To μεθυστικά νεανικό «Πρόσω Ολοταχώς» φέρνει μαζί του το καλοκαίρι

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Η ταινία που βρέθηκε στην 10άδα των ταινιών της χρονιάς των Cahiers du Cinema, προβάλλεται πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει κάτι από τα κινηματογραφικά καλοκαίρια του Ρομέρ.

*Οι ταινίες του φεστιβάλ είναι διαθέσιμες για streaming αποκλειστικά στο Cinobo

Η παγκόσμια γιορτή του γαλλόφωνου σινεμά είναι εδώ! Το φεστιβάλ γαλλόφωνου κινηματογράφου My French Film Festival της UniFrance επιστρέφει για 12η χρονιά online και φιλοξενείται για πρώτη φορά με ελληνικό υποτιτλισμό στη streaming πλατφόρμα του Cinobo. Οι 30 νέες και ακυκλοφόρητες στην Ελλάδα ταινίες Α’ προβολής, θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα του Cinobo για 30 ημέρες, από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 14 Φεβρουαρίου, με ελληνικούς, αγγλικούς και γαλλικούς υπότιτλους.

Μάθε τα πάντα εδώ.

Καλοκαίρι, στη γαλλική εξοχή. Τρεις νέοι ταξιδεύουν με ένα αμάξι, δεν είναι όλοι φίλοι μεταξύ τους, ούτε έχουν όλοι τους κοινό σκοπό, όμως ξέρετε τι λένε – σημασία έχει το ταξίδι. Ή, στην προκειμένη περίπτωση, σημασία έχει η κατασκήνωση στην οποία καταλήγεις όταν το αμάξι παραδώσει το πνεύμα κι εσύ αναγκαστικά ξεμένεις χωρίς να το έχεις υπολογίσει.

Ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε ο Ερίκ Ρομέρ, ο Γκιγιόμ Μπρακ σκηνοθετεί μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή ιστορία με ήρωες που κινούνται φαινομενικά στο ίδιο σημείο αλλά που έρχονται με έναν απρόσμενο τρόπο αντιμέτωποι με όσα τους κρατούν πίσω. Κινούμενοι από τις ορμές και τα νεανικά τους θέλω, αναγκάζονται να επικοινωνήσουν και να κινηθούν με τρόπους που λίγες μέρες νωρίτερα ούτε που φαντάζονταν. Τι επιφυλάσσει γι’αυτούς η μοίρα αυτού του καλοκαιριού;

Όταν το αμάξι χαλάσει, η παρέα θα κολλήσει για μερικές μέρες σε μια κατασκήνωση. Ο Φελίξ θα προσεγγίσει την Αλμά, αλλά όλοι ξέρουμε τι λένε για τις μεγάλες εκπλήξεις. Ο Σερίφ θα βρει εκεί μια συναισθηματική πρόκληση που ίσως τον πάει για πρώτη φορά παραπέρα. Κι ο Έντουαρντ θα επιτρέψει στον εαυτό του να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα από μια αφήγηση μικρών, χαλαρών επεισοδίων δίχως μεγάλες συγκρούσεις και δίχως αγκίστρωση σε αυστηρές δομές πλοκής. Παρά με την κάμερα του Μπρακ να ακολουθεί τα σώματα των ηρώων και των ηρωίδων του καθώς μαθαίνουν να επικοινωνούν και συνυπάρχουν μεταξύ τους, με σιωπές, με βλέμματα, με ρυθμό, κάτω από τον εκτυφλωτικό ήλιο ή κάτω από το απαλό σκοτάδι που τους κάνει να δουν τα πάντα με άλλες αποχρώσεις.

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου και μια θέση στη δεκάδα του 2021 των Cahiers du Cinema για μια ταινία που δεν νιώθει ποτέ την ανάγκη να επιτεθεί στον θεατή ή να βροντοφωνάξει τις θέσεις της, παρά να μας προσκαλέσει σε μια διαδρομή γεμάτη vibes, σε αμήχανες συναντήσεις και σε αξιολάτρευτα άτσαλα καραόκε. Είναι, απλά, το καλοκαίρι.

Αναπαραγωγή Βίντεο

*Το 12ο My French Film Festival στριμάρει στο Cinobo με ελληνικούς από τις 14 Ιανουαρίου ως τις 14 Φεβρουαρίου. Όλο το πρόγραμμα εδώ.

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Πρόσφατα άρθρα

Όταν το Σινεμά συναντά τη Μαγειρική

Μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία του στις κινηματογραφικές αίθουσες, το καταιγιστικό «Σημείο Βρασμού» (δες εδώ) προστέθηκε την προηγούμενη βδομάδα αποκλειστικά στην πλατφόρμα του Cinobo και με αυτή την αφορμή θυμόμαστε 5 ακόμα ταινίες όπου η μαγεία του κινηματογράφου συνάντησε αυτή της γαστρονομίας.