Το καλοκαίρι του Cinobo | Summer Cinema at Home

Περισσότερο από άλλες εποχές, τα τελευταία χρόνια έχει πληθύνει η συζήτηση γύρω από τί ακριβώς μπορεί να θεωρείται ως το ιδανικό φιλμ για θερινό σινεμά. Με την ίδια τη φύση του χώρου να παραπέμπει ευθέως στη νοσταλγία και στις παιδικές αναμνήσεις, δεν είναι λίγοι αυτοί που παραδέχονται πως η επίσκεψη σε αυτόν είναι αυτοσκοπός, μαζί με τη συνοδεία αναψυκτικού-μπύρας-κοκτέιλ, ανεξαρτήτως επιλογής ταινίας που παίζεται. Άλλοι πάλι αναζητούν την επιστροφή σε κλασικά φιλμ (γι’ αυτό και αυτά ξαναβγαίνουν) ή και χαλαρές ευρωπαϊκές, κυρίως, κωμωδίες που μας ζητούν να τις κρίνουμε με επιείκια γιατί τέλος πάντων «καλοκαίρι είναι».

Αντιστοίχως δεν υπάρχει τεράστια διαφορά στον τρόπο επιλογής ταινίας στο σπίτι, με συνοδεία παρέας ή όχι, καθώς το ζητούμενο είναι η νοητή απόδραση μετά από μια δύσκολη και ζεστή μέρα. Το λάπτοπ μεταφέρεται ευκολότερα από την τηλεόραση στο μπαλκόνι και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει (και) εργαλείο βραδινής ψυχαγωγίας στο θέρος, πλάι σε ένα πλαστικό τραπέζι που μετατρέπεται σε επιτόπιο μπαρ ανάλογα με τη φαντασία του καθενός. Και κάπου εκεί μπαίνει το αφιέρωμα Summer Cinema at Home.

Το Cinobo προτείνει 13 ταινίες από τη συλλογή του που θα αποτελούσαν ιδανική παρέα για ένα καλοκαιρινό βράδυ, με κύριο γνώμονα αυτή ακριβώς την ανάγκη της απόδρασης που μπορεί να εκφραστεί ποικιλοτρόπως μέσα από το σινεμά. Η ακαταμάχητη γοητεία της Όντρεϊ Χέπμπορν, η ποπ πλευρά των αδερφών Ντενέβ, ο περίπατος των Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί στη Μεσσηνία, οι ανομολόγητοι έρωτες γύρω από μια πισίνα στο A Bigger Splash του Γκουαντανίνο, το μεγάλο ταξίδι μιας καμηλοπάρδαλης και η ρομαντική κομεντί του σήμερα στους δρόμους της Αθήνας. Εικόνες που δροσίζουν, λειτουργούν ως διακοπές, προσφέρουν ανεμελιά, γεμίζουν μπαταρίες.

Βάλτε κοκτέιλ και πατήστε play.

Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα