Journal

Τα τραγούδια της «Λώρα Ντουράντ»

Τα τραγούδια της «Λώρα Ντουράντ»

Η «Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» με τους Μάκη Παπαδημητρίου και Μιχάλη Σαράντη έρχεται στο Cinobo κι εμείς την ανακαλύπτουμε μέσα από τα ευρηματικά τραγούδια της ταινίας.

Ο Αντώνης Τιτσάνης και ο Χρήστος Φερτάκης είναι δύο φίλοι που συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Άνεργοι και πλήρως αποκομμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο τα βγάζουν πέρα όπως μπορούν, με τα ελάχιστα έσοδα από τις μικροδουλειές που κάνουν ή με τα χρήματα από το ταμείο ανεργίας που εισπράττει ο Χρήστος.

Τους δυο ήρωες ενώνει ο κοινός, πλατωνικός έρωτας που μοιράζονται για την Λώρα Ντουράντ, μια μυθική πορνοστάρ της δεκαετίας του ’90, τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Όταν τα πράγματα στη ζωή τους πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, οι φίλοι αποφασίζουν να πάνε κόντρα στην τύχη τους και παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να ξεκινήσουν την αναζήτηση της χαμένης Λώρα.

Έτσι λοιπόν θα εισέλθουν σε μια ροκ εν ρολ Οδύσσεια όπου κυριαρχούν Λωτοφάγοι, Κύκλωπες και Πηνελόπες, όπου τα κινηματογραφικά στερεότυπα (από το προπολεμικό sci-fi και το γουέστερν μέχρι το φιλμ νουάρ) και η άφθονη μουσική (από τη ρέγκε και το πανκ μέχρι το ρεμπέτικο) θα ενσωματωθούν στην ίδια την ιστορία, και θα οδηγήσουν την πλοκή σε απρόσμενα ομηρικά μονοπάτια.

Αυτό το χειροποίητο, αναλογικό κινηματογραφικό κοκτέιλ με στοιχεία κωμωδίας δρόμου και γνήσιου buddy movie έρχεται στο Cinobo. Με πρωταγωνιστές Μάκη Παπαδημητρίου και Μιχάλη Σαράντη, παρέα με αναρχικό χιούμορ, ευρηματική ανάπτυξη σουρεαλιστικών καταστάσεων, αγνό σινεφίλ πνεύμα και αδάμαστη φαντασία. Και μαζί, φέρνει τις πολυσυλλεκτικές μουσικές αναφορές του. Η ιστορία αυτής της Αναζήτησης είναι, σε μεγάλο βαθμό, η ιστορία της μουσικής (και των μουσικών) που σχηματίζει αυτή τη διαδρομή.

Μαζί λοιπόν με την ταινία, παρουσιάζουμε και τα DIY μουσικά κομμάτια που δημιουργήθηκαν για αυτήν.

Στο πρώτο επίσημο μουσικό βίντεο για την ταινία, οι φτιαγμένοι για τις ανάγκες του φιλμ, Speed_28 τραγουδούν το Never Grow Old. Θαυμάστε Μάκη Παπαδημητρίου!

Το δεύτερο βιντεοκλίπ της ταινίας αποτελεί διασκευή του Where were you? των εμβληματικών Βρετανών πανκ Mekons. Για τις ανάγκες του φιλμ, το ερμηνεύουν οι DIY Έλληνες ΜΠΑΡΑΖ.

Και κλείνουμε με bloopers, ως είθισται. Τα οποία, στο πνεύμα του φιλμ, συνοδεύονται από το Καλαματιανό της Λώρα, που ερμηνεύουν οι Ρεμπετίστας.

Η υπόλοιπη μυθικά σινεφιλική αυτή «Αναζήτηση», στριμάρει τώρα στο Cinobo.

H ταινία Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web