Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: Όρσον Γουέλς, «Συνωμοσία του Καΐρου» και σταθερά μαγική Κατρίν Ντενέβ

Η εβδομάδα στο Cinobo: Όρσον Γουέλς, «Συνωμοσία του Καΐρου» και σταθερά μαγική Κατρίν Ντενέβ

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 27 Φεβρουαρίου ως 5 Μαρτίου.

Μια από τις κορυφαίες σύγχρονες ερμηνείες της μεγάλης Κατρίν Ντενέβ, στο «Claire Darling» της Ζουλί Μπερτουτσελί, έρχεται στο Cinobo. Το συγκλονιστικό πορτρέτο μιας γεμάτης ατέλειες, καθηλωτικής ηρωίδας, της Κλαιρ Ντάρλινγκ.

Αποκλειστικά στην πλατφόρμα βλέπουμε το πολιτικό θρίλερ «Η Συνωμοσία του Καΐρου», κατευθείαν από το φεστιβάλ των Καννών με βραβείο, από τον σκηνοθέτη του επίσης πολύ αγαπητού και δημοφιλούς, «Κάιρο Εμπιστευτικό».

Τέλος, σε μια πιο κλασική πρόταση, ο «Τρίτος Άνθρωπος» του Όλιβερ Ριντ με Τζόζεφ Κότεν και Όρσον Γουέλς έρχεται για να μας ταξιδέψει στο παρελθόν του φιλμ νουάρ, λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

 

Cinobo Exclusives

Η Συνωμοσία του Καΐρου (Boy from Heaven)

Ταρίκ Σαλέχ

O Άνταμ κερδίζει μια θέση στο Πανεπιστήμιο Αλ-Αζχάρ, το επίκεντρο της εξουσίας του σουνιτικού Ισλάμ. Λίγο μετά την άφιξή του στο Κάιρο, ο θρησκευτικός ηγέτης του πανεπιστημίου -ο Μεγάλος Ιμάμης- καταρρέει και πεθαίνει μπροστά στους μαθητές του. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την αρχή μιας μάχης με σκοπό την απόκτηση της θέσης του, ενώ ο Άνταμ γίνεται σύντομα πιόνι στην αδίστακτη διαμάχη επικράτησης μεταξύ της θρησκευτικής και της πολιτικής ελίτ της Αιγύπτου.

Καταιγιστικό πολιτικό θρίλερ από τον σκηνοθέτη του αγαπημένου του κοινού, «Κάιρο Εμπιστευτικό», στο ύφος του βιβλίου «Το Όνομα του Ρόδου». Ένα μυστήριο εξελίσσεται σε παρανοϊκό εφιάλτη μέσα από ένα τολμηρά αντικληρικό σενάριο που βραβεύτηκε στις Κάννες.

 

New in Cinobo

Claire Darling

Ζουλί Μπερτουτσελί

Σε ένα μικρό χωριό της βόρειας Γαλλίας, την πρώτη μέρα του καλοκαιριού, η Κλαιρ Ντάρλινγκ ξυπνά αποφασισμένη να ζήσει την τελευταία της μέρα. Αποφασίζει να αδειάσει το σπίτι της, καθώς το κάθε αντικείμενο αντηχεί κάτι από την τραγική αλλά και γεμάτη πάθος ζωή της. Μέχρι που επιστρέφει η Μαίρη, η κόρη της, την οποία δεν έχει δει εδώ και 20 χρόνια. 
Ζήσε κάθε μέρα σα να είναι η τελευταία σου, λέει ο λαός. Τι θα σημαίνει όμως αυτό για την Κλαιρ Ντάρλινγκ; Ένα συγκλονιστικό πορτρέτο μιας γεμάτης ατέλειες, καθηλωτικής ηρωίδας σε μια από τις κορυφαίες σύγχρονες ερμηνείες της μεγάλης Κατρίν Ντενέβ, με φόντο το τοπίο της γαλλικής επαρχίας.

 

Ο Τρίτος Άνθρωπος (The Third Man)

Κάρολ Ριντ

Ένας συγγραφέας λαϊκών μυθιστορημάτων γουέστερν καταφθάνει στην κατεστραμμένη Βιέννη μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ύστερα από πρόσκληση ενός παλιού του φίλου, του Χάρι Λάιμ. Όταν όμως φτάνει εκεί τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη: ο Λάιμ έχει ήδη πεθάνει σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Και ενώ είναι έτοιμος να φύγει πάλι πίσω στην Αμερική, αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο θάνατος του Χάρι μπορεί και να μην ήταν τόσο ατύχημα. Υπήρχε «τρίτος άνθρωπος» στο χώρο του δυστυχήματος;

Εμβληματικό φιλμ νουάρ, σημείο αναφοράς στην ιστορία του κινηματογράφου μέχρι και σήμερα. Με φόντο τη μεταπολεμική Βιέννη, με ένα μυστήριο που διαρκώς πυκνώνει, και με τον Όρσον Γουέλς σε μια αξέχαστη εμφάνιση.

 

Checklist εβδομάδας:

✓ Τρίτη 28 Φεβρουαρίου: Η Συνωμοσία του Καΐρου
✓ Πέμπτη 2 Μαρτίου: Ο Τρίτος Άνθρωπος
✓ Παρασκευή 3 Μαρτίου: Claire Darling

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web