Ο Άνθρωπος που Έπεσε στη Γη: Φωτογραφίες του «επισκέπτη» Ντέιβιντ Μπόουι από τα γυρίσματα

Το Cinobo παρουσιάζει το μυθικό πλέον φιλμ του Νίκολας Ρεγκ, με θέμα έναν εξωγήινο που επισκέπτεται τον πλανήτη μας και μας παρατηρεί, έχοντας τον ιδανικότερο πρωταγωνιστή που θα μπορούσε να υπάρξει.

*Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobo

Τις ημέρες που ακολούθησαν τον ξαφνικό, για εμάς τους γήινους, θάνατο του Ντέιβιντ Μπόουι, πολλοί ανά τον κόσμο μοιράστηκαν τη φράση “I’m just visting” που ακούγεται στην ταινία που είναι περισσότερο συνυφασμένη με την προσωπικότητά του, από όσες είχε συμμετέχει. Σε παράλληλη τροχιά με την αληθινή ζωή, εκφράζει την ιδιότητα του επισκέπτη στον πλανήτη μας, από όπου απορροφεί θετικά και αρνητικά μέχρι να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στα αστέρια.

Ο Νίκολας Ρεγκ είχε την εξαιρετική ιδέα (αν και ήταν η τρίτη επιλογή του) να δώσει τον ρόλο του εξωγήινου στο Ο Άνθρωπος που Έπεσε στη Γη στον Ντέιβιντ Μπόουι, με τον τελευταίο να έχει περάσει ήδη στο κοινό την περσόνα του Ziggy Stardust και να δίνει εύκολα μια σχεδόν φυσική ερμηνεία. Οι παρακάτω φωτογραφίες από τα γυρίσματα είναι τα απομεινάρια μιας πολύ αποδοτικής συνεργασίας που έδωσαν το χαρακτήρα του κλασικού στο φιλμ από νωρίς, μιας ούτως ή άλλως απαιτητικής διαλεκτικά προσθήκης στο σινεμά της επιστημονικής φαντασίας, από έναν σκηνοθέτη που δεν είχε τόσο ανάγκη τα ακριβά εφέ για να εντυπωσιάσει.

*Η ταινία «Ο Άνθρωπος που Έπεσε στη Γη» του Νίκολας Ρεγκ είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobo και αποτελεί μέρος του μεγάλου αφιερώματος στο Sci-Fi.

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

Μισοφαγωμένα γλυκά και ξεχασμένα κλειδιά: Οι «Blueberry Nights» του Γουόνγκ Καρ-Γουάι στις ΗΠΑ

Ο αγαπημένος σκηνοθέτης του Cinobo έζησε για μια χρονική στιγμή το δικό του αμερικανικό όνειρο, χαρτογραφώντας μοναδικά τη χώρα και εστιάζοντας σε μια χούφτα μοναχικών εκπεσόντων αγγέλων.

To παγκόσμιο μήνυμα του «Περσέπολις» και η χειραφέτηση των γυναικών με κάθε κόστος

Η ήδη κλασική για το είδος του animation μεταφορά του graphic novel της Μαρζάν Σατραπί στη μεγάλη οθόνη από την ίδια τη δημιουργό του, παραμένει ακόμα και σήμερα μια πανέμορφη και διαχρονικά επίκαιρη καταγγελία για την καταπίεση των γυναικών και την επαναστατική ανάγκη για δημιουργία και έκφραση.