Journal

«Όπως Κυλάει το Ποτάμι»: Ένα Νέο Κεφάλαιο στο φιλμ νουάρ

«Όπως Κυλάει το Ποτάμι»: Ένα Νέο Κεφάλαιο στο φιλμ νουάρ

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
2 Ιουλ 2024
Κατηγορία
Tags

 Το νέο εγχείρημα ενός τολμηρού σκηνοθέτη 
 

Ένας από τους πιο ταλαντούχους εκπροσώπους της νέας γενιάς Κινέζων σκηνοθετών, ο Σουτζούν Γουέι, εντυπωσιάζει στην τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του με ένα περίτεχνο αστυνομικό δράμα, που διαπλέκει το φιλμ νουάρ με την υπαρξιακή αναζήτηση, στην καλύτερη παράδοση της ασιατικής σχολής του είδους.

Ο ταλαντούχος νεαρός σκηνοθέτης, γνωστός για τη νεανική αυτοβιογραφική του ταινία "Striding into the Wind" (Επίσημη Επιλογή του Φεστιβάλ Καννών 2020) και τη μαύρη κωμωδία "Ripples of Life" (Directors' Fortnight, 2021), επιστρέφει με το "Όπως Κυλάει το Ποτάμι". Αυτή τη φορά, εξερευνά το κλασικό φιλμ νουάρ, με όχημα τη νουβέλα του Γιου Χουά όπου ένας νεαρός αστυνομικός αναλαμβάνει τη διαλεύκανση μιας σειράς φόνων που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη στην Κίνα. 

Only the river flows (c)  LIAN RAY PICTURES  (28).webp

Κάθε ταινία αποτελεί μια νέα πρόκληση για τον Γουέι, καθώς η μετάβαση από το ένα είδος στο άλλο απαιτεί διαφορετικές τεχνικές και προσεγγίσεις. "Η ποικιλία των ειδών είναι τόσο συναρπαστική όσο και προκλητική", δηλώνει. "Κάθε νέο έργο μου δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψω και να μάθω κάτι καινούργιο."

Η νουβέλα του Γιου Χουά, γραμμένη στις δεκαετίες του '80 και του '90, προσέφερε ένα πλούσιο υπόβαθρο για την ταινία. "Η αμφισημία της ιστορίας και η υπονόμευση της παραδοσιακής αφηγηματικής του ντετέκτιβ προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να αναπτύξω ένα πολυεπίπεδο φιλμ που καλεί σε διάφορες ερμηνείες", εξηγεί ο σκηνοθέτης που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει και πραγματικό φιλμ για την κινηματογράφηση. 
 

Only the river flows (c)  LIAN RAY PICTURES  (20).webp

Όμως οι προκλήσεις δεν τελείωσαν εκεί, με την πανδημία του COVID-19 να επηρεάζει την παραγωγή. Παρά τις δυσκολίες, η ομάδα κατάφερε να ολοκληρώσει την ταινία σε χρόνο ρεκόρ. Για την ακρίβεια η ομάδα είχε περίπου σαράντα πέντε μέρες προετοιμασίας και ισάριθμες μέρες γυρισμάτων και έκανε την επεξεργασία παράλληλα με τα γυρίσματα ολοκληρώνοντας την πρώτη εκδοχή της μόλις σε επτά μέρες μετά το τέλος των γυρισμάτων!

Με το "Only the River Flows", ο Σουτζούν Γουέι αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ικανότητά του να μεταβαίνει επιτυχώς από το ένα είδος στο άλλο, να αντιμετωπίζει επιτυχώς τις προκλήσεις και τελικά να προσφέρει μια ταινία που συνδυάζει την αυθεντικότητα της εποχής με μια πολυεπίπεδη αφήγηση και εξαιρετικές ερμηνείες.

H ταινία «Όπως Κυλάει το Ποτάμι» είναι διαθέσιμη στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web