Κινέττα

Κινέττα

  • Γιώργος Λάνθιμος
  • 2005
  • 1 ώ 35 λ
  • Ελλάδα

Η αναπαράσταση φόνων ως νόημα στην κατακερματισμένη ύπαρξη κι ένας νεαρός σκηνοθέτης με το όνομα Γιώργος Λάνθιμος, που συστήνεται παρουσιάζοντας για πρώτη φορά ακέραιο και ακατέργαστο ένα κινηματογραφικό όραμα που έμελλε να κατακτήσει τον κόσμο.

Σύνοψη

Σε ένα έρημο τουριστικό θέρετρο στην Κινέτα, ένας αστυνομικός που έχει πάθος με τις Ρωσίδες, τα αυτοκίνητα και τα κασετόφωνα, διερευνά μια σειρά από δολοφονίες που συνέβησαν πρόσφατα στην περιοχή. Για να λύσει τα εγκλήματα, επιστρατεύει μια νεαρή καθαρίστρια ξενοδοχείου, έναν παράξενο τύπο που κάνει βιντεοσκοπήσεις κι έναν υπάλληλο φωτογραφείου. Η ιδιόμορφη αυτή ομάδα στήνει αναπαραστάσεις των φόνων ψάχνοντας να βρει την αλήθεια –ή και όχι.

Κινέττα
Στοιχεία
Συμμετοχές φεστιβάλ
Γλώσσα
Υπότιτλοι
Καταλληλότητα
Κ-12

Επίσημη Συμμετοχή

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

2005

Τι είπαν όσοι το είδαν
0
/5

Τι είπαν όσοι το είδαν
0
/5

Πειραματική ταινία

Η συγκεκριμένη ταινία, μαζί με τις Άλπεις αποτελεί μια από τις πιο αδύναμες προσπάθειες του Λάνθιμου. Οι φαν σίγουρα αξίζει να τη δουν για λόγους ολοκλήρωσης, δυστυχώς όμως η ταινία πάσχει σοβαρά σενα...
pri3st

31 Μαρ 2024

Ότι χειρότερο

Ότι χειρότερο μπορεί να δείτε. Προφανώς εδώ ο Γιώργος μάθαινε το ζουμ της κάμερας και ξέχασε να το επαναφέρει. Για φασαίους, που γουστάρουν την κάμερα στο χέρι είναι ότι πρέπει η ταινία.
terpos

23 Ιαν 2024

Καλύτερα τα βίντεο κλιπ του Σάκη του Ρουβά.

Σενάριο δεν υπάρχει, σκηνοθεσία ούτε καν, ερμηνείες ξύλινες. Σκηνές εντελώς ασύνδετες μεταξύ τους με ένα αποτέλεσμα που σου μεταδίδει μιζέρια και παρακμή. Ο Λάνθιμος είναι ο πιο υπερεκτιμημένος σκηνοθ...
michka

11 Σεπ 2023

Ανούσια ταινία

Μία ακόμα αδιάφορη κ άγνωστη ταινία του Λάνθιμου και ο μόνος λόγος που την είδα ήταν ο Αρης Σερβετάλης.
user-us9qx

10 Σεπ 2023

Παρόμοιες προτάσεις

Σχετικά Journal posts

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web