Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

  • Σαΐντ Ρουστάγι
  • 2022
  • 2 ώ 45 λ
  • Ιράν

Ο Ιρανός Σαΐντ Ρουστάγι αναδεικνύεται σε έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της χώρας του με ένα σαρωτικό οικογενειακό δράμα που αποκαλύπτει τα αδιέξοδα μιας βαθύτατα πατριαρχικής κοινωνίας.

Σύνοψη

Μια σαραντάχρονη γυναίκα που ζει στο ασφυκτικό περιβάλλον του πατέρα και των τεσσάρων αδερφών της προσπαθεί να ορθώσει το ανάστημά της και να βρει τρόπους για να επιβιώσει η οικογένεια από την οικονομική κρίση που μαστίζει το Ιράν.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της
Στοιχεία ταινίας

Βραβείο FIPRESCI

Φεστιβάλ Καννών

2022

Είπαν για την ταινία
4.9
/5

Είπαν για την ταινία
4.9
/5

Καταπληκτική

Υπέροχη ατμόσφαιρα, πλοκή και συναισθηματικό βάθος χαρακτήρων. Έπιασα τον εαυτό μου να συνδέεται κάθε στιγμή με την οπτική γωνία διαφορετικού χαρακτήρα. Εξαιρετική.
emma-k

13 Αυγ 2023

Πολύ καλή!

Μια ταινία για το στενό δέσιμο μιας οικογένειας σε μια παραδοσιακή κοινωνία. Πόσο μπλέκεται ο ένας στη ζωή του άλλου και πώς η απόφαση του ενός επηρεάζει τον άλλον; Πιθανές απαντήσεις σε αιώνια ερωτήμ...
manolis

08 Ιουν 2023

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ! ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.
user-3go68

05 Ιουν 2023

Αριστούργημα

Εξαιρετική πλοκή, ρεαλιστική υπόθεση, υπέροχοι ηθοποιοί. Μουσική! Σαν να μου φάνηκε πολύ κοντά στην ελληνική οικογένεια.
user-o9orwimi

04 Ιουν 2023

Παρά τη μεγάλη της διάρκεια, η ταινία δεν φλυαρεί. Αντίθετα, σου κρατάει το ενδιαφέρον ώς το τέλος, κυρίως εξαιτίας της υπέροχης Λέιλα.
tatiana-1956

04 Ιουν 2023

φοβερή!

Γενικά προϊδεάζομαι αρνητικά όταν ακούω για ταινίες με βραβεία, φοίνικες, Κάννες, Βενετίες κτλ., γιατί συνήθως έχουν «πολύ νόημα» που έλεγε κι ο Χάρρυ Κλυν. Αυτή όμως βάζει κάτω όλους τους δυτικούς κο...
mihali5p

04 Ιουν 2023

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ

Άλλον ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ από τον κορυφαίο Ιρανικό κινηματογράφο!!!
user-fomz9lpk

01 Ιουν 2023

καθηλοτικη

αμεσωτητα-σκηνοθεσια-αψωγει-ηθοποιοι-τελειει-σε-κρατα-μεχρει-το-τελευταιο-λεπτο-υπεροχει-απλα
user-w3m0d

30 Μαΐ 2023

Καθηλωτική

Μια οικογένεια σε έναν απύθμενο αγώνα μεταξύ της αποδοχής της μοίρας και του γενναίου βήματος προς τα μπρος. Η αγάπη μεταξύ των αδερφών, ο σεβασμός στο θεσμό του πατέρα και της οικογένειας πέρα από κά...
movieholicanonymous

24 Μαΐ 2023

Απλά συγκλονιστικό
partiesorg

24 Μαΐ 2023

Παρόμοιες προτάσεις

Σχετικά Journal posts

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web