Πλατεία Αμερικής

Πλατεία Αμερικής

  • Γιάννης Σακαρίδης
  • 2016
  • 1 ώ 26 λ
  • Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία

Εδώ διασταυρώνονται κόσμοι. Κόσμοι χωρισμένοι από χάσματα γεωγραφικά, ιδεολογικά, επώδυνα. Η καψούρα δεν επιβιώνει μπροστά στο θηρίο του ρατσισμού και η καλοσύνη διαστρεβλώνεται μέσα από καθημερινά βάσανα, σε μια από τις δυνατότερες ελληνικές ταινίες των τελευταίων ετών.

Σύνοψη

Με φόντο την Πλατεία Αμερικής, τέσσερις άνθρωποι εμπλέκονται αναπάντεχα. Δύο άντρες, παιδικοί φίλοι, είναι πια διαμετρικά αντίθετοι χαρακτήρες. Ο ένας ζει με τους γονείς του και μισεί τους ξένους. Ο δεύτερος, ιδιοκτήτης μπαρ και στούντιο τατουάζ, παρατηρεί τις αλλαγές μέχρι που μια ερωτική ιστορία βομβαρδίζει τον μικρόκοσμό του. Μια Αφρικανή τραγουδίστρια μπλεγμένη με κακοποιούς θέλει να καλύψει ένα τατουάζ. Παράλληλα, ένας Σύριος πρόσφυγας προσπαθεί να φύγει από τη χώρα με τη μικρή κόρη του.

Πλατεία Αμερικής
Στοιχεία ταινίας

Βραβείο FIPRESCI - Ελληνικό Τμήμα

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

2016

Είπαν για την ταινία
3.5
/5

Είπαν για την ταινία
3.5
/5

Η κοινωνία σήμερα

Μια ταινία που παρουσιάζει τρεις ιστορίες που έχουν ως φόντο τα θέματα της μετανάστευσης, του ρατσισμού και μιας μισητής κοινωνίας που μας απαρτίζει.
tserita

08 Μαρ 2023

Η σκληρή πραγματικότητα του ρατσισμού

Τρεις πολύ ρεαλιστικοί χαρακτήρες της πολύ γνώριμης πραγματικότητας, σε μια ιστορία που θα μπορούσε εύκολα να είναι αληθινή. Τρομερές ερμηνείες από Παπαδημητρίου και Κουκαλάνι, αφήνουν ελαφρώς πίσω τ...
vaggelis-leros

22 Ιαν 2023

Παρόμοιες προτάσεις

Σχετικά Journal posts

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web