Journal

Ράδιο Μέτρονομ: Αγάπη και αποχωρισμός στο Βουκουρέστι του 1972

Ράδιο Μέτρονομ: Αγάπη και αποχωρισμός στο Βουκουρέστι του 1972

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
14 Νοε 2023
Κατηγορία
Tags

Διαθέσιμο αποκλειστικά στο Cinobo

Έχοντας κερδίσει το βραβείο σκηνοθεσίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα στο Φεστιβάλ Καννών, το Ράδιο Μέτρονομ έρχεται στο Cinobo και μας ταξιδεύει στο Βουκουρέστι του 1972. Ένα συναρπαστικό πορτραίτο μερικών εφήβων, που στο κατώφλι της ενηλικίωσης και κάτω από τη μόνιμη απειλή βίας, αγωνίζονται να βρουν τη φωνή τους ενάντια σε όλες τις αρχές: οικογένεια, θεσμοί, μυστική αστυνομία του Τσαουσέσκου.

_TVP0043.webp

Ο σκηνοθέτης Αλεξάντρου Μπελκ λέει: “Το Ράδιο Μετρονόμ ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια ως ντοκιμαντέρ για τη δεκαετία του ‘70 στη Ρουμανία και συγκεκριμένα για το Metronom, την πειρατική ραδιοφωνική εκπομπή που μεταδιδόταν από το Radio Free Europe, με παραγωγό τον εξόριστο Ρουμάνο δημοσιογράφο Κορνέλ Κιριάκ ο οποίος δολοφονήθηκε στο Μόναχο το 1975. Η έρευνα ήταν ένα προσωπικό ταξίδι στην εφηβεία και τη ζωή των εφήβων της Ρουμανίας εκείνη την εποχή, την εποχή των νιάτων των γονιών μου.”

Στην πορεία, η ταινία μετατράπηκε σε σενάριο ταινίας μεγάλου μήκους για ένα πάρτυ που πηγαίνει στραβά, και όλοι οι παρευρισκόμενοι συλλαμβάνονται και ανακρίνονται από την Κρατική Ασφάλεια (Σεκουριτάτε). Μια ιστορία αγάπης που μας ανοίγει μία πόρτα στην πολιτική ιστορία.

Η ταινία «Ράδιο Μέτρονομ» είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web