Journal

Το απολαυστικό, υποψήφιο για Όσκαρ «Μυστικός Πράκτορας», κι ο «Αντίλαλος» μας ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο πολιτισμό

Το απολαυστικό, υποψήφιο για Όσκαρ «Μυστικός Πράκτορας», κι ο «Αντίλαλος» μας ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο πολιτισμό

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
17 Ιουν 2024
Κατηγορία
Tags

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 17 ως 23 Ιουνίου.
 

Ο «Αντίλαλος» αποτελεί ένα αποστομωτικό φιλμ που στέκεται στα όρια μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης, ταξιδεύοντάς μας σε ένα απομακρυσμένο χωριό του Βόρειου Μεξικού, όπου γινόμαστε μάρτυρες μιας μάχης απέναντι στη φύση. Σκηνοθετεί η Τατιάνα Ουέζο, βραβευμένη με Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Κι ενώ συνεχίζεται το «Conversations with Friends» με δύο ακόμα επεισόδια, στην πλατφόρμα έρχεται και το απολαυστικό ντοκιμαντέρ από τη Χιλή «Μυστικός Πράκτορας», που είχε βρεθεί υποψήφιο για Όσκαρ πριν λίγα χρόνια. Τέτοιο ντοκιμαντέρ, δεν έχετε ξαναδεί!
 


 

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:
 

 

Cinobo Series

Συνεχίζεται

Αυτή την εβδομάδα συνεχίζεται η σειρά «Conversations with Friends» με τα επεισόδια 5 και 6.
 

 

Συλλογή Cinobo

Directors' Next Gen 2024

 Για δεύτερη χρονιά, το Cinobo συνεργάζεται με το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ και διοργανώνει το Directors' Next Gen 2024. Δέκα σπουδαστικές ταινίες μικρού μήκους θα παρουσιαστούν για ένα μήνα στην πλατφόρμα του Cinobo και θα διαγωνιστούν για το φετινό βραβείο Directors' Next Gen. Οι συνδρομητές του Cinobo θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν την αγαπημένη τους ταινία, η οποία θα κερδίσει 300 ευρώ, κινηματογραφική διανομή και ένα χρόνο προβολής στην πλατφόρμα.

 

 

Cinobo Exclusives

Αντίλαλος (The Echo / El Eco)

Στα όρια μεταξύ τεκμηρίωσης και μυθοπλασίας, η βραβευμένη με Χρυσή Αθηνά για τη «Νύχτα της Φωτιάς» Τατιάνα Χουέσο πλάθει μια συγκλονιστική ιστορία για τον απόηχο αυτού που κολλάει στην ψυχή, για τη βεβαιότητα του καταφυγίου που παρέχουν οι γύρω μας, για την εξέγερση και τον ίλιγγο μπροστά στη ζωή.

Στο απομακρυσμένο χωριό Ελ Έκο του Βόρειου Μεξικού τα παιδιά είναι αναγκασμένα να φροντίζουν τα πρόβατα και τους γονείς τους. Ενώ ο παγετός και η ξηρασία τιμωρούν τη γη, τα παιδιά μαθαίνουν να κατανοούν τον θάνατο, την ασθένεια και την αγάπη με κάθε πράξη, προσταγή και σιωπή των γονιών τους. Ένα από αυτά, όμως, θα επαναστατήσει ενάντια σε αυτή την αυστηρή διαιώνηση της σκληρής πειθαρχίας.

 

New in Cinobo

Μυστικός Πράκτορας (The Mole Agent / El Agente Topo)

Ποτέ δεν είναι αργά για να γίνεις μυστικός πράκτορας και να ζήσεις την επικίνδυνη αποστολή της ζωής σου. Αυτό είναι το μήνυμα του αναπάντεχα συγκινητικού και feelgood ντοκιμαντέρ από τη Χιλή που προσφέρει μια αναζωογονητική ματιά στην τρίτη ηλικία και βρέθηκε δικαίως στις υποψηφιότητες των Όσκαρ.
 

Ένας ιδιωτικός ερευνητής προσλαμβάνει έναν ηλικιωμένο άνδρα για να παρεισφρήσει κρυφά σε έναν οίκο ευγηρίας στο Ελ Μόντε της Χιλής, προκειμένου να ερευνήσει αν μία από τους τροφίμους  κακομεταχείριση από το προσωπικό του γηροκομείου.
 

 

 

Checklist εβδομάδας:

✓ Δευτέρα 17 Ιουνίου: Conversations with Friends (Επεισόδια 5+6)
✓ Τρίτη 18 Ιουνίου: Αντίλαλος
✓ Πέμπτη 20 Ιουνίου: Μυστικός Πράκτορας
✓ Παρασκευή 21 Ιουνίου: Directors' Next Gen 2024

Οι ταινίες και οι σειρές είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web