Ο Κωνσταντίνος Σταρίδας και η κομμένη σκηνή του Runaway Day του Δημήτρη Μπαβέλλα

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Runaway Day Δημήτρης Μπαβέλλας, μας χαρίζει μια σκηνή της ταινίας, η οποία δημοσιεύεται για πρώτη φορά…

*Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobo

Αναπαραγωγή Βίντεο

«Σε μια κομμένη σκηνή της ταινίας ο Ιωσήφ (Κωνσταντίνος Σταρίδας) ακολουθώντας τα ίχνη των δύο «φυγάδων», φτάνει στο βενζινάδικο όπου ο χαρακτήρας του «νοικοκυραίου» υπαλλήλου (Νίκος Γιαννίκας) του εξιστορεί το επεισόδιο που παρεξηγημένα θεώρησε ως απόπειρα ληστείας. Ο υπάλληλος σκουπίζοντας βρίσκει ανάμεσα στα σπασμένα την ταυτότητα του Λουκά Τσιτσάνη (Μάκη Παπαδημητρίου) που μαζί με την Εύα (Εύα Βόγλη) είναι δύο από τα εκατομμύρια Αθηναίων που τρέπονται μαζικά σε φυγή.

Ο Σκηνοθέτης και οι Παραγωγοί της ταινίας αφιερώνουν το απόσπασμα στη μνήμη του Κωνσταντίνου Σταρίδα που έφυγε από τη ζωή στις 7 Οκτωβρίου 2016.»

Runaway Day | Η Μαρία και ο Λουκάς αποφασίζουν να τραπούν σε φυγή από τα σπίτια τους, αντιμέτωποι με τα προσωπικά τους προβλήματα: η Μαρία είναι εγκλωβισμένη σε ένα γάμο με το νεόπλουτο Δημήτρη μεγαλώνοντας τα δύο παιδιά τους, κι ο Λουκάς είναι άνεργος, πνιγμένος στα χρέη και φροντίζει παράλληλα την άρρωστη μητέρα του. Δραπετεύοντας από τις προσωπικές τους φυλακές αρχίζουν μία περιπλάνηση στη σύγχρονη Αθήνα, εξερευνώντας την πόλη από την αρχή. Αναλώνονται σε μια σειρά από μικρές και μεγάλες παρανομίες, την ώρα που διάφοροι άνθρωποι βρίσκονται στο κατόπι τους: δύο αστυνομικοί αναζητούν τη Μαρία, ένας μυστηριώδης άνδρας ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τον Λουκά. Όλα αυτά, ενώ μία αλλόκοτη επιδημία εξαπλώνεται στην πόλη, μία επιδημία που οδηγεί μαζικά όλο και περισσότερους ανθρώπους να παρατήσουν στη μέση ό,τι κάνουν και να τραπούν σε φυγή.

Όταν η πανδημία δεν είναι παρά η αποσύνθεση της σύγχρονης Αθήνας. Η παράδοση των b-movies συναντά τη νεοελληνική απόγνωση και την κατάρρευση του Δυτικού πολιτισμού, σε ένα εντυπωσιακό μεγάλου μήκους ντεμπούτο με πρωταγωνιστές τους Μαρία Σκουλά, Μάκη Παπαδημητρίου και Ερρίκο Λίτση εν μέσω ασπρόμαυρης υπαρξιακής αγωνίας.

Η ταινία Runaway Day του Δημήτρη Μπαβέλλα είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobo.

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

Ο Μελέτης Μοίρας μοιράζεται μαζί μας τη συλλογή του με εξώφυλλα της θρυλική «Βαβέλ»

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Βαβέλ: Από τη Σιωπή στην Έκρηξη» που στριμάρει στο Cinobo, ο σκηνοθέτης Μελέτης Μοίρας μάς «δάνεισε» τη συλλογή του με τεύχη του ιστορικού περιοδικού, και μοιράστηκε μαζί μας μικρές ιστορίες πίσω από την ταινία.

Μισοφαγωμένα γλυκά και ξεχασμένα κλειδιά: Οι «Blueberry Nights» του Γουόνγκ Καρ-Γουάι στις ΗΠΑ

Ο αγαπημένος σκηνοθέτης του Cinobo έζησε για μια χρονική στιγμή το δικό του αμερικανικό όνειρο, χαρτογραφώντας μοναδικά τη χώρα και εστιάζοντας σε μια χούφτα μοναχικών εκπεσόντων αγγέλων.