Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: Τα «Μαγνητικά Πεδία» έρχονται αποκλειστικά στο Cinobo

Η εβδομάδα στο Cinobo: Τα «Μαγνητικά Πεδία» έρχονται αποκλειστικά στο Cinobo

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 12 ως 18 Σεπτεμβρίου.

 

Η ελληνική ταινία-φαινόμενο της χρονιάς, τα «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση, μετά από μια ασταμάτητη διαδρομή στις αίθουσες τους τελευταίους 4 μήνες, κάνουν το streaming ντεμπούτο τους.

Η ταινία που αγαπήθηκε από το κοινό και την κριτική, που έγινε word of mouth σημείο αναφοράς στα φετινά θερινά και που σάρωσε τα βραβεία στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στα φετινά Ίρις, έρχεται αποκλειστικά στο Cinobo.

Μαζί, δύο ακόμα εξαιρετικές ταινίες συμπληρώνουν ένα εκλεκτό πρόγραμμα. Τα βραβευμένα «Αποδημητικά Πουλιά» των Τσίρο Γκέρα («Στην Αγκαλιά του Φιδιού») και Κριστία Γκαγιέγκο ξετυλίγουν ένα υποβλητικό έπος εγκλήματος και ηθικής στην Κολομβία των ‘70s. Ενώ το αγωνιώδες «6.5 Εκτός Ελέγχου» είναι μια αστυνομική περιπέτεια γύρω από τη διακίνηση των ναρκωτικών στην Τεχεράνη.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Cinobo Exclusives

Μαγνητικά Πεδία

Γιώργος Γούσης

Με κάτι από το πνεύμα της Before τριλογίας του Λινκλέιτερ και μπόλικη DIY διάθεση, η ελληνική ταινία της χρονιάς διαθέτει ελάχιστο μπάτζετ αλλά τεράστια καρδιά, ακολουθώντας δύο ανθρώπους σε ένα μαγευτικά μελαγχολικό ταξίδι στην Κεφαλονιά, όπου μοναδικός στόχος, είναι η Στιγμή. Βραβεία στη Θεσσαλονίκη και θρίαμβος στα Ίρις (5 βραβεία, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας) για το ντεμπούτο του κομίστα Γιώργου Γούση.

H Έλενα ταξιδεύει δίχως προορισμό και απροσδόκητα ανεβαίνει στο πλοίο για Κεφαλονιά. Ο Αντώνης, που βρίσκεται στο ίδιο πλοίο, οδεύει προς το νεκροταφείο του νησιού για να θάψει το οστεοφυλάκιο του θείου του. Όταν χαλάσει το αυτοκίνητό του, η Έλενα προσφέρεται να τον πάει σε ένα ξενοδοχείο και μετά ξανά, την επόμενη μέρα στο νεκροταφείο, όπου τους λένε ότι δεν μπορούν να κρατήσουν το κουτί για γραφειοκρατικούς λόγους. Η χημεία μεταξύ τους είναι μαγνητική. Έχοντας απολαύσει τα τυχαία πειράγματα και τη συντροφιά ο ένας του άλλου, αποφασίζουν να συνεχίσουν να περιφέρονται στο νησί αναζητώντας ένα καλό μέρος για να θάψουν το κουτί.

Με κάτι από το πνεύμα της Before τριλογίας του Λινκλέιτερ και μπόλικη DIY διάθεση, η ελληνική ταινία της χρονιάς διαθέτει ελάχιστο μπάτζετ αλλά τεράστια καρδιά, ακολουθώντας δύο ανθρώπους σε ένα μαγευτικά μελαγχολικό ταξίδι στην Κεφαλονιά– όπου μοναδικός στόχος, είναι η Στιγμή. Βραβεία στη Θεσσαλονίκη και θρίαμβος στα Ίρις (5 βραβεία, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας) για το ντεμπούτο του κομίστα Γιώργου Γούση.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου στο Cinobo

New in Cinobo

6.5 Εκτός Ελέγχου (Just 6.5 | Metri Shesh Va Nim)

Σαίντ Ρουστάγι

Παίρνοντας αποστάσεις από τα δράματα που συνήθως έρχονται στη χώρα μας από το Ιράν, μια δυναμική αστυνομική ιστορία καταφέρνει να πάρει ουσιαστικά στοιχεία από αντίστοιχες αμερικανικές και να τα προσαρμόσει στην τοπική κοινωνία. Μεγάλη εμπορική επιτυχία στο Ιράν και πλήθος βραβεύσεων σε όλο τον κόσμο.

Στο Ιράν σήμερα η κατοχή ναρκωτικών ουσιών τιμωρείται με τη θανατική ποινή. Παρ΄όλα αυτά σε μια χώρα 80 εκατομμυρίων υπάρχουν 6.5 εκατομμύρια χρήστες ναρκωτικών. Ποιος προμηθεύει αυτούς τους χρήστες; Ένας ντετέκτιβ αναμετριέται σε μια σκληρή μάχη με έναν πανίσχυρο μεγαλέμπορο. Η φυλάκισή του όμως είναι μόνο η αρχή.

Από τις 16 Σεπτεμβρίου στο Cinobo

 

Αποδημητικά Πουλιά (Birds of Passage | Pajaros de Verano)

Κριστίνα Γκαγιέγκο, Σίρο Γκέρα

Έγκλημα, οικογένεια και παράδοση. Με φόντο την Κολομβία των ‘70s, ο υποψήφιος για Όσκαρ Τσίρο Γκέρα («Στην Αγκαλιά του Φιδιού») μαζί με την Κριστίνα Γκαλέγκο, ξετυλίγουν ένα υποβλητικό έπος εγκλήματος και ηθικής, που άνοιξε το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες του ‘18.

Η εναρκτήρια νότα που ξεκίνησε το τραγούδι του εμπορίου ναρκωτικών στην Κολομβία, γίνεται προσωπική υπόθεση μέσα από την τραγική ιστορία μιας οικογένειας γηγενών, των Γιάγιου που βρίσκονται, σχεδόν αυθόρμητα, αναμεμειγμένοι στην αναπτυσσόμενη επιχείρηση πώλησης μαριχουάνας στους νέους Αμερικανούς της δεκαετίας του ‘70. Όταν η απληστία και το πάθος έρχονται σε σύγκρουση με τους άγραφους νόμους τιμής, ξεσπά ένας εμφύλιος πόλεμος που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, τον πολιτισμό και τις προγονικές παραδόσεις τους.

Από τις 12 Σεπτεμβρίου στο Cinobo


Checklist εβδομάδας

  • Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου: Αποδημητικά Πουλιά
  • Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου: Μαγνητικά Πεδία
  • Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου: 6.5 Εκτός Ελέγχου

H ταινία Μαγνητικά Πεδία είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web