Journal

Το «Νήμα» μέσα από 100 λέξεις του The Boy

Το «Νήμα» μέσα από 100 λέξεις του The Boy

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
19 Απρ 2023
Κατηγορία

Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης μιλά για τη δεύτερη ταινία που παρουσιάζεται στο Cinobo στο πλαίσιο του αφιερώματος «About The Boy: Το κινηματογραφικό σύμπαν του Αλέξανδρου Βούλγαρη».

Το 2016, ο The Boy σκηνοθέτησε ένα alt-history ψυχαναλυτικό θρίλερ που φαντάζεται τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας αλλιώς: Μέσα από ένα χειροποίητο, κατακόκκινο σύμπαν, ανάμεσα στο giallo, στον ερωτισμό και στο sci-fi, και με τη Σοφία Κόκκαλη σε ένα αποστομωτικό one-woman show που της χάρισε βραβείο ερμηνείας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Σήμερα, μας λέει λίγα λόγια για την ταινία.

«Το Νήμα είναι η προσωπική, πολιτική και πολιτιστική κληρονομιά που περνάει από γενιά σε γενιά. Είναι για μια μητέρα, τον γιο της και τη δικτατορία γύρω τους και μέσα τους. Είναι για ένα πρόσωπο που αλλάζει από σκηνή σε σκηνή μέχρι να γίνει το ίδιο σκηνικό της ταινίας. Είναι ταινία και είναι τραγούδι και είναι πληγή. Είναι τροχόσπιτο δίπλα στη θάλασσα και είναι αίμα στην άμμο. Είναι όσα δεν κάναν η μητέρα και ο γιος μαζί. Και είναι η χώρα που τους στέρησε και άλλα πολλά. Ανοίγουμε το ραδιόφωνο και ακούγεται η “Συννεφιά”.»

Η ταινία «Νήμα» είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web