Ο Θέμης Καραμουρατίδης για τη μουσική στο “Ουζερί Τσιτσάνης”

Ο ταλαντούχος συνθέτης παρέδωσε ένα ζηλευτό soundtrack για την ταινία του Μανούσου Μανουσάκη “Ουζερί Τσιτσάνης” και μας μιλάει για τον τρόπο που εργάστηκε πάνω σε αυτό, γράφοντας πρωτότυπες μουσικές και ενορχηστρώνοντας εκ νέου τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη.

Ουζερί Τσιτσάνης Cinobo

Κάνοντας τα πρώτα του βήματα στη Δεύτερη Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, του Παρασκευά Καρασούλου, σχεδόν δεκαπέντε χρόνια πίσω, ο Θέμης Καραμουρατίδης θεωρείται πια ο πλέον άξιος εκπρόσωπος μια νέας γενιάς δημιουργών που αφουγκράζεται το γύρω γύρω και το μεταμορφώνει σε τραγούδια.

Με συμμετοχές του σε δίσκους της Νατάσσας Μποφίλιου, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, του Μάριου Φραγκούλη, της Τάνιας Τσανακλίδου, του Σωκράτη Μάλαμα, του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και της Ελεωνόρας Ζουγανελη, μεταξύ άλλων και γράφοντας μουσική για το θέατρο (Αν Αργήσω Κοιμήσου, Απλή Μετάβαση, Ουρανία, και άλλα), ο πολυσχιδής τραγουδοποιός έγραψε και μουσική για το σινεμά.

Ευτυχής πρώτη συγκυρία να καταπιαστεί με τις μελωδίες ενός στιβαρού κεφαλαίου στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, όταν ο Μανούσος Μανουσάκης μετέφερε το μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη στο σινεμά, για τον έρωτα ενός χριστιανού και μιας Εβραίας στη Θεσσαλονίκη των αρχών του ’40, με το Χάρη Φραγκούλη και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου. Όλα αυτά στο Ουζερί Τσιτσάνης, όπου ο Θέμης Καραμουρατίδης ψυχογράφησε μια ολόκληρη σκληρή σελίδα της πρόσφατης μνήμης και την άπλωσε σε πρωτότυπες μουσικές και καινούργιες ενορχηστρώσεις κλασικών τραγουδιών, παραδίδοντας ένα ζηλευτό soundtrack.

Η ταινία “Ουζερί Τσιτσάνης” του Μανούσου Μανουσάκη είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobo.

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Πρόσφατα άρθρα

Ένα Αστέρι Γεννιέται

Στο σύμπαν τα αστέρια γεννιούνται με μια έκρηξη. Στο σινεμά με ένα ρόλο. Ερμηνείες που έμειναν αξέχαστες, που μετέτρεψαν τους άγνωστους μέχρι τότε ηθοποιούς σε περιζήτητες φίρμες, που έγιναν η αρχή για μεγαλειώδεις και πολυβραβευμένες καριέρες. Μια συλλογή για όσους θέλουν να δουν τους αγαπημένους τους ηθοποιούς στα γεννοφάσκια τους.