Ο γοητευτικά επικίνδυνος κόσμος της Ελίνας Ψύκου

Μπορεί με την ίδια ευκολία να εξαφανίζει και να βρίσκει πρόσωπα και καταστάσεις, συγγενείς μεταξύ τους αλλά και πάλι όχι μόνο. Επαναφευρίσκοντας ένα αφηγηματικό είδος σινεμά που σαν να έλειπε από χρόνια, η Ελίνα Ψύκου συστήθηκε με την Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά, τοποθετώντας έναν υπέροχο Χρήστο Στέργιογλου σε μια «αναγκαία» ιστορία εξαφάνισης κι ύστερα έφερε κοντά τον Γιο της Σοφίας με τη μητέρα του.

Ελίνα Ψύκου

Δυο φαινομενικά «άλλες» αφηγήσεις, σαν παραμύθια κι οι δυο, που είχαν αρχή, μέση και τέλος, με αυτή ακριβώς τη σειρά, μόνο που κανείς από τους ήρωές της δεν ήξερε το τέλος. Βγάζοντάς τους από τον ίσιο δρόμο, και επιλέγοντας για εκείνους το μονοπάτι της έκθεσης μέσα από την απομόνωση, η Ελίνα Ψύκου αφηγείται τόσο ιδεατά τις ιστορίες της, όσο εύκολα ζωντανεύουν τα παραμύθια μιας αλλοτινής εποχής, που βρίσκονται κρυμμένα κάπου σε ένα διαμέρισμα απέναντι από το Πεδίο του Άρεως ή σε ένα ερημικό ξενοδοχείο στην άκρη του πουθενά, που έχει βαλτωμένα νερά στη πισίνα του.
Πιάνοντας από το χέρι τους ήρωές της και έχοντας εμπιστοσύνη στις προθέσεις τους, ο κόσμος που μεγαλώνουν είναι ένας κόσμος άλλος, παράλληλος, που μπορείς να κρυφοκοιτάξεις μέσα του. Και μπορείς να βρεις γνώριμα δωμάτια. Σίγουρα θα βρεις.

Βραβευμένη τόσο για την Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά, που συνοδεύτηκε από την πιο έξυπνη διαφημιστική καμπάνια της πρόσφατης μνήμης, που ήθελε τον διάσημο τηλεπαρουσιαστή Αντώνη Παρασκευά να συνομιλεί με πασίγνωστα πρόσωπα της ελληνικής showbiz, λίγο πριν σκηνοθετήσει την εξαφάνισή του, αλλά και για τον Γιο της Σοφίας, που ξεκίνησε την καριέρα του στα βραβεία με εκείνο του φεστιβάλ της Tribeca, δια χειρός Γουίλεμ Νταφόε, πριν αλώσει τα εδώ βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, για την ιστορία του μικρού Μίσα που έρχεται στην Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων από τη Ρωσία για να βρει τη μητέρα του, που συγκατοικεί πλέον με έναν ηλικιωμένο άντρα, που θα γοητευτεί στην ιδέα να γίνει ένας άλλος πατέρας του, η Ελίνα Ψύκου είναι εδώ και τώρα παρούσα στις σελίδες που γράφονται για το εδώ και τώρα νέο ελληνικό σινεμά.

Οι ταινίες “Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά” και “Ο Γιος της Σοφίας” της Ελίνας Ψύκου είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo.

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Πρόσφατα άρθρα

Αληθινές Ιστορίες

Στην κατηγορία «Αληθινές Ιστορίες» του Cinobo δες ταινίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα τόσο κινηματογραφικά που απαθανατίστηκαν για πάντα στη μεγάλη οθόνη. Γιατί η πραγματικότητα πολλές φορές ξεπερνά κάθε φαντασία.