Journal

Φεστιβάλ στο σπίτι με τους 7 Χρυσούς Φοίνικες των τελευταίων ετών

Φεστιβάλ στο σπίτι με τους 7 Χρυσούς Φοίνικες των τελευταίων ετών

Οι πιο πρόσφατοι 7 Χρυσοί Φοίνικες, οι ταινίες που απέσπασαν το πρώτο βραβείο των Καννών από το 2014 ως το ’21, για πρώτη φορά συγκεντρωμένοι όλοι μαζί σε μια πλατφόρμα, για σπιτική φεστιβαλική θέαση.

Palme d’ Or ή αλλιώς Χρυσός Φοίνικας: Το σύμβολο του διασημότερου κινηματογραφικού φεστιβάλ στον κόσμο, το πρώτο βραβείο των Καννών. Από το 1955, το Φεστιβάλ Καννών συζητιέται παγκοσμίως, συστήνει νέους δημιουργούς και αποθεώνει παλαιότερους, μαγεύοντας κάθε άνοιξη τα πλήθη με το κόκκινο χαλί του.

Ανάμεσα στις εκατοντάδες βραβευμένες στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου ταινίες που βρίσκει κανείς στην πλατφόρμα του, το Cinobo παρουσιάζει με μεγάλη χαρά σε αποκλειστικότητα τους 7 Χρυσούς Φοίνικες των τελευταίων 7 Φεστιβάλ Καννών! Ποια ήταν τα #1 φιλμ του διαγωνιστικού τμήματος των Καννών από το 2014 μέχρι και το ‘21; Ποιοι δημιουργοί έφυγαν από τη γαλλική ριβιέρα με το βραβείο καλύτερης ταινίας;

 

Χειμερία Νάρκη (Winter Sleep)

Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν (Τουρκία, 2014)

H «λιγότερο βαρετή ταινία 196 λεπτών που έγινε ποτέ» όπως έγραφε τότε το Variety, εισάγει στο σινεμά και τις επικές διάρκειες χωρίς να χάσει σε αφηγηματική συνοχή και αισθητική μεγαλοπρέπεια. Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες, δεκάδες βραβεία παγκοσμίως.

Προβολή της ταινίας

 

Dheepan: Ο Άνθρωπος Χωρίς Πατρίδα (Dheepan)

Ζακ Οντιάρ (Γαλλία, 2015)

O Χρυσός Φοίνικας δόθηκε στο φιλμ αυτό για την ειλικρινή, ευθεία, ανθρώπινη ματιά του απέναντι στην προσφυγιά του 21ου αιώνα, βιωμένη στο πετσί του συγκλονιστικού πρωταγωνιστή του. Ένας κινηματογραφικός δυναμίτης με μεγάλη ψυχή.

Προβολή της ταινίας

 

Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ (I, Daniel Blake)

Κεν Λόουτς (Μ. Βρετανία, 2016)

Πιο πολιτικοποιημένος κι ανθρωποκεντρικός από ποτέ, ο άοκνα μάχιμος Κεν Λόουτς ψάχνει την ανθρώπινη αξία πίσω από τη γραφειοκρατία, τις στατιστικές και τους αριθμούς και κερδίζει άξια τον δεύτερο Χρυσό Φοίνικα της καριέρας του.

Προβολή της ταινίας

 

Το Τετράγωνο (The Square)

Ρούμπεν Έστλουντ (Σουηδία, 2017)

Πώς μιλάει η τέχνη για την τέχνη; Ο Ρούμπεν Έστλουντ ακροβατεί ανάμεσα στον σουρεαλισμό, τη σάτιρα και τη σωματική κωμωδία ακολουθώντας τα ηθικά και επαγγελματικά διλήμματα ενός διευθυντή μουσείου που στήνει ένα αμφιλεγόμενο νέο έκθεμα και πυροδοτεί τεράστιες αντιδράσεις.

Προβολή της ταινίας

 

Κλέφτες Καταστημάτων (Shoplifters)

Χιροκάζου Κόρε-Έντα (Ιαπωνία, 2018)

Ο Χρυσός Φοίνικας ήταν η συμβολική και πανάξια επιβράβευση για το βαθιά ανθρωποκεντρικό σινεμά του αγαπημένου των Καννών Χιροκάζου Κόρε-Έντα, που εδώ αποκρυσταλλώνεται στην πιο διαυγή και υποδόρια συγκλονιστική στιγμή του.

Προβολή της ταινίας

 

Τα Παράσιτα (Parasite)

Μπονγκ Τζουν-χο (Νότια Κορέα, 2019)

Το φιλμ-θρίαμβος του αγαπημένου του Cinobo, Μπονγκ Τζουν-χο. Μια στιλιστική αποθέωση γεμάτη σασπένς και με διεισδυτική κοινωνική ματιά, που ξεπερνά τα είδη και βραβεύεται απολύτως δίκαια με Χρυσό Φοίνικα και (ιστορικής σημασίας) Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Προβολή της ταινίας

 

Titane

Ζουλιά Ντικουρνό (Γαλλία, Βέλγιο, 2021)

Ο Χρυσός Φοίνικας που σόκαρε τις Κάννες. Η εκρηκτική Ζουλιά Ντικουρνό, αφού μας αποστόμωσε με το «Raw», επιστρέφει και γίνεται η δεύτερη μόλις γυναίκα που κερδίζει την ύψιστη τιμή στην ιστορία των Καννών. Με μια ιστορία για γερά στομάχια, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και απολύτως τίποτα δεν είναι εκτός ορίων.

Προβολή της ταινίας

Οι ταινίες της συλλογής είναι διαθέσιμες online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web