Η εβδομάδα στο Cinobo: Το υπέροχο «Τρυφερέ μου Ταυρομάχε» και το βραβευμένο στις Κάννες «Καπερναούμ»

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 8 ως 14 Νοεμβρίου.

Ένα από τα πιο συγκινητικά και συνάμα πολιτικά δράματα της χρονιάς έρχεται αποκλειστικά στο Cinobo αυτή την εβδομάδα. Το «Τρυφερέ μου Ταυρομάχε» ακολουθεί τη συνάντηση ενός νεαρού επαναστάτη με μια ηλικιωμένη τρανς στη Χιλή του 1986, σε μια ταινία που κέρδισε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Μαζί, ερχεται το βραβευμένο στις Κάννες κοινωνικό δράμα «Καπερναούμ» της Ναντίν Λαμπακί και το συγκλονιστικό αντιπολεμικό φιλμ «Διασταυρούμενες Τροχιές» με βραβείο στο Σάντανς.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Cinobo Exclusives

Τρυφερέ μου Ταυρομάχε (My Tender Matador)
Ροντρίγκο Σεπούλβεδα
Αναπαραγωγή Βίντεο

H παράδοξη συνάντηση ενός νεαρού επαναστάτη με μια ηλικιωμένη τρανς στη Χιλή του 1986 θα αλλάξει τις ζωές τους με τρόπους που κανείς από τους δύο δεν είχε φανταστεί. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και (ακόμα) ένα ρεσιτάλ ερμηνείας του Αλφρέντο Κάστρο σε μια ανέλπιστα τρυφερή και συγκινητική ταινία από τη Χιλή, που προσεγγίζει το σκοτεινό παρελθόν της χώρας για να μιλήσει για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και την αγάπη.

Από τις 9 Νοεμβρίου στο Cinobo

New in Cinobo

Καπερναούμ (Capernaum)
Ναντίν Λαμπακί
Αναπαραγωγή Βίντεο

Ένα μικρό αγόρι αποφασίζει να κάνει τη δική του επανάσταση ενάντια στη φτώχεια και τις οικογενειακές κακουχίες, μέσα στην αποπνικτική και αδιέξοδη πραγματικότητα του σύγχρονου Λιβάνου. Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών και υποψηφιότητα για Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για το νεορεαλιστικό δράμα της Ναντίν Λαμπακί που δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Από τις 8 Νοεμβρίου στο Cinobo

Διασταυρούμενες Ζωές (Circles)
Σρνταν Γκολούμποβιτς
Αναπαραγωγή Βίντεο

Πέντε άνθρωποι επηρεάζονται από μια τραγική ηρωική πράξη. 12 χρόνια αργότερα, ο καθένας από αυτούς θα πρέπει να αντιμετωπίσει το παρελθόν, μέσα από την κρίση των άλλων. Θα ξεπεράσουν την ενοχή, την απογοήτευση, την επιθυμία για εκδίκηση; Θα κάνουν το σωστό πράγμα, με κάθε κόστος; Ο πόλεμος δεν τελειώνει με μια ανακοίνωση για τους ανθρώπους που τον έζησαν. Τον κουβαλούν σε όλη τους τη ζωή και παγιδεύονται από τη μοίρα, όπως σε αυτή την αληθινή ιστορία κάποτε εχθρών και τώρα συνεπιβατών σε μια νέα ζωή. Από τον Σρνταν Γκολούμποβιτς της εξαιρετικής «Παγίδας».

Από τις 12 Νοεμβρίου στο Cinobo

Checklist εβδομάδας

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Πρόσφατα άρθρα

The British are coming: Ταξίδια στη Μεσόγειο με Γουιντερμπότομ, Κούγκαν και Μπράιντον

Το Cinobo παρουσιάζει τα μεσογειακά οδοιπορικά της κινηματογραφικής σειράς ταινιών του Μάικλ Γουιντερμπότομ με πρωταγωνιστές δυο από τους γνωστότερους σύγχρονους βρετανούς κωμικούς σε αυτοσχεδιαστικό και γαστρονομικό οίστρο.