Ο Γιάννης Κορρές για το "Όντως Φιλιούνται;"

Γιάννης Κορρές Όντως Φιλιούνται;

Ένα boy meets girl and stays with the girl. Ή κάπως έτσι.

Πάντα «κάπως έτσι» δεν είναι οι έρωτες; Ειδικά όταν στριμώχνονται ανάμεσα σε πολυκατοικίες και ανήλιαγα δρομάκια και στενά, φωτεινά πάρκα σε πόλεις που είναι εκεί να υποδεχτούν τον κάθε έρωτα και όποια μορφή πάρει.

Ο Γιάννης Κορρές ξεκινάει, συνεχίζει και ορίζει το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του με μια ερώτηση. Για κάποιους μικρή, για κάποιους μεγάλη, για άλλους η μοναδική ερώτηση. Το φιλί, πρώτο, επόμενο ή τελευταίο, που μπορεί να είναι και η σχέση ολόκληρη, ο δεσμός που λίγο πριν τελειώσει γίνεται επίδεσμος και σε πνίγει.

Με την ερμηνευτική ορμή του Θανάση Πετρόπουλου και της Ηρώς Μπέζου, το Όντως Φιλιούνται; είναι μια παστελ προσθήκη σε μια εθνική ερωτική κασετίνα που συγκεντρώνει μέσα της εκείνους τους ντροπαλούς έρωτες , που γεννιούνται και πεθαίνουν, ανασταίνονται και μαραίνονται σε διπλανά διαμερίσματα, που κανείς ποτέ δεν θα μάθει, εκτός αν κρυφακούσει. Ούτε καν αν κρυφακούσει.

Ο Γιάννης Κορρές, υποψήφιος για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στα βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και με την διάθεση μιας νέας και δυνατής φωνής στο ελληνικό σινεμά εκεί έξω, χτίζει ένα φρούριο γύρω από δυο ήρωες, ανήμπορους στον έρωτα, όπως ο κάθε ερωτευμένος. Που όμως θα βρουν τον δρόμο.

Στο βίντεο που ετοίμασε με την Ευτυχία Ιωσηφίδου, οι δυο ήρωες αποδομούνται και αδειάζουν τα συναισθήματά τους κι ύστερα ερωτεύονται πάλι. Και πάλι. Γιατί μάλλον έτσι είναι καλύτερα. Γιατί δυο μαζί πάνε κάπου.

Η ταινία του Γιάννη Κορρέ “Όντως Φιλιούνται;” είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobo. 

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

Επιστροφή στο μέλλον: Το Cinobo ταξιδεύει στο Sci-Fi

Ταξίδια στο διάστημα, στον χρόνο και σε εικονικούς κόσμους. Φοβίες και όνειρα για το μέλλον. Γκοντάρ και σύγχρονοι geeks. Το Cinobo εξερευνά το πιο φιλόδοξο, ευρύ και μεγαλοπρεπές κινηματογραφικό είδος και κοιτά προς το άπειρο μέσα από 17 ταινίες, σε ένα πολυποίκιλο αφιέρωμα στις διαφορετικές εκφάνσεις του.

«Αγέλη Προβάτων»: τελικά είστε λύκοι ή πρόβατα;

Μια ομάδα ντόπιων και δυο ξένοι, ένα καφενείο, ένα μπαρ, ένα παρηκμασμένο μοτέλ, μερικά αυτοκίνητα και μια γερή δόση τοξικής αρρενωπότητας συνθέτουν ένα σύγχρονο φιλμ νουάρ στην ελληνική επαρχία του σήμερα, κι εμείς διαβάζουμε τα λόγια του σκηνοθέτη Δημήτρη Κανελλόπουλου για την ταινία.