Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: Η Νικόλ Κίντμαν στο «Babygirl» κι ο Τζακ Νίκολσον στη «Φωλιά του Κούκου»

Η εβδομάδα στο Cinobo: Η Νικόλ Κίντμαν στο «Babygirl» κι ο Τζακ Νίκολσον στη «Φωλιά του Κούκου»

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
31 Αυγ 2026
Κατηγορία

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 31 Αυγούστου ως 6 Σεπτεμβρίου.

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ερμηνείες των τελευταίων χρόνων, με βραβείο στο φεστιβάλ Βενετίας, έρχεται στο Cinobo, καθώς η Νικόλ Κίντμαν εξερευνά επιθυμία και έλεγχο στο ερωτικό θρίλερ «Babygirl».

Από τα αμερικάνικα ‘70s μας έρχεται η «Φωλιά του Κούκου», μια από τις κατεξοχήν επιτυχίες της περιόδου και μια από τις ελάχιστες ταινίες στα χρονικά που έχουν κερδίσει και τα 4 μεγάλα βραβεία Όσκαρ: Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ Γυναικείου και Ανδρικού Ρόλου.

Σε πρεμιέρα βλέπουμε την απολαυστική ταινία εποχής «Maria Montessori», ενώ με νέα επεισόδια συνεχίζεται και το εκρηκτικό «Holy Shit».

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Cinobo Premieres

Maria Montessori (La Nouvelle Femme)

Στο Παρίσι του 1900 μια εταίρα μεγαλώνει την κόρη της μόνη της. Φοβούμενη οτι οι μαθησιακές δυσκολίες του παιδιού θα φέρουν προβλήματα στη ζωή του, ταξιδεύει ως τη Ρώμη όπου θα γνωρίσει την Μαρία Μοντεσόρι, μια γυναίκα που εφαρμόζει μια ιδιαίτερη μέθοδο διδασκαλίας, η οποία μπορεί να βοηθήσει το παιδί.

Mια τρυφερή ταινία που εντοπίζει κοινά στοιχεία ανάμεσα στους δύο κεντρικούς χαρακτήρες και διαβάζει τη Μαρία Μοντεσόρι ως μια μαχητική γυναίκα που έπρεπε να τα βάλει με τις προκαταλήψεις και τις πατριαρχικές αντιλήψεις της εποχής της για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά.
 

MARIA_MONTESSORI.jpg

New in Cinobo

Babygirl

Μια πανίσχυρη διευθύνουσα σύμβουλος ρισκάρει καριέρα και οικογένεια όταν ξεκινά μια καυτή, επικίνδυνη σχέση με τον πολύ νεότερο ασκούμενό της. Μια ιστορία επιθυμίας και άνισων σχέσεων δύναμης, με τη Νικόλ Κίντμαν σε μία από τις πιο τολμηρές ερμηνείες της.

Η άφοβη Νικόλ Κίντμαν σε μια από τις κορυφαίες ερμηνείες των τελευταίων χρόνων, μια τολμηρή βουτιά στα άδυτα των κρυφών επιθυμιών και σε σχέσεις δύναμης και ελέγχου – στο κρεβάτι αλλά και εκτός αυτού. Βραβείο ερμηνείας στο φεστιβάλ Βενετίας για τη σπουδαία ηθοποιό.

Στη Φωλιά του Κούκου (One Flew Over the Cuckoo’s Nest)

Ένας φυλακισμένος μεταφέρεται σε ψυχιατρικό ίδρυμα για ψυχιατρική εκτίμηση και αντιδρά απέναντι στις βάναυσες μεθόδους του προσωπικού, με επικεφαλής την αυταρχική νοσοκόμα Ράτσετ.

5 βραβεία Όσκαρ για μια ταινία που αφουγκράστηκε το πνεύμα αντίδρασης της εποχής της, έβαλε για τα καλά τον Τζακ Νίκολσον στο club των μεγάλων, αγαπήθηκε από γενιές και γενιές και αποτελεί μέχρι σήμερα έναν από τους διασημότερους τίτλους των θρυλικών αμερικανικών ‘70s.

ONE_FLEW_OVER_CUCKOOS_NEST.jpg

Cinobo Series

Συνεχίζονται

Holy Shit, Επεισόδιο 5. Η Γιασμίν ανακαλύπτει ότι ο διευθυντής του σχολείου είναι ο ετεροθαλής αδελφός της και ότι ο πατέρας της δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Holy Shit, Επεισόδιο 6. Η διδασκαλία αποδεικνύεται πιο δύσκολη απ' όσο περίμενε, ενώ οι εντάσεις στο σπίτι δοκιμάζουν τη φιλία της με την Κιμ.

Checklist εβδομάδας:

✓ Δευτέρα 31 Αυγούστου: Holy Shit (Επεισόδια 5-6)
✓ Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου: Maria Montessori
✓ Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου: Babygirl
✓ Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου: Στη Φωλιά του Κούκου
 

Οι ταινίες και σειρές είναι διάθεσιμες στο cinobo

Δες onlline εδώ

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

European Union
European Union