Η Μικρή μας Αδελφή

Η Μικρή μας Αδελφή

  • Χιροκάζου Κόρε-Έντα
  • 2015
  • 2 ώ 7 λ
  • Ιαπωνία

Ένα ακόμα γενναιόδωρο κομμάτι από το βαθύτατα ανθρώπινο σινεμά του Χιροκάζου Κορε-Έντα, που ψιθυρίζει μειλίχια όλες τις μεγάλες αλήθειες της ζωής μέσα από μικρές, αλλά σπουδαίες στιγμές ανείπωτης ευαισθησίας και λυρισμού.

Σύνοψη

Τρεις αδελφές ζουν στο σπίτι της πεθαμένης γιαγιάς τους. Ζουν μαζί από τότε που ο πατέρας τους τις εγκατέλειψε και η μητέρα τους τον μιμήθηκε. H μεγαλύτερη αδελφή είναι νοσοκόμα κι έχει πάρει ρόλο μητέρας για τις δύο αδελφές της. Όταν μαθαίνουν για τον θάνατο του πατέρα τους, πηγαίνουν στην κηδεία με μισή καρδιά, εκεί όμως συναντούν την ετεροθαλή έφηβη αδελφή τους. Την αγαπούν αμέσως κι όταν καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη μάνα της, την προσκαλούν να μείνει μαζί τους.

Η Μικρή μας Αδελφή
Στοιχεία ταινίας
Γλώσσα
Υπότιτλοι
Καταλληλότητα
Κ-12

Επίσημη Συμμετοχή

Φεστιβάλ Καννών

2015

Βραβείο Κοινού

Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν

2015

Είπαν για την ταινία
4.3
/5

Είπαν για την ταινία
4.3
/5

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ

Όπως όλες οι ταινίες του Χιροκάζου Κόρε Έντα, βλέπεται ή μάλλον πίνεται αχόρταγα, σαν δροσερό νεράκι κάτω από σκιερά πλάτάνια, σαν όαση μέσα στον καύσωνα της βαρβαρότητας και χυδαιότητας που επικρατε...
Γλυκύτατη και τρυφερή. Μου έλειψε η αδερφή μου, και αυτή η ατράνταχτη θαλπωρή γυναικείας ενότητας μέσα από την κοινή καθημερινότητα ενός κοινού σπιτιού. Επίσης όλο τρώνε (και καλά κάνουν).
movieholicanonymous

15 Φεβ 2023

Βαθύτατα ανθρώπινη και συγκινητική ταινία, την ξεκίνησα χωρίς προσδοκίες θεωρώντας την ''κοριτσίστικη'' και κατέληξε να με αγγίξει βαθιά. Από τότε την προτείνω παντού, βρίσκει τη μαγεία μέσα στα απλά ...
thanosg

26 Δεκ 2022

Παρόμοιες προτάσεις

Σχετικά Journal posts

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web