Η εβδομάδα στο Cinobo: Το αριστουργηματικό «Περσέπολις» και «Οι Νύχτες μου Μακριά σου» του Γουόνγκ Καρ-Γουάι

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 21 ως 27 Νοεμβρίου.

Η αγγλόφωνη απόπειρα του Γουόνγκ Καρ-Γουάι, το «Οι Νύχτες μου Μακριά σου» με τον Τζουντ Λο και τη Νόρα Τζόουνς, έρχεται στο Cinobo για να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο την μεγαλύτερη online βιβλιοθήκη τίτλων του σπουδαίου auteur.

Την ψηφιακή του πρεμιέρα κάνει ο «Άνθρωπος με τις Απαντήσεις» του Στέλιου Καμμίτση, ένα (συν)αισθηματικό road movie φτιαγμένο με μεράκι και με μεγάλη καρδιά.

Μαζί, στο Cinobo έρχεται και το κλασικό πια δραματικό φιλμ κινουμένων σχεδίων «Περσέπολις», βασισμένο στο εμβληματικό κόμικ της Μαρζάν Σατραπί.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Cinobo Exclusives

Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις (The Man with the Answers)
Στέλιος Καμμίτσης

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Στέλιου Καμμίτση είναι ένα γλυκύτατο και συναισθηματικά αφοπλιστικό queer road movie, μια ταινία απαραίτητη για το εδώ και το τώρα του σύγχρονου ελληνικού σινεμά.

Από τις 22 Νοεμβρίου στο Cinobo

New in Cinobo

Οι Νύχτες μου Μακριά σου (My Blueberry Nights)
Γουόνγκ Καρ-Γουάι

Στο μοναδικό μέχρι σήμερα κινηματογραφικό ταξίδι του εκτός των συνόρων της χώρας του, ο υπέροχος Γουόνγκ Καρ-Γουάι ανακαλύπτει τη δική του Αμερική, χαρτογραφώντας με το δικό του απαράμιλλο τρόπο πανέμορφα συναισθηματικά τοπία μοναξιάς κι ερωτικής επιθυμίας.

Από τις 24 Νοεμβρίου στο Cinobo

Περσέπολις (Persepolis)
Μαρζάν Σατραπί

Η ήδη κλασική για το είδος του animation μεταφορά του graphic novel της Μαρζάν Σατραπί στη μεγάλη οθόνη από την ίδια τη δημιουργό του, παραμένει ακόμα και σήμερα μια πανέμορφη και διαχρονικά επίκαιρη καταγγελία για την καταπίεση των γυναικών και την επαναστατική ανάγκη για δημιουργία και έκφραση.

Από τις 25 Νοεμβρίου στο Cinobo

Checklist εβδομάδας

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

«Ο Τυφλός που δεν Ήθελε να Δει τον Τιτανικό» δεν μοιάζει με τίποτα που έχετε δει

Απαράμιλλο επίτευγμα κινηματογράφησης που δίνει άλλη έννοια στην ταινία δράσης, μια περιπέτεια γυρισμένη από τη σκοπιά ενός τυφλού ανθρώπου με πείσμα ικανό να αλλάξει τη μοίρα του δικού του Τιτανικού, να προσπεράσει τα παγόβουνα και να οδηγηθεί στη λύτρωση, πλάι στη δική του αγαπημένη.

Food & Cinema: Γιατί το σινεμά περνά από το στομάχι

Η συλλογή Food & Cinema του Cinobo, μας ανοίγει την όρεξη συγκεντρώνοντας 13 ταινίες με θέμα ένα γεύμα, ένα πιάτο, μια κουζίνα, ένα ταξίδι γαστρονομίας, που εξετάζουν τη σχέση του σινεμά με το φαγητό από κάθε πλευρά και σε κάθε στάδιο.