Ο απαραίτητος για το εδώ και το τώρα του ελληνικού σινεμά «Άνθρωπος με τις Απαντήσεις»

Ένα καρτποσταλικό, καλοκαιρινό road trip από την Πάτρα στη Βαυαρία, γίνεται ταξίδι στους οικογενειακούς δεσμούς που δεν σπάνε, στους νέους έρωτες που σε επαναπροσδιορίζουν, στα απρόσμενα γυρίσματα της τύχης που σε οδηγούν ακριβώς στο σωστό σημείο. Σε όλες τις απαντήσεις.

*Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobo

Μετά τον θάνατο της γιαγιάς του, ο Βίκτωρας, ένας εικοσάχρονος πρώην πρωταθλητής καταδύσεων, αναχωρεί με το πλοίο για Ιταλία. Εκεί συναντάει τον Ματίας, έναν νεαρό, παράτολμο Γερμανό. Και οι δύο κατευθύνονται προς τη Βαυαρία, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Και οι δύο αναζητούν απαντήσεις, ο καθένας στις δικές του ερωτήσεις.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινία Στέλιος Καμμίτσης, μοιράζεται αυτά που τον οδήγησαν στις ερωτήσεις που έγιναν απαντήσεις: «O Άνθρωπος με τις Απαντήσεις είναι μια προσωπική ταινία: μετανάστης ο ίδιος, πρώην ταξιδιώτης, νυν φοβικός και μεγαλωμένος με στρατιωτική πειθαρχία από πατέρα αθλητή. Όλα αυτά ήταν και η αιτία να ξεκινήσω την αναζήτηση του ήρωα.

Ο κύριος χαρακτήρας μου είναι ένας πρώην πρωταθλητής καταδύσεων που μπορεί να μην φοβάται τα ύψη αλλά είναι γεμάτος από άλλες φοβίες. Οι καταδύσεις λειτουργούν και ως αλληγορία: το άλμα σε μια νέα ζωή, το αίσθημα της έλλειψης βαρύτητας, η εγκαταλελειμμένη άδεια πισίνα και η αναζήτηση της περασμένης δόξας.

Η ταινία δεν έχει να κάνει με απαντήσεις όπως λέει ο τίτλος. Αντίθετα, εγείρει ερωτήματα, κυρίως υπαρξιακά, καθώς ανακαλύπτουμε ξανά τον κόσμο μέσα από τα μάτια του Βίκτωρα που βγαίνει όλο και περισσότερο από τη ζώνη άνεσής του και κάνει ένα βήμα προς το άγνωστο. Η συνάντησή του με τον παράτολμο Γερμανό Ματίας θα τον οδηγήσει σε ένα ταξίδι αυτοανακάλυψης, καθώς ξεκινάει να βρίσκει τον εαυτό του στον άλλο, ενώ παράλληλα το μαγευτικό ιταλικό τοπίο και οι Άλπεις, που διασχίζουν με το αμάξι, κάνουν τους δυο χαρακτήρες να φαίνονται πολύ μικροί μπροστά στην ομορφιά και τη δόξα της φύσης που τους περιβάλλει.»

Ο Στέλιος Καμμίτσης σπούδασε κινηματογράφο στο SUNY Purchase της Νέας Υόρκης. Έχει εργαστεί με τον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο και αργότερα με τον χορογράφο Δημήτρη Παπαϊωάννου. Είναι ο ιδρυτής της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών Felony. Πριν τον Άνθρωπο με τις Απαντήσεις, σκηνοθέτησε την ταινία Κωλόπαιδα (2011) και τη μικρού μήκους Κατηφόρα (2015).

*Η ταινία «Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις» του Στέλιου Καμμίτση είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobo.

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

«Ο Τυφλός που δεν Ήθελε να Δει τον Τιτανικό» δεν μοιάζει με τίποτα που έχετε δει

Απαράμιλλο επίτευγμα κινηματογράφησης που δίνει άλλη έννοια στην ταινία δράσης, μια περιπέτεια γυρισμένη από τη σκοπιά ενός τυφλού ανθρώπου με πείσμα ικανό να αλλάξει τη μοίρα του δικού του Τιτανικού, να προσπεράσει τα παγόβουνα και να οδηγηθεί στη λύτρωση, πλάι στη δική του αγαπημένη.

Food & Cinema: Γιατί το σινεμά περνά από το στομάχι

Η συλλογή Food & Cinema του Cinobo, μας ανοίγει την όρεξη συγκεντρώνοντας 13 ταινίες με θέμα ένα γεύμα, ένα πιάτο, μια κουζίνα, ένα ταξίδι γαστρονομίας, που εξετάζουν τη σχέση του σινεμά με το φαγητό από κάθε πλευρά και σε κάθε στάδιο.