Νορβηγία

Νορβηγία

  • Γιάννης Βεσλεμές
  • 2014
  • 1 ώ 13 λ
  • Ελλάδα

"Αν σταματήσω να χορεύω θα σταματήσει κι η καρδιά μου". Στα πολύχρωμα ‘80s μιας εναλλακτικής Αθήνας κάποιου παράλληλου σύμπαντος, το βαμπίρ Ζανό (ο Βαγγέλης Μουρίκης σε ένα ρόλο-γάντι) φτάνει στα έγκατα της Πάρνηθας για μια μυστηριώδη δουλειά, στην πιο εικαστικά αποστομωτική fantasy ελληνική ταινία.

Σύνοψη

1984. Ένας βρικόλακας φτάνει πρώτη φορά στην πρωτεύουσα. Φωτοφοβικός, δεινός χορευτής, καίγεται, χαραμίζεται σε μια Αθήνα που δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη, ενώ το μόνο που θέλει πραγματικά είναι ένα "ζεστό κορίτσι". Στη Ντίσκο Ζαρντόζ, ένα καταγώγιο, συναντά μια πόρνη και ένα Νορβηγό έμπορο ναρκωτικών. Μαζί τους αναλαμβάνει μια ύποπτη δουλειά που τον οδηγεί στο βουνό της Πάρνηθας, στα έγκατα της γης, στο βασίλειο του Μαθουσάλα.

Νορβηγία
Στοιχεία ταινίας

Βραβείο FIPRESCI

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

2014

Βραβείο Ίρις Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

2015

Είπαν για την ταινία
3.0
/5

Είπαν για την ταινία
3.0
/5

Μου άρεσε πολύ!!

Ελληνική ταινία με αφήγηση ενός πρωτότυπου σεναρίου για τα τοπικά μας δεδομένα. Ωραίος ο Μουρίκης όπως πάντα, κατανοητό στόρυ με καλές ερμηνείες. Προτιμώ να το ξαναδώ αντί ελληνικής "κουλτούρας"
user-p4kbj73g

16 Μαΐ 2023

Μέτριο

Μια ταινία του Βελσεμέ, μια ταινία του χαβαλέ. Δεν είναι ότι είναι κακό να κάνεις ταινία για χαβαλέ, αρκεί να έχει και ο χαβαλές πλάκα και για τους θεατές, όχι μονο για τα γούστα του σκηνοθέτη. Θα μπο...
volikos

23 Μαρ 2023

Πόσο ακόμα...

... θα σ'αγαπώ δίχως σώμα, ελληνική ταινία; Απίθανα τα σκηνικά και η φανταστική εκδοχή του Μουρίκη, αλλά το σενάριο είναι ηθελημένα ανύπαρκτο.
tserita

24 Ιαν 2023

Παρόμοιες προτάσεις

Σχετικά Journal posts

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web