Ο Πάνος Βλάχος μάς μιλά για το ντοκιμαντέρ του «7 Λεπτά Ψυχής»

Στο νέο βίντεο των Cinobo Extras, ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ «7 Λεπτά Ψυχής» Πάνος Βλάχος, μοιράζεται μαζί μας τις αναμνήσεις του από τα γυρίσματα και την προσωπική του εμπειρία από την πλευρά του δημιουργού, αλλά και του δρομέα.

*Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobo

Το 2020 ο Πάνος Βλάχος έγραψε και σκηνοθέτησε ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ, με θέμα τον θρίαμβο του Σπύρου Λούη στον Μαραθώνιο του 1896. Σήμερα, τον συναντάμε και μας μιλά για όλα όσα τον οδήγησαν σε αυτό.

Ο πρώτος του μαραθώνιος, το αίσθημα του τερματισμού, η ελευθερία της δημιουργίας που λειτουργεί λυτρωτικά, και φυσικά ο Σπύρος Λούης και το ντοκιμαντέρ-ερωτική επιστολή στον Μαραθώνιο, το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει “ανθρωπιστικό” και όχι “αθλητικό”.

Γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο θέμα για την πρώτη του ταινία; Τι σχόλια δέχτηκε από το κοινό; Τι σχεδιάζει για το μέλλον; Μπορούν 7 λεπτά ψυχής να αλλάξουν την ιστορία;

Λίγα λόγια για την ταινία

Στους πρώτους μοντέρνους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 στην Αθήνα, σημειώθηκε ένα από τα πιο θρυλικά κατορθώματα στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο Σπύρος Λούης βγήκε νικητής του πρώτου επίσημου αγώνα Μαραθωνίου, αφήνοντας τους πάντες άφωνους και προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού, εντός και εκτός Ελλάδας. Πως όμως ένας άσημος νερουλάς από το Μαρούσι, που δεν είχε ποτέ ξανά συμμετάσχει σε κάποιον αθλητικό αγώνα, πέτυχε ένα τέτοιο ασύλληπτο ρεκόρ; Ο Πάνος Βλάχος διερευνά τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στο κατόρθωμα του Σπύρου Λούη, δοκιμάζει τον ίδιο του τον εαυτό σε αυτές και ρίχνει φως στους αφανείς ήρωες και στον πιο αμφιλεγόμενο Μαραθώνιο μέχρι σήμερα.

Η ταινία «7 Λεπτά Ψυχής» του Πάνου Βλάχου είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobo.

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

«Ξεσφίγγοντας τις Γροθιές» από την ασφυκτική λαβή της πατριαρχίας

Η ανερχόμενη σκηνοθέτις Κίρα Κοβαλένκο μάς μιλά για την ταινία της που αποτέλεσε την πρόταση της Ρωσίας για τα Όσκαρ του 2022, αφού προηγουμένως τιμήθηκε με το Βραβείο της επιτροπής στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα των Καννών. Από τους παραγωγούς του Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ (Λεβιάθαν, Χωρίς Αγάπη).