Το Τετράγωνο

Το Τετράγωνο

  • Ρούμπεν Έστλουντ
  • 2017
  • 2 ώ 31 λ
  • Σουηδία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, ΗΠΑ

Πώς μιλάει η τέχνη για την τέχνη; Ο Έστλουντ κερδίζει τον πρώτο του Χρυσό Φοίνικα ακροβατώντας ανάμεσα σε σουρεαλισμό, σάτιρα και σωματική κωμωδία ακολουθώντας τα ηθικά και επαγγελματικά διλήμματα ενός διευθυντή μουσείου που στήνει ένα αμφιλεγόμενο νέο έκθεμα και πυροδοτεί τεράστιες αντιδράσεις.

Σύνοψη

Ο ευφυής και ωραίος επιμελητής ενός μουσείου σύγχρονης τέχνης είναι διαζευγμένος, αφοσιωμένος πατέρας δύο παιδιών, οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο και υποστηρίζει κοινωφελείς οργανισμούς. Η νέα έκθεση που επιμελείται είναι μια εγκατάσταση που προσκαλεί τους περαστικούς στον αλτρουισμό, υπενθυμίζοντας την ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο. Μετά την κλοπή του κινητού του, ο επιμελητής μπλέκεται σε ντροπιαστικές καταστάσεις. Και εκείνος, αλλά και το ίδιο το μουσείο, οδηγούνται σε υπαρξιακή κρίση.

Το Τετράγωνο
Στοιχεία ταινίας

Υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Βραβεία Όσκαρ

2018

Χρυσός Φοίνικας

Φεστιβάλ Καννών

2017

Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας

Βραβεία Γκόγια

2018

Είπαν για την ταινία
1.7
/5

Είπαν για την ταινία
1.7
/5

η υποκρισία των «κοινωνικά ευαίσθητων» καριεριστών καλλιτεχνών

Θα της έβαζα 2 αστέρια, γιατί ούτε σπουδαία σκηνοθεσία έχει ούτε ενδιαφέροντες χαρακτήρες και ερμηνείες να τους υποστηρίξουν. Αυτό που έχει είναι ιδιόρρυθμο και αρκετά πρωτότυπο σενάριο που περνάει μ...
mihali5p

29 Μαΐ 2023

βαρέθηκα...

όταν θα σου μιλάνε για φοίνικες να είσαι προετοιμασμένος να φας βατόμουρα. με κάτι τέτοιες ταινίες απορείς με αυτά τα βύσματα. παντού μπαίνουν?
kotis

21 Μαρ 2023

Μία ταινία που αποπειράται να στηλιτεύσει το δήθεν του σύγχρονου κόσμου της τέχνης, και κατ' επέκταση, τον πανταχού παρόντα καθωσπρεπισμό της βορειοευρωπαϊκής κουλτούρας, η οποία επεφρασμένη από την α...
konstantinos-s

13 Ιαν 2023

Παρόμοιες προτάσεις

Σχετικά Journal posts

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web