνθέσει μια από τις πιο αντισυμβατικές ιστορίες μητρικής αγάπης που έχουν αποτυπωθεί στην οθόνη.

Δες την ταινία εδώ 

 

6. Δέκα Ύποπτοι για Φόνο | Crooked House

Ζιλ Πακέ-Μπρενέρ

Ένα από τα καλύτερα βιβλία της Άγκαθα Κρίστι μεταφέρεται υποδειγματικά και κεφάτα στη μεγάλη οθόνη με ένα all-star καστ και τη δέουσα κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα αγωνίας και μυστηρίου.

 

5. Μαζί σου κι ας Πεθάνω | The Little Death

Τζος Λόσον

Στα γαλλικά, “μικρό θάνατο” αποκαλούν τον οργασμό. Πέντε ιστορίες για τα φετίχ, τις σχέσεις, την αγάπη, το σεξ μαζί με την αγάπη και το σεξ χωρίς αυτήν. Αστείο, ειλικρινές, αληθινό. Και σέξι.

Δες την ταινία εδώ 

 

4. Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής

Χάβαρντ Μπούστνες

Τι συνέβη στην Ελλάδα; Με πρωτοφανή πρόσβαση στα μυστικά δωμάτια και τις εσωτερικές λειτουργίες της Χρυσής Αυγής, ένα συνεργείο νορβηγών ντοκιμαντεριστών καταγράφει τις διεργασίες του ακροδεξιού μορφώματος και το πώς, με τα αρσενικά μέλη στη φυλακή, οι γυναίκες του κόμματος απάντησαν στο κάλεσμα.

Δες την ταινία εδώ 

3. Suntan

Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

Κάτω από τον καυτό ήλιο της Αντιπάρου, ένας μοναχικός μεσήλικας γιατρός έρχεται κοντά με μια παρέα ξεσαλωμένων νέων και ζει το πιο ηδονικό καλοκαίρι της ζωής του. Αν όμως πλησιάσει άλλο, θα καούν όλοι. Μάκης Παπαδημητρίου και Έλλη Τρίγγου σε φοβερό ερμηνευτικό δίδυμο στην ταινία των 6 βραβείων Ίρις.

Δες την ταινία εδώ 

 

2. Στη Γη του Άγριου Μελιού | Honeyland

Λιούμπομιρ Στεφάνοφ και Τάμαρα Κοτέφσκα

Το ντοκιμαντέρ της χρονιάς που μας πέρασε, μία εκπληκτικά φωτογραφημένη ωδή προς τη Μητέρα Φύση και έναν τρόπο ζωής που έχει ηλικία αιώνων και σταδιακά μας αποχαιρετά. Ξεπέρασε τα όρια του είδους του και βρέθηκε υποψήφιο και για Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Δες την ταινία εδώ 

 

1. Μνήμες Φόνων | Memories of Murder

Μπονγκ Τζουν-χο

Πριν το “Zodiac” ήταν οι “Μνήμες Φόνων” του Μπονγκ Τζουν-χο. Ο βραβευμένος με 4 Όσκαρ σκηνοθέτης της ταινίας “Παράσιτα” καθηλώνει με την αληθινή ιστορία των πρώτων σίριαλ-κίλερ φόνων της Κορέας, καθώς δύο ντετέκτιβ βρίσκονται στα ίχνη του δολοφόνου. Μία από τις κορυφαίες κορεάτικες ταινίες όλων των εποχών.

Δες την ταινία εδώ 

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web