Journal

Γιατί Cinobo;

Γιατί Cinobo;

Η ερώτηση σε ανάπτυξη είναι “γιατί αξίζει να έχεις Cinobo και αυτή τη σεζόν;”. Είναι οι 29 κατασκευαστές πλυντηρίων που το συνιστούν; Είναι κάτι άλλο; Κάθε σινεφίλ (και κατασκευαστής πλυντηρίου) έχει σίγουρα τους λόγους του. Εμείς προσπαθήσαμε να σας συγκεντρώσουμε τους πιο βασικούς.

Οι νέες φιλμογραφίες στο Cinobo. Aπό τον διπλά βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα Ρούμπεν Έστλουντ (ήδη στριμάρουν οι 5 ταινίες του) στους φοβερούς Βέλγους αδερφούς Νταρντέν, και στον The Boy, τον Ζαν-Πιέρ Μελβίλ και τον Ζακ Τατί που έρχονται σύντομα στην πλατφόρμα. Πώς εξελίσσεται ο κάθε δημιουργός; Με τι θέματα καταπιάνεται διαχρονικά;

Το καταπληκτικό αφιέρωμα στο sci fi. Το Cinοbo εξερευνά το πιο φιλόδοξο, ευρύ και μεγαλοπρεπές κινηματογραφικό είδος και κοιτά προς το άπειρο μέσα από 17 ταινίες, σε ένα πολυποίκιλο αφιέρωμα στις διαφορετικές εκφάνσεις του. Ταξίδια στο διάστημα, στον χρόνο και σε εικονικούς κόσμους. Φοβίες και όνειρα για το μέλλον. Γκοντάρ και σύγχρονοι geeks. Αν πάλι είστε λάτρεις του μυστηρίου, καταφθάνει αφιέρωμα στις κλασικότερες κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων της βασίλισσας του αστυνομικού μυθιστορήματος, Άγκαθα Κρίστι. Θα σας κρατήσει σίγουρα ξύπνιους τα βράδια.

Συνεχίζουμε με τα Guest Picks και μετά τους Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, Φοίβο Δεληβοριά, Γιώργο Λέντζα και Έλενα Τοπαλίδου, επόμενος καλεσμένος του Cinobo θα είναι ο Άγγελος Μπράτης. Μάθε ποιες ταινίες θα διαλέξει ο διάσημος σινεφίλ σχεδιαστής μόδας.

Ένα χρόνιο αίτημα των συνδρομητών μας ικανοποιείται με το επόμενο project μας: τα Big Shorts. Το Cinobo θα ρίχνει τους προβολείς σε έλληνες σκηνοθέτες και στις μικρού μήκους ταινίες τους. Κάθε δύο μήνες θα “συστήνουμε” έναν/μία δημιουργό, μέσα από τη φιλμογραφία μικρού μήκους ταινιών του/της (και όχι μόνο!). Πρώτος σκηνοθέτης θα είναι ο Βασίλης Κεκάτος, ο οποίος βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα για την ταινία Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς.

Σταθερή μας αξία οι μεγάλες πρεμιέρες: Οι Ροδακινιές του Αλκαράς, η φετινή Χρυσή Άρκτος του Βερολίνου της Κάρλα Σιμόν, η Αγέλη Προβάτων του Δημήτρη Κανελλόπουλου με τους Δημήτρη Λάλο και Άρη Σερβετάλη, αλλά και η νέα ταινία του Παρκ Τσαν-γουκ, Απόφαση Φυγής, που απέσπασε βραβείο σκηνοθεσίας στις φετινές Κάννες. Ταυτόχρονα ήδη στριμάρουν οι πιο must-see arthouse ταινίες των τελευταίων ετών όπως η Μπενεντέτα, το Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό, Η Χαμένη Σκηνή και φυσικά το indie hit του φετινού καλοκαιριού, Μαγνητικά Πεδία.

Last but not least, Cinobo Nights. Δωρεάν εισιτήρια για τους συνδρομητές μας. Η κοινότητα του Cinobo συνεχίζει και στηρίζει την κινηματογραφική αίθουσα πριμοδοτώντας τα εισιτήρια ώστε να μπορούν οι συνδρομητες μας να βλέπουν δωρεάν ταινίες στη μεγάλη οθόνη. Μπες στο cinobo.com/cinobonights δες όλες τις ταινίες και πάρε το δωρεάν εισιτήριό σου.

…και stay tuned γιατί σύντομα θα ανακοινωθούν τεράστιες αλλαγές στον κόσμο του Cinobo.

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web