
Η εβδομάδα στο Cinobo: Οι τρεις πρώτες ταινίες του Κρίστοφερ Νόλαν, Τζον Λένον και «30 Μέρες Κάψας»
Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 1 ως 7 Ιουνίου.
Το καλοκαίρι μπαίνει εμφατικά στο Cinobo με τη νέα σειρά «30 Μέρες Κάψας» σε μια κομεντί hardcore ερωτισμού και συναισθημάτων που θα μας κρατήσει τέλεια παρέα για αυτούς τους ζεστούς μήνες. Με νέα επεισόδια συνεχίζεται και το καθηλωτικό «Komar».
Καθώς συνεχίζεται η αντίστροφη μέτρηση για την πολυαναμενόμενη «Οδύσσεια», εμείς θυμόμαστε τα ταπεινά (αλλά συναρπαστικά) ξεκινήματα του Κρίστοφερ Νόλαν. Οι 3 πρώτες ταινίες της καριέρας του μεγάλου σκηνοθέτης έρχονται στο Cinobo, από την lo-fi αγωνία της «Παρακολούθησης» μέχρι το ριμέικ του «Insomnia» και φυσικά πάνω απ’όλα με το θρυλικό «Memento».
Στην πλατφόρμα έρχονται ακόμα το ντοκιμαντέρ «Τζον & Γιόκο: Πρόσωπο με Πρόσωπο» για τους φανς και όχι μόνο του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο, ενώ το τολμηρό ιστορικό δράμα «Max» με τον Τζον Κιούζακ μας γυρίζει πίσω στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο με έναν τρόπο που δεν έχουμε δει ξανά.
Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:
Cinobo Series
NEA ΣΕΙΡΑ: 30 Μέρες Κάψας (30 Days of Lust)
Σεξ, ψέματα και swipes σε μια κομεντί hardcore ερωτισμού και ακόμα πιο hardcore συναισθηματικών απολήξεων, που χαρτογραφεί με χιούμορ, δάκρυα κι ιδρώτα το σύγχρονο ερωτικό τοπίο.
H Φρέντι και ο Ζένο είναι μαζί από παιδιά. Δίχως ερωτικές εμπειρίες με άλλους, παίρνουν τη γενναία απόφαση να πειραματιστούν σεξουαλικά για ένα διάστημα τριάντα ημερών. Θα αντέξει η σχέση τους;
Συνεχίζεται
Komar, Επεισόδιο 5. Οι επιβάτες αναζητούν διαφυγή, ενώ Μερσίχα και Γκόραν συνδέουν την υπόθεση με ισχυρά πρόσωπα.
Komar, Επεισόδιο 6. Η πραγματικότητα θολώνει - μηνύματα, όνειρα και μυστικά μπλέκουν τη Μερσίχα και τον Γκόραν σε αδιέξοδο.

Συλλογή Cinobo
Nolan Begins
Η Παρακολούθηση (Following)
Mε το καλημέρα ο Κρίστοφερ Νόλαν απέδειξε ότι ήταν έτοιμος δημιουργός, με ένα υποβλητικό neo-noir που τα βάζει με τον Χρόνο, παίζει με την αφήγηση και ανατρέπει διαρκώς τις προσδοκίες μας, όπως στις διασημότερες ταινίες που ακολούθησαν.
Ένας άνεργος συγγραφέας, που ακολουθεί στα κρυφά άγνωστους ανθρώπους για να αντλήσει υλικό για τα βιβλία του, γνωρίζει τον Κομπ, έναν γοητευτικό διαρρήκτη, που τον μυεί στον τρόπο δράσης του.
Memento
Μια ταινία που ξεκινάει από το τέλος και τελειώνει στην αρχή ή αλλιώς ο σημαδιακός φιλμικός γρίφος του Κρίστοφερ Νόλαν, που τον έβαλε για τα καλά στον χάρτη των υποσχόμενων δημιουργών της γενιάς του πίσω στα ‘00s και αγαπήθηκε από τους millennials όσο λίγες ταινίες.
Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ με μια σπάνια πάθηση, που του επιτρέπει να έχει μόνο προσωρινές μνήμες, προσπαθεί να βρει τον δολοφόνο της γυναίκας του με τη βοήθεια δυο ανθρώπων που δεν ξέρει αν πρέπει να εμπιστευτεί.
Insomnia
O Κρίστοφερ Νόλαν αξιοποιεί μαεστρικά το αδιάκοπο φως σε μηχανισμό ψυχολογικής φθοράς και χαρτογραφεί με τη χαρακτηριστική σκηνοθετική του δεινότητα την αργή κατάρρευση ενός ανθρώπου που δεν μπορεί πια να ξεχωρίσει το σωστό από το αναγκαίο.
Ένας βετεράνος ντετέκτιβ φτάνει σε μια μικρή πόλη της Αλάσκας για να εξιχνιάσει τη δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας. Καθώς το φως της πολικής ημέρας τον στερεί από τον ύπνο, ένα μοιραίο λάθος τον βυθίζει σε έναν φαύλο κύκλο ενοχής, συγκάλυψης και ψυχολογικής αποσύνθεσης.

Cinobo Premieres
Τζον & Γιόκο: Πρόσωπο με Πρόσωπο (One to One: John & Yoko)
Συνδέοντας προσωπικές στιγμές, πολιτικό ακτιβισμό και μουσικές παρεμβάσεις το ντοκιμαντέρ του Κέβιν ΜακΝτόναλντ αποκαλύπτει μακρία από τα στερεότυπα και την αγιογραφία το πώς ένα εμβληματικό ζευγάρι μπορεί να μετατρέψει τη δημόσια εικόνα του σε εργαλείο ακτιβισμού και πολιτικής παρέμβασης.
Mια κομβική περίοδος στη ζωή του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο από την εγκατάστασή τους στη Νέα Υόρκη έως τη διοργάνωση της θρυλικής αντιπολεμικής συναυλίας One to One μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό.
New in Cinobo
Max
Ο Τζον Κιούζακ πρωταγωνιστεί σε μια τολμηρή δραματουργική άσκηση, μια ταινία που εξερευνά την εύθραυστη γραμμή ανάμεσα στην καλλιτεχνική αποτυχία και την ιδεολογική ριζοσπαστικοποίηση και προσπαθεί να εξερευνήσει την προσωπικότητα ενός ανθρώπου πριν αυτός αιματοκυλήσει την ανθρωπότητα.
Ένας Εβραίος έμπορος τέχνης και βετεράνος του Α’ Παγκοσμίου πολέμου γνωρίζει έναν νεαρό, απογοητευμένο καλλιτέχνη που ονομάζεται Αδόλφος Χίτλερ. Καθώς προσπαθεί να τον καθοδηγήσει μακριά από τον φανατισμό, αντιλαμβάνεται ότι η οργή και η απογοήτευση του νεαρού αρχίζουν να μεταμορφώνονται σε κάτι πολύ πιο σκοτεινό.
Checklist εβδομάδας:
✓ Δευτέρα 1 Ιουνίου: Komar (Επεισόδια 5-6)
✓ Δευτέρα 1 Ιουνίου: 30 Μέρες Κάψας (Επεισόδια 1-2)
✓ Τρίτη 2 Ιουνίου: Τζον & Γιόκο: Πρόσωπο με Πρόσωπο
✓ Πέμπτη 4 Ιουνίου: ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΗ - Nolan Begins
✓ Πέμπτη 4 Ιουνίου: Η Παρακολούθηση
✓ Πέμπτη 4 Ιουνίου: Memento
✓ Πέμπτη 4 Ιουνίου: Insomnia
✓ Παρασκευή 5 Ιουνίου: Max
Οι ταινίες είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo
Δες τες online εδώ











