Η εβδομάδα στο Cinobo: Ο θρίαμβος του «Γιοσέπ» κι ένα αφιέρωμα στον Τόμας Βίντερμπεργκ

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 1 ως 7 Φεβρουαρίου.
Γιοσέπ

Μια από τις μεγάλες exclusive ταινίες του Cinobo έρχεται στην πλατφόρμα στο ξεκίνημα του Φλεβάρη, με το ήδη βραβευμένο «Γιοσέπ» να παρουσιάζει μια από τις ομορφότερες animation προτάσεις της χρονιάς στην υπηρεσία ενός καθηλωτικού βιογραφικού πορτρέτου με έντονες πολιτικές προεκτάσεις. Μια μέρα νωρίτερα, ο μήνας ανοίγει με το δυνατό δράμα «Ένα Όμορφο Αγόρι» όπου ο Στιβ Καρέλ συναντά τον Τιμοτέ Σαλαμέ.

Ακόμα, καθώς το «Another Round» με τον Μαντς Μίκελσεν συζητιέται και χτίζει φόρα προς τα Όσκαρ, το Cinobo φέρνει στους συνδρομητές δύο από τις σημαντικότερες ταινίες της καριέρας του σκηνοθέτη Τόμας Βίντερμπεργκ. H «Οικογενειακή Γιορτή» («Festen / Celebration») εκκίνησε το Δόγμα ‘95 δημιουργώντας σοκ στα ‘90s, ενώ στο «Submarino» ο Δανός σκηνοθέτης επιστρέφει σε αναζήτηση οικογενειακών τραυμάτων πάνω από μια δεκαετία μετά. (Στο Cinobo είναι επίσης διαθέσιμη η ταινία του, «Το Κοινόβιο».)

Cinobo Πρεμιέρες

Γιοσέπ (Josep)

Φεβρουάριος 1939. Η Γαλλική κυβέρνηση κατακλύζεται από Ισπανούς που αποδρούν από τη δικτατορία του Φράνκο και η λύση που βρίσκει είναι να τους συσσωρεύσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου οι πρόσφυγες δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να χτίσουν τους δικούς τους στρατώνες, να τρέφονται με τα άλογα που τους μετέφεραν έξω από τη χώρα τους, και να πεθάνουν ανά εκατοντάδες λόγω της έλλειψης υγιεινής και νερού. Σε ένα από αυτά τα στρατόπεδα, δύο άνδρες, χωρισμένοι από τα συρματοπλέγματα, θα γίνουν φίλοι μεταξύ τους. Ο ένας είναι αστυνομικός, ο άλλος είναι ο Γιοσέπ Μπαρτολί, σχεδιαστής αλλά και μαχητής κατά του Φράνκο.

Μια συγκλονιστική animation καταγραφή μιας διαδρομής ελπίδας μακριά από την Ισπανία του Φράνκο, που οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε ένα άλλο αδιέξοδο. Όταν το πανέμορφο κινούμενο σχέδιο τίθεται στην υπηρεσία της ιστορικής καταγραφής. Επίσημη επιλογή Φεστιβάλ Καννών 2020.

New in Cinobo

Οικογενειακή Γιορτή (The Celebration / Festen)

Στα εξηκοστά γενέθλια ενός μεγαλοαστού paterfamilias αρχίζουν να αναφύονται δυσάρεστες αλήθειες για το οικογενειακό παρελθόν που γρήγορα θα πάρουν διαστάσεις χιονοστιβάδας. Αν άξιζε να μείνει κάτι από το «Δόγμα 95», το μανιφέστο του Λαρς φον Τρίερ που τάραξε τα φεστιβαλικά νερά των Καννών το 1998, είναι αυτή η θρυλική πλέον ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ, που αποτύπωσε την οικογενειακή κακοποίηση με έναν κινηματογραφικά απαράμιλλο τρόπο.

Ένα Όμορφο Αγόρι (Beautiful Boy)

Η τρικυμιώδης σχέση ενός πατέρα με τον γιο του λόγω του εφιάλτη της εξάρτησης από τα ναρκωτικά του τελευταίου, των αλλεπάλληλων αποτυχημένων προσπαθειών αποτοξίνωσης και των υποτροπών, που δυναμίτισαν τις λαμπρές ακαδημαϊκές προοπτικές του και παραλίγο να του στοιχίσουν τη ζωή. Στην πρώτη του αγγλόφωνη ταινία, ο σκηνοθέτης του «Ραγισμένα Όνειρα» (που επίσης είναι διαθέσιμο για streaming στο Cinobo) Φέλιξ Φον Γκρόνιγκεν χτίζει ένα στιβαρό οικογενειακό δράμα και χαρτογραφεί τις πολυσύνθετες δυναμικές εντός του οικογενειακού ιστού, βασισμένος στις δύο εξαιρετικές ερμηνείες των Στιβ Καρέλ και Τιμοτέ Σαλαμέ.

Submarino

Δύο αυτοκαταστροφικά αδέρφια συναντιούνται στην κηδεία της μητέρας τους και προσπαθούν να συμφιλιωθούν με ένα παρελθόν γεμάτο από καταχρήσεις, προσωπικές και οικογενειακές τραγωδίες. Σε μια από τις λιγότερο γνωστές στιγμές του, ο Δανός σκηνοθέτης της «Οικογενειακής Γιορτής» και του «Another Round» κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα, ένα καταιγιστικό και σπαρακτικό οικογενειακό δράμα που αναζητά την ανθρωπιά των ηρώων του ακόμα και στις χειρότερες στιγμές τους.

Checklist εβδομάδας

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

Ποιο είναι επιτέλους το «Κόλπο της Νυφίτσας»

O σκηνοθέτης του βραβευμένου με Όσκαρ Το Μυστικό στα Μάτια της επιστρέφει με πολύ διαφορετική διάθεση. Σπαρταριστό μαύρο χιούμορ, twists και παρατράγουδα μέσα σε μια έπαυλη που βασιλεύουν οι μνήμες του ένδοξου παρελθόντος όσο παραμονεύουν οι συνέπειες μιας χρόνιας παρακμής.

«The Classics»: Μερικοί το προτιμούν κλασικό

Κατηγορία με ταινίες-θρύλους, έτοιμες να σου προσφέρουν ανεξάντλητη απόλαυση, μια μεθυστική δόση νοσταλγίας, και τροφή για την επόμενη κινηματογραφική συζήτηση στην οποία θα παρευρεθείς.