Ο Γιάννης Κορρές για το "Όντως Φιλιούνται;"

Γιάννης Κορρές Όντως Φιλιούνται;

Ένα boy meets girl and stays with the girl. Ή κάπως έτσι.

Πάντα «κάπως έτσι» δεν είναι οι έρωτες; Ειδικά όταν στριμώχνονται ανάμεσα σε πολυκατοικίες και ανήλιαγα δρομάκια και στενά, φωτεινά πάρκα σε πόλεις που είναι εκεί να υποδεχτούν τον κάθε έρωτα και όποια μορφή πάρει.

Ο Γιάννης Κορρές ξεκινάει, συνεχίζει και ορίζει το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του με μια ερώτηση. Για κάποιους μικρή, για κάποιους μεγάλη, για άλλους η μοναδική ερώτηση. Το φιλί, πρώτο, επόμενο ή τελευταίο, που μπορεί να είναι και η σχέση ολόκληρη, ο δεσμός που λίγο πριν τελειώσει γίνεται επίδεσμος και σε πνίγει.

Με την ερμηνευτική ορμή του Θανάση Πετρόπουλου και της Ηρώς Μπέζου, το Όντως Φιλιούνται; είναι μια παστελ προσθήκη σε μια εθνική ερωτική κασετίνα που συγκεντρώνει μέσα της εκείνους τους ντροπαλούς έρωτες , που γεννιούνται και πεθαίνουν, ανασταίνονται και μαραίνονται σε διπλανά διαμερίσματα, που κανείς ποτέ δεν θα μάθει, εκτός αν κρυφακούσει. Ούτε καν αν κρυφακούσει.

Ο Γιάννης Κορρές, υποψήφιος για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στα βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και με την διάθεση μιας νέας και δυνατής φωνής στο ελληνικό σινεμά εκεί έξω, χτίζει ένα φρούριο γύρω από δυο ήρωες, ανήμπορους στον έρωτα, όπως ο κάθε ερωτευμένος. Που όμως θα βρουν τον δρόμο.

Στο βίντεο που ετοίμασε με την Ευτυχία Ιωσηφίδου, οι δυο ήρωες αποδομούνται και αδειάζουν τα συναισθήματά τους κι ύστερα ερωτεύονται πάλι. Και πάλι. Γιατί μάλλον έτσι είναι καλύτερα. Γιατί δυο μαζί πάνε κάπου.

Η ταινία του Γιάννη Κορρέ “Όντως Φιλιούνται;” είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobo. 

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Πρόσφατα άρθρα

Όταν το Σινεμά συναντά τη Μαγειρική

Μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία του στις κινηματογραφικές αίθουσες, το καταιγιστικό «Σημείο Βρασμού» (δες εδώ) προστέθηκε την προηγούμενη βδομάδα αποκλειστικά στην πλατφόρμα του Cinobo και με αυτή την αφορμή θυμόμαστε 5 ακόμα ταινίες όπου η μαγεία του κινηματογράφου συνάντησε αυτή της γαστρονομίας.